Alppihiihdon ajankohtaiset

Rosalle syöksylaskun MM-pronssi

Syöksylaskusta suomalaislaji! Penkkiurheilijan selonteko kisan kulusta.

Rosa Pohjolainen hyvässä vauhdissa MM-kisojen toisessa syöksyharjoituksessa.

Rosa valmiina yllätykseen nuorten MM-kisojen syöksykisassa. Tahko GP:ssä kisaamassa 200 junioria. HySSin Reijosille pronssimitalit ES-alpin GS-kisassa. Naisten MC-suurpujottelu huomenna Italian Kronplatzissa. Erika suosikkirinteessään kisassa mukana

Nuorten MM-kisat Ranskassa 28.1.-3.2. Rosan tunnelmia ennen kisamatkaa

Rosan hyvillä mielin nuorten MM-kisoihin Ranskaan. MM-joukkueen viimeistelykisa Italian Pozza di Fassassa. Kisajoukkueen esittely, FIS-pisteet ja rankingit MM-kisaikkäluokiassa 2003-2007. Höysteenä muutama hyvä laskukuva, toimittanut SKLV.

Terveisiä Kiirunasta

Miten Pohjoismaiden karuimmasta kaupungista voi saada näin hienon kuvan? Tuloksia Kiirunan iltakilpailuista. Jasper Palosaari paranteli SL-pisteitään.

Elian Lehto syöksyy Suomea alppihiihtomaaksi

Elian Lehto alppistaraksi Kitzbuelin syöksyissä. Jesper Pohjolainen kisapauhuun Schladmingin iltapujotteluun. Erika Pykäläinen niukasti ulos toiselta kierrokselta. Valinnat nuorten MM-kisoihin ja Alpe Chimbraan.

Itävaltalaisten alppifanien juhlaviikkoa on alkanut.

Tänään alkoivat HKR-kisan harjoitukset. Naiset MC-pujottelevat iltakilpailun Flachaussa. Viikonloppuna juhlitaan Kitzbuelissä ja alkuviikosta Schladmingissä. Miesten EC-kisassa Val Cenisissä mukana neljä suomalaista.

Mandatum Alpine Ski Tourin Tahkon kisajakson järjestelyt onnistuivat erinomaisesti.

Hyvät nuorten alppikisat Tahkolla. Ylistystä kisaorganisaatiolle, olosuhteille ja nuorille urheilijoille. Vilkaistaan kokonaispisteitä ja sijoituksia.

Erika Pykäläinen voitti GS-kisan Thaimaan NC-kisassa. Kronplatzissa kilpailevat myös SSF:n C-maajoukkueet. Mandatum Alpine Ski Tourin GS-kisat laskettu Tahkolla.

Erika sai uransa parhaimmat FIS-pisteet Thaimaan NC-kisasta. Kronpaltzissa (ITA) kilpaileen kymmenkunta suomalaista. Tahkolla 105 laskijaa osallistui Mandatum GS-kisaa. ES-cup vauhtiin viikonloppuna Vihdissä.

Vauhdikas viikonvaihde aloittaa vilkkaan kisaviikon.

Alppihiihtäjät tarjoavat pakkaspäivien ratoksi seurattavaa. MC-kisoja voi katsoa Viaplaylta, NC-kisoja FISin sivuilta (fis.com) ja kotimaan kisoja SSF:n sivuilta. Tuloksia näillä HySSin sivuilla. Lopussa Jepen terveiset Adelbodenista.

Kylmää oli, mutta kisat pidettiin.

Alppihiihto on talviurheilulaji, mutta -30 on liikaa. Palosaarien mestaruustaisto siirtyi. Riku Reijonen urakoi Tahkolla. Talkooporukalta lakkovaroitus - vaatii 70 % vähennyksiä ensi viikon Mandatum kisoihin.

Tammikuu tarjoaa kisoja MC-, EC-, NC-kisoista Mandatumiin ja ES-alppicupiin.

Joulukuun kisat päättyivät notkahdukseen. Elian Lehto kerää pisteitä. Tammikuu on MC-laskijoille tilikuukausi. Kotimaan kisakausi aloitetaan Tahkon FIS-kisoilla ja nuorisokin pääsee kisavauhtiin.

Joulutauko takana - kisat jatkuvat.

Erika jatkaa MC-pistejahtia Lienzin GS-kisassa. Huomenna on Rosan vuoro MC-pujottelussa. Elian Lehto ensimmäistä kertaa mukana Bormion klassikkosyöksyssä.

Miehemme maailmalla tekivät hyviä tuloksia.

Jesper Pohjolainen EC-kisassa kuudes Italian Obereggenissä. Emil Keränen kuudes Italian Kronplatzissa Albanian NC-pujottelussa. Hetta Saarinen ja Jasper Palosaari palkinoille Suomun FIS-kisassa.

Tarinoita ja tuloksia viikonvaihteesta.

Juttu alkaa taas Kanadan Tremblantista, siirtyy Eurooppaan Ahrtaliin, Val di Fassan maisemien kautta Kronplatziin ja hyppää lopuksi Suomulle ja siellä odottakin yllätys.

Joulupukkipujottelu Vihdissä. Ensimmäinen Mandatun Alpine Tourin kisajakso laskettiin Levillä.

Etelä-Suomen kilpailukausi aloitettiin perinteisellä HSC:n joulupukkipujottelulla. Pujottelut olivat ohjelmassa myös Levillä lasketussa Mandatun Alpinen Tourin avausjaksossa.

Kunnon kisaruuhka edessä.

Erika Pykäläinen kärkipäässä Kanadan Tremblantissa NAC-suurpujotteluissa. Välipalana pikakurssi kisalyhenteistä. Lopussa varoitus tulevasta ruuhkasta. Lisätty Levin ja EC Ahrntalin tulokset. Rosa kymmenes, 26 EC-pistettä.

Kisaraportteja viikonlopun kisoista.

Paljon hyviä tuloksia - pitkä kisaputki Val i´Serestä Mayrhofeniin. Funäsdalenista Pyhälle. Lopuksi pääset Sveitsin kisarinteeseen. Lue puolet tai 1/4 tai katso edes kuvat! Lisätty Funäsdalenin tulokset. Koskinen voitti, Keränen toisena.

Vilkas kisajakso meneillään. HySSin koko FIS-henkilöstö vauhdissa.

Hetta, Jasper ja Samuel Pyhän FIS-kisoissa. Emil ja miesten C-joukkue Ruotsin Funäsdalenissa. Rosa, Jesper ja miesten B-joukkue Seitsin Zinalissa. Erika NAC-kisoissa USAssa? Pyhän ja Funäsdalenin tulokset lisätty 9.12.

Nyt jää on murrettu!

Erika Pykäläisen ensimmäinen MC-piste suurpujottelussa vaati 18 GS-starttia. Kanadan Tremblant merkitään synnyinsijaksi ja päiväksi 3.12.2023. Rosa Pohjolainen hyvässä GS-vauhdissa Itävallassa, sopivasti ennen EC-kisaa Sveitsissä.

Pohjolaisille kaksi FIS-kisavoittoa samana päivänä.

Levin FIS-kisoissa saatiin tilastoihin harvinainen tulos - sisarukset voittajina FIS-pujottelussa. Levin kisajakso saatiin vietyä hienosti läpi ja HySSin laskijat lähtivät omille teilleen. Joulukuussa tavataan Keski-Euroopan kisoissa.