Vilkas kisaviikonloppu edessä

8.3.2024

ES Cup Puuha Park kokoontuu viikonloppuna Himokselle. Kisaisäntina toimivat Tampereen Slalomseura ja Lahden Hiihtoseura. Lähes 200 laskijaa kisaamassa, viestitti kilpailujuohtaja Janne Reimari.  HySSiläisiä kisaamassa täysi tusina. Sunnuntaina laskettava suurpujottelu on samalla myös aluemestaruuskisa.

Rosa Pohjolainen palaa MC-kisoihin Ruotsin Åressa sunnuntaina. Edellisen kerran Rosa oli kisaamassa 29.2. EC-kisassa Italian Sarntalissa yhdessä Erika Pykäläisen kanssa. Kisalajina oli superg, joten odotukset eivät olleet korkeimmillaan. Ensimmäisessä kisassa Rosa oli 64:s ja Erika keskeytti. Toinen EC SG-kisa peruttiin. - Ei tullut edes kokemusta. Surkea sää, ei nähnyt mitään. Sarntalin jälkeen lähdin kotiin ja ehdin olemaan Hyvinkäällä viisi päivää. Seuramestaruuskisa kävi mielessä, mutta akkujen lataamiseksi meni kotireissu. Nyt olen Åressa valmistautumassa MC-kisaan. Kisarinteeseen ei pääse harjoittelemaan, mutta Duvedissä treenataan.  Edelliset MC-pujottelut olivat joulukuussa Courchevelissä ja Lienzissä. Niistä ei jäänyt paljoa kerrottavaa. Aikaa on kulunut, joten saattaapi olla kisalukkoa havaittavissa, jutteli hyväntulinen Rosa keskiviikkoiltana. Åren kisarinne ei ole Rosalle aivan uusi mesta. Edellisen kerran Rosa laski Gästrappet-rinteessä 12.3.2022

Åren jälkeen MC-ohjelmassa on jäljellä vain finaalikisat Itävallan Saalbachissa. Teknikkalajit 16. ja 17.3. Vauhtilajit 20.- 24.3.

Åren kisojen suurpujotteluun ei  osallistu yhtään suomalaista laskijaa. Erika Pykäläinen laskee Norjan Ålissa kaksi EC-suurpujottelua 10. ja 11.3. Erika on saanut kasaan 37 EC:n GS-pistettä, joilla hän on EC-rankingissa sijala 22.

Miesten MC-tekniikkalajeja piti laske viikonloppuna Slovenian Kranjska Gorassa. Kisat hyvissä ajoin. Kisarinteestä hävisi lumet. Punaiset cancelled tekstit ovat lisääntyneet FIS-kalenterissa, varsinkin alppien itäreunoilla peruutuksia on alkanut näkyä. Kevään kisat siirtyvät pohjoista kohti ja varsinkin Norjan kisakeskukset ovat hyvin käytössä. Pohjois-Italiassa järjestetään (jos lunta riittää) kymmenkunta NC-kisaa, jotka keräävät hyvän osallistujajoukon. Houkuttimena ovat hyvät (20.00) FIS-pisteet kärkipään laskijoille. Näitä pisteitä jahtaamaan ovat lähteneet SSF:n naisten C-joukkue. Unkarin NC-kisassa Silja Koskinen oli 10:s ja Aada Kanto 16:s. Pisteitä 36.19 ja 42.23.  Val Casiesin FIS-kisassa naiset säväyttivät: Koskinen voitti ja Kanto oli toisessa kisassa neljäs. FIS-pisteitä 23.00 ja 29.07. Koskinen palasi Suomeen yo-kirjoituksiin. Muut jatkavat Kronplatzin aluella NC-kisajahtia.

Miesten C-joukkue, johon kuuluu HySSin Emil Keränen, on harjoitellut Norjan Geilossa alkuviikon. Viikonlopuna siirrytään Norefjelliin, jossa kisattavana on kaksi GS-kisaa. Viisikosta puuttuvat Jesperi Kemppainen ja Erik Sarvuo, jotka on ilmoitettu Ruotsin Kläppenissä laskettavaan EC-pujotteluun. Kläppenissä laskevat myös Suomen ykköspujottelijat Eduard Hallberg ja Jesper Pohjolainen. Suomessa yo-kirjoitukset haittaavat harrastusta. Seuraava FIS-kisa Suomessa on 19.-22.3. Kisat käydään Suomulla ja näiden kisojen statusta on onnistuttu veivaamaan ylöspäin nuorten SM-kisoiksi. Nämä kisat ovat oikein sopivat Hetta Saariselle, Jasper Palosaarelle ja Samuel Hurmerinnalle. HySSin SM-mitaliketju saa jatkua.