Rosa Pohjolainen 14:s Lichtensteinin EC-pujottelussa

21.2.2024

Lichtensteinin Malbunissa laskettua Eurooppa Cupin pujottelua oli mahdollista seurata FISin sivuilta kohtalaisen hyvätasoiselta striimaukselta. Sää näytti hyvältä ja lumiolotkin olivat viimenäkymiä paremmat. Kisapaikka sijaitsee korkealla – startti 1711 m ja maali 1554 m – ja se takasi tällä kertaa lähes tasapuoliset mahdollisuudet kaikille 85 laskijalle.

Rosan pujotteluvauhti paranee kisa kisalta (Arkistokuva SKILV)

Rosa Pohjolainen starttasi numerolla 23. Striimiltä seurattuna ensimmäiset käännökset olivat laiskaa laskemista ja rinteen keskivaiheen jyrkkä osuus sujui Rosalta ”käsijarru päällä”. Rosa sijoitus ensimmäisen kierroksen jälkeen oli 24:s ja eroa kärkilaskijaan oli +2.01. Tuloksena kuitenkin paras mahdollinen lähtöpaikka toiselle kierrokselle.

Toisella laskullaan Rosa oli seitsemänneksi nopein, eroa toisen kierroksen nopeimpaan Ruotsin Moa Boström Musseneriin oli 62 sadasosaa. Kisan lopullinen voittaja Kroatian Leona Popovic hävisi Rosalle kakkoslaskussa 39 sadasosaa. Kisan kakkonen Iso-Britannian Charlie Guest oli 14 sadasosaa Rosaa hitaampi toisella kierroksella. Italian Emilia Mondinelli -kisan kolmas- hävisi Rosalle toisella kierroksella 77 sadasosaa. Rosa nousi hyvällä toisella laskullaan 10 sijaa. Loppusijoitus 14:s, eroa voittaja Popoviciin jäi +1.62. Rosan EC-pistetili kasvoi 18 pisteellä, kokonaissaldo on 78 pistettä, jolla saa EC-pujottelurankingissa sijaluvun 19. Malbun kisa oli Rosa Pohjolaisen 22. EC-startti.

Leona Popovicin pujotteluvauhti on säilynyt hyvänä koko kauden. Kuva Levin MC-kisoista 2023.

Malbunin EC-pujottelu oli kovatasoinen kisa, jossa vilisi useita MC-pujotteluissa nähtyjä nimiä. Kilpailun voittaja Leona Popovic oli Levin MC kisassa toinen. MC-pujottelupisteitä kroatialainen on kerännyt 169, joilla hän on MC-kisassa 14:s. Kisan kakkonen Charlie Guest (GBR) oli toista kertaan palkintopallilla EC-kisassa. EC-startteja Guestille on tilastoitu 60 ja MC-starttejakin 47.  Slovenian Andreja Slokar hävisi Malbunin pujottelussa Rosa Pohjolaiselle yhden sadasosan sijoittuen jaetulle 15. sijalle. MC-pujotteluista Slokar on hankkinut 101 pistettä ja sijoituksen 19:s. MC-startteja Slokarilla on 48, joista kaksi päättyi ykköseksi. EC-startteja slovenialainen Slokar on tehnyt 74 kertaa. Pujottelun FIS-pisteet ovat 0.85 ja FIS-ranking viides.

Huomenna Malbunissa lasketaan toinen EC-pujottelu. Kisa alkaa klo 11.00 ja toivottavasti kisasta saadaan yhtä hyvää kuvaa fis-ski.com sivuilta. Sama, kovatasoinen joukko on mukana. Rosa starttaa numerolla 21. Suomen Silja Koskisen lähtönumero on 63. Koskinen oli tänään 41:s – ei EC-pisteitä, mutta FIS-pisteitä 63.69.