HySS

Hyvinkään Slalomseura Sukkula on vuonna 1981 perustettu alppihiihtoseura. Seuran tarkoituksena on edistää alppihiihtoharrastusta seuran toiminta-alueella siten, että mahdollisimman moni seuran jäsen harrastaisi kunto-, kilpa- tai huippu-urheilua edellytystensä, tarpeidensa ja halujensa mukaisesti.  Seura tarjoaa jäsenilleen harjoitus-, valmennus- ja kilpailutoimintaa. Seuran toiminta-ajatuksena on tukea jokaista yksilöä oman tavoitteensa saavuttamisessa oli se sitten harrastaminen, omien laskettelutaitojen kehittäminen tai maailman absoluuttinen huippu alppihiihdossa.

Pelisäännöt
HySSissä noudatetaan Nuori Suomi pelisääntöjä, joiden tarkoituksena on kaikkien tasavertainen kohtelu harjoituksissa ja kilpailuissa.

Nuori Suomi pelisäännöt:

1. Leikinomaisuus
Aina ei voi voittaa: Sekunnit eivät ole tärkeitä, vaan oikea asenne ja hauskuus.

2. Tasavertaisuus
Kaveria ei jätetä eikä mollata: Jokainen on tärkeä ja kaikki otetaan huomioon.

 3. Tavoitteet
Kannusta kaveria.

4. Käyttäytyminen
Kiinnitetään huomiota kielenkäyttöön (huom. vanhempien esimerkki).

5. Ilmapiiri
"Ystävyys, yhteistyö ja avunanto", hyväntahtoista huumoria - ei ryppyotsaisuutta.

6. Ihmisenä ja alppihiihtäjänä kasvaminen
Lapset osallistuvat päätöksentekoon ja saavat itse päättää harjoitteluun ja kilpailuun osallistumisesta.              

Sekä lapsien että aikuisten tulee käyttäytyä näitä periaatteita noudattaen. Pyrimme siihen, että lapsi/nuori tottuisi alusta alkaen sääntöihin ja kurinalaisuuteen, jota tarvitaan muussakin elämässä. Päämäärämme on kasvattaa rehtejä ja vastuuntuntoisia lapsia ja nuoria ja kohtelemme kaikkia valmennustoimintaan osallistuvia tasavertaisesti taitoihin katsomatta.

HySSin organisaatio
Seuran toimintaa johtaa vuosikokouksessa valittu johtokunta, joka toimii ylimpänä toimeenpanoelimenä.

Kullakin harjoitusryhmällä on omat valmentajansa, jotka vastaavat harjoittelusta.

Vanhemmat
Hyvinkään Slalomseuran Sukkulassa vanhemmat ovat mukana lastensa harrastuksessa. Heidän tärkeimpiin tehtäviinsä kuuluu terve lapsen kannustaminen. Vanhempien tulee kuunnella junioreiden tavoitteita lajin parissa ja heidän omia haaveita menestyksestä.

Vanhempien tulee huolehtia lasten välineiden huollosta, johon he saavat ohjausta seuramme valmentajilta. Lisäksi vanhempien vastuulla on kysyä apua valmentajiltamme välinehankinnoissa.                    

Lumikauden harjoituksissa vanhempien tehtävä  on avustaa valmentajia radan rakentamisessa, kunnostuksessa ja purkamisessa.

Alppimaajoukkueen kummiseura
Hyvinkään Slalomseura Sukkula valittiin 2006 syksyllä alppimaajoukkueen kummiseuraksi ensimmäisenä seurana Suomessa.