Tarinaa nuorten MM-kisoista

2.2.2024

Nuorten MM-kisat päättyvät kahteen tekniikkalajipäivään. Tänään perjantaina naiset laskevat suurpujottelua ja miehet pujottelevat. Seurattavaa riittää koko päiväksi, koska aamupäivä on varattu naisten kisalle ja iltapäivä / ilta on varattu miehille. Suomalaisnaiset starttinumeroineen ovat: Rosa Pohjolainen (18), Riia Pallari (46), Charlotte Henriksson (51) ja Silja Koskinen (52). Naisten kisaan osallistuu 112 laskijaa, edustettuna on 43 maata.

Toisena miesten kisaan starttaa Suomen Eduard Hallberg. Jesperi Kemppaisen lähtönumero on 17 ja Erik Saravuon numero on 32. Kisaan osallistuu 145 laskijaa. Osallistujia on 49 maasta. Kahden ison tekniikkalajikisan läpivienti yhden päivän aikana onnistuu järjestämällä kisat eri rinteillä. Naiset kilpailevat St. Jean d´Aulps -kisarinteellä ja miehet pujottelevat Morzinen rinteillä.

Hyvä Rosa!

Palataan vielä keskiviikon tapahtumiin. Päivän valoisa aika käytettiin miesten ja naisten superg-kilpailuihin. Ilalla laskettiin parikilpailu team combined. Miesten kisassa ei ollut suomalaisedustusta. Mitaleille laskivat 1. Max Perathoner (ITA), 2. Ander Mintegui (ESP) ja Livio Hiltbrand (SUI). Naisten superg-kisan voitti Malorie Blanc (SUI), toisena Viktoria Bürgler (AUT) ja kolmantena Nicole Eibl (AUT). Rosa Pohjolainen oli 22:s. Charlotte Henriksson keskeytti laskunsa.

Team combined -parikisassa pohja-ajaksi otettiin superg-kisan tulos. Parikilpailun toinen jäsen laski pujottelukisan ja yhteisajan perusteella ratkaistiin sijoitukset. Superg-kisan aika vaikuttaa ratkaisevammalta. Naisten superg-kisan voittaja Malorie Blanc yhdessä Anuk Brändlin voittivat parikisan. Superg-kisan kakkonen Viktoria Bürgler parinaan Natalie Falch olivat kakkosena myös parikisassa. Sama linja toistui myös miesten kisassa. Max Perathoner yhdessä pujottelija Edoardo Saraccon kanssa voittivat MM-kullan.

Pujottelun merkitys team combined -kisassa tuli hyvin esiin naisten kilpailussa. Pujottelussa tuli paljon keskeytyksiä, joten Rosan 22. sija muokkaantui parikilpailun 11. sijaksi. Riia Pallari hoiti hyvin pujotteluosuuden. Suomen toisena parina oli Charlotte Henrisson ja Silja Koskinen. Charlotte joutui keskeyttämään SG-kisan, joten Silja ei päässyt pujotteluradalle.

Keskiviikkoiltana jaettiin syöksylaskun MM-mitalit. Palataan tunnelmiin Jesper Pohjolaisen lähettämien kuvien myötä.

Melkein paras MM-syöksylaskija ja selkeästi paras harjoituskaveri ja tukihenkilö. Jesper MC-pujottelussa sunnuntaina Chamonixissä.

Team combined -kilpailutapa on uusin tulokas nuorten MM-kisoihin ja on vielä täytekisan roolissa. Team Parallel on jo vakiinnuttanut paikkansa kisaohjelmassa ja torstain iltakisa oli hyvinkin seurattava urheilutapahtuma. Suomen joukkue sai vastustajakseen USAn. Silja Koskinen taisteli hyvin Liv Moritzia vastaan. Lopun heittäytyminen / kaatuminen ei auttanut. Tappiota tuli +0.12. Jesperi Kemppainen hävisi 19 sadasosaa Camden Palmqvistille. Kisaurakoitsija Charlotte Henriksson oli neljä kymmenystä hitaampi kuin Elisabeth Bocock. Joukkueen ankkurin Eduard Hallberg vauhti oli liikaa Cooper Puckettille, joka ajoi ulos viimeisillä porteilla. Eduardin aika 22.57 mainitaan tuloksissa miesten nopeimpana aikana.

Kisan nopein kommentoi lyhyttä kisaansa. - Oma lasku kulki ihan hyvin, startti osui kohdalleen. Hyvä tunnelma meillä on joukkueessa. Tämä kisamuoto on selkeä, mennään radalle ja annetaan kaikkensa. Sitten katsotaan mihin se riittää. Mitä vaan voi tapahtua, hyvässä tai huonossa mielessä. Tästä jäi hyvä fiilis huomiseen pujotteluun.

Samoissa tunnelmissa oli myös Silja Koskinen. – Ihan hyvät fiilikset kisan jälkeen. En saanut ihan parasta yläosaa, niin jäin kakkoseksi. Nyt syömään ja kämpille keskittymään päälajeihin. Joukkueessa on hyvä tunnelma ja oli kiva nähdä koko joukkue yhdessä toimimassa. (Kommentit SSF:n tiedotteesta)

Kisan finaalissa Norja voitti Ruotsin 3 – 1. Pikkufinaalissa Suomen jatkosta tiputtanut USA voitti Kanadan samoin 3 – 1. Kanada joutui taistelemaan jatko-ottelunsa kolmella urheilijalla. Estelle Martin loukkaantui ensimmäisellä kierroksella.