SM-kisoja ja ylioppilaskirjoituksia vuorotellen

22.3.2024

HySSin Jasper Palosaarelle kaksi SM-hopeaa Suomulta

Jasper Palosaari aloitti Hyvinkään Slalomseuran urheilijoiden SM-mitalijahdin voittamalla kaksi hopeamitalia nuorten SM-kisoissa Suomulla. Nuorten SM-kisojen ohjelma oli suunniteltu sopivaksi ylioppilaskirjoitusten rytmiin. Palosaari käytti myönnetyn tilaisuuden täydellisesti hyväkseen. Tiistaina SM-suurpujottelu, keskiviikkona matematiikan yo-koe Kemijärvellä, torstaina SM-pujottelu ja perjantaiksi taas Kemijärvelle terveystiedon yo-kokeeseen.

HySSin laskijoille kymmenen SM-mitalin tavoite loppukevääksi. Jasper on jo hoitanut oman osuutensa. (Kuva Joel)

- Viime vuonna voitin suurpujottelun SM-kullan U18-sarjassa, mutta tänä vuonna suurpujottelusta ei ole tullut hyviä tuloksia. En lähtenyt hiihtolomalla Hyvinkäälle vaan jäin Kuopion Tahkolle harjoittelemaan. Toistoja tuli tosi paljon ja se saattoi auttaa, että sain tehtyä kaksi kohtalaista GS-laskua täällä Suomulla. Pujottelukisassa eka lasku oli peruslasku, mutta toinen oli minun parasta tekemistä, kommentoi kisalaskujaan Jasper Palosaari, joka laskee ensimäistä kautta U21-ikäluokassa. Palosaaren paras tekeminen toi FIS-pisteitä 47.24, mitkä ovat Tahkon alppikoulussa harjoittelevan Jasperin uudet ennätyspisteet pujottelussa.

U21-sarjan SL:n mitalikolmikko Suomulla21.3.2024. Voittaja Kasper Niemi GrIFK. Kakkosena Jasper Palosaari HySS, Hyvinkää, Suomi. Kolmantena Eetu Tuononen KSC.

Terveystiedon kokeeseen Jasper Palosaari lähtee luottavaisena. – Tein pakollisten kurssien lisäksi yhden lisäkurssin ja liikuntavammoista on omia kokemuksia. Sormivammoissa olen jo asiantuntija ja pitkäkestoisesta selkäongelmasta toipumisen olen läpikäynyt. TT-koe on muutenkin hallinnassa, kirjoituksia jatkan syksyllä ja nyt keskityn kevään kisoihin. Seuraavaksi lähden U21-kisojen tuplavoittajan Kasper Niemen kanssa Ruotsiin mestaruuskisoihin ja pääsiäisturneelle. Pääsiäisen jälkeen tulen Leville, jossa lasketaan yleisen sarjan SM-tekniikkalajit, kertoi Jasper Palosaari jatko-ohjelmastaan.

Jasperin seuraavat puikkakista ovat Ruotsin mestaruuskisoissa Storklintenissä 23. jq 24.3.

Levin SM-kisoissa 7.–9.4. jatkuu hyssiläisten SM-mitalijahti, tavoitteena kymmenen SM-mitalia Hyvinkäälle. Keski-Euroopasta Ruotsin ja Norjan kautta Leville tulevat Jesper ja Rosa Pohjolainen, Erika Pykäläinen ja Emil Keränen. Miesten SM-pujottelusta (9.4.) tulee hieno kisa Eduard Hallbergin ja Jesper Pohjolaisen kesken. Rosa on ennakkosuosikki pujottelussa ja Erika suurpujottelussa. Jos Emil Keränen ei saa mitalia tekniikkalajeissa Levillä, uusi mahdollisuus tulee Ylläksen vauhtilajeissa 11.- 14.4. Levin ja Ylläksen SM-kisoihin osallistuvat myös U18-laskijat HySSin Hetta Saarinen ja Samuel Hurmerinta. Suomulla Hetta oli SM- pujottelussa neljäs ja Samuel kahdeksas.