Lehtijutut 2021

Aamuposti 24.02.2021

Viikkokisa tänään Hyvinkäällä

Hyvinkään Slalomseura järjestää keskiviikkoisin viikkokilpailuja, jotka tarjoavat kaikille alppihiihtäjille mahdollisuuden kokeilla ratalaskua Etelä-Suomen parhaimmassa kisarinteessä Sveitsin hiihtokeskuksessa. Kisat ovat matalan kynnyksen tapahtumia, joihin ei tarvitse etukäteen ilmoittautua, eikä kisaaminen maksa mitään. Riittää kun tulee klo 18.00 kisarinteen alaosassa olevalle HySSin huoltokopille ja ilmoittautuu mukaan. Kisassa pääse laskemaan ainakin kolme kisalaskua. Tavoitteena on laskea kovaa, mutta myös mahdollisimman tarkasti. Laskija, jonka kahden laskun ajat ovat lähellä toisiaan, palkitaan.Aamuposti 23.02.2021

Pohjolainen ja Keränen kärkivauhdissa Ruotsissa

Hyvinkään Slalomseuran nuoret miehet Jesper Pohjolainen ja Emil Keränen olivat näyttävästi esillä Ruotsin Arvidsjaurissa lasketuissa FIS-pujotteluissa. Varsinkin sunnuntain kisan avauslaskun jälkeen tilanne oli hyssiläisittäin herkullinen, Pohjolainen kärkipaikalla ja Keränen toisena vain kuusi sadasosaa perässä. Toisella kierroksella HySSin laskijoiden välinen aikaero oli vain kaksi sadasosaa. Molemmille tuli kakkoslaskussa sen verran virheitä, että pari ruotsalaista kiilasi ohi. Kisan voittajasta Ruotsin Axel Jesper Lindqvististä Pohjolainen jäi lopulta 19 sadasosaa ja Keränen 27 sadasosaa.

Jesper Pohjolaisen pujottelun FIS-listapisteet ovat 32.41, joten kisan kolmannesta sijasta saadut 35.27 eivät paljoa lämmitä. – Kun on helppo rinne ja hyvät olosuhteet, niin ei se paljoa tarvitse. Pari pientä lipsua tuli toiseen laskuun ja siinä meni kärkipaikka, tiivisti Pohjolainen tuloksen.

Emil Keränen sai neljännestä sijasta FIS-pisteitä 35.96, jotka ovat lähes samat kuin Keräsen FIS-listapisteet. – Kyllä tänään oli parasta tekemistä vähään aikaa. Yksi isompi virhe mahtui toiseen laskuun, mutta ihan tyytyväinen olen. Lunta on satanut joka välissä, mutta kisaan oli saatu lanattua hyvät, jäiset pohjat, kommentoi Keränen.

Parasta tekemistä vähään aikaan, Emil Keränen.

Sunnuntain kisa oli herkkupala HySSin laskijoille, mutta samoihin sijoituksiin päästiin jo lauantain kisassa. Axel Lindqvist voitti, toisena Suomen (LHS) Oskari Sulkakoski ja seuraavina Pohjolainen ja Keränen. Lauantaina hyssiläisten aikaero kärkeen oli suurempi, joten FIS-pisteet jäivät sunnuntain pisteitä huonommiksi.

Molempina kisapäivinä miesten kisaan osallistui 81 laskijaa, joista kymmenen oli suomalaisia. Naisten kisan 67 laskijan joukossa kilpaili viisi suomalaista, joista paras oli GrIFK:n Charlotte Henriksson. Henrikssonin sijoitukset (3:s ja 7:s) toivat hyvän parannuksen FIS-listapisteisiin.

Edustusasu on tallessa, mutta MM-kisapaikka puuttuu.

Sunnuntain kisan jälkeen Pohjolaisen ja Keräsen kisareissut lähtivät eri suuntiin. Keränen jatkaa kisaamista Ruotsissa, ensin Tärnbyssä ja jatkossa Lyckselessä. Pohjolainen lentää Sveitsiin, jossa piti olla valmistautumisleiri nuorten MM-kisoja varten. Leiri pidetään, mutta mahtuuko Pohjolainen kisajoukkueeseen, on epävarmaa. Jos kisojen osallistujamäärää rajataan koronan takia, voi käydä niin, että pujottelun ja suurpujottelun Suomen mestari Pohjolainen ei pääse nuorten MM-kisoihin. Kisat pidetään Bulgarian Banskossa 2.-10. maaliskuuta. 

Aamuposti 16.02.2021

Emil Keränen Rukan pujottelujen kakkonen

HySSin Emil Keränen pujotteli viikonloppuna kaksi kertaa kakkospaikalle Rukan alppikisoissa. Molemmissa kilpailuissa nopein oli LHS:n Oskari Sulkakoski, josta Keränen jäi ensimmäisessä kisassa yli kaksi sekuntia. Toisessa kisassa ero kärkeen oli +0.95, mutta tämäkään ero ei tuonut parannusta Keräsen pujottelupisteisiin. Korona-ajan FIS-kisaksi Rukalla oli kohtalaisen hyvä osanotto; miehiä 27 ja naisia 16, joista molempien kisojen nopein oli GrIFK:n Charlotte Henriksson.

Emil Keräsellä on tämän talven lumilta yksi FIS-pujotteluvoitto ja viisi kakkossijaa. Kuva Esko Räty

Vauhtijoukkue Åressa. Vasemmalta Jaakko, Salomo ja Jesper

Åren syöksyn tulokset 12.2.2021: 1. Johan Hagberg 59.86 FIS-pisteet 59.86, 6. Jaakko Tapanainen (BIB 54) +0.84, pisteet 67.79, 10. Salomo Sirviö (BIB 35) +1.03, pisteet 71.76, 12. Jesper Pohjolainen (BIB 43) +1.08, pisteet 72.80.

HySSin Jesper Pohjolainen oli Åren syöksykisassa 12:s. Eroa kärkeen jäi +1.08, mikä antoi FIS-pisteitä 72.80 ja reilun parannuksen Pohjolaisen syöksyrankingiin. GrIFK:n Jaakko Tapanainen oli 62 kilpailijan kisassa kuudes ja Kuopio SC:n Salomo Sirviö kymmenes, joten kolmikolla oli kovat odotukset sunnuntain kahteen superg-kisaan. – Kisat peruttiin, koska rinteessä oli liikaa lunta. Ei lunta tullut kuin 15 senttiä, mutta tuuli oli tehnyt isoja kinoksia. Käytettiin tilaisuus hyväksi ja laskettiin syvää lunta pitkin Åren metsiä, raportoi Pohjolainen Åresta.

Jesper Pohjolainen jatkaa harjoittelua Åressa ja Keräsen treenaaminen jatkuu Rukalla. Ensi viikonloppuna hyssiläiset kilpailevat pitkästä aikaa samassa rinteessä. Epävirallinen HySSin mestaruuskisa käydään Ruotsin Arvidsjaurissa. 

Aamuposti 13.02.2021

Emil Keränen voitti FIS-kisan -

rinteestä kuului myös ikäviä uutisia

HySSin Emil Keränen voitti keskiviikkona Rovaniemen Totorakalla iltakisana lasketun FIS-pujottelun. Torstai-iltana Keränen oli avauskierroksen jälkeen kolmantena, mutta toisella kierroksella suksi lähti omille teilleen ja tuloksena oli keskeytys. Keränen laski tammikuussa kymmenen kisaa Ruotsissa, missä paras sijoitus oli Duvedin pujottelun toinen sija. Pujottelupisteisiin ei toistaiseksi ole tullut parannuksia.

Torstai-illan pujottelun voitti Rukan Saku Aho. Naisten sarjan nopein molempina iltoina oli Santa Claus Ski Teamin Riia Pallari. Naisten sarjassa kilpaili 12 laskijaa. Miehiä oli mukana 22. Samalla porukalla jatketaan kisaamista viikonloppuna Rukalla.

HySSin Jesper Pohjolainen osallistuu viikonloppuna Ruotsin Åressa laskettavaan syöksylasku- ja superg-kisoihin. Ensimmäisessä, virallisessa harjoituksessa Pohjolainen oli 11:s. Edellisen kerran Pohjolainen osallistui syöksykisaan keväällä 2018. Åren kisaan osallistuu 66 laskijaa, mukana ovat myös GrIFK:n Jaakko Tapanainen ja Kuopio SC:n Salomo Sirviö. Sama kolmikko kiersi tammikuussa kymmenkunta kisaa Italia-Slovenia-Itävalta-akselilla. Pohjolaisen paras sijoitus (9:s) tuli Kranjska Goran pujottelussa.

Alppihiihtäjien sairaslista sai viime viikolla täydennystä, kun HySSin Joel Palosaari loukkasi kätensä Tahko FIS-pujottelussa. – Pujotteluradalla nivelkeppi iskeytyy rinteeseen kovalla voimalla ja saattaa kaivaa lumeen teräväreunaisen kuopan. Horjahdin kisalaskussa ja löin sauvan kahva edellä montun reunaa. Kahva iski takaisin kämmeneen ja nyt kämmenpohjassa on murtuma. Ei pitäisi olla kovin paha juttu ja kuukauden lopussa toivon pääseväni taas kisaamaan, jutteli Palosaari Tahkon alppikoulun harjoituksissa pari päivää loukkaantumisen jälkeen. Loukkaantuneessa kädessä oli XL-kokoinen rukkanen ja vapaalasku näytti onnistuvan hyvin ilman sauvoja.   

Aamuposti 10.2.2021

Rosa Pohjolainen Hyvinkään Vuoden urheilija 2020

Aamuposti valitsi upeasti vuoden 2020 aikana laskeneen HySSin Rosa Pohjolaisen Hyvinkään Vuoden urheilijaksi 2020. Rosan läpimurtokauteen mahtui mm. mitaleja nuorten olympialaisista sekä uran ensimmäiset maailmancup-pisteet.

Lue lisää Aamupostin sivuilta.

Aamuposti 09.02.2021

Juttuun lisätty kappaleet 7.-9. julkaisun jälkeen

HySSin Saariselle kaksi palkintosijaa Tahkolta

Samuel Hurmerinnalle ensimmäinen palkinto juniorikiertueelta.

Alppijuniorien kisakiertue Kia Ski Tour kurvasi viikonvaihteessa Kuopion Tahkolle. Kisat aloitettiin kahdella syöksykisalla ja päätettiin kahteen superg-kisaan. Kisoihin osallistui 150 alppijunioria, jotka tekivät pitkiä päiviä kovassa pakkasessa ja hyytävässä viimassa. Kisoissa ja harjoituksissa laskettiin yli tuhat kovavauhtista laskua ilman loukkaantumisia, mistä kiitos kuuluu turvalliset radat merkanneille Tahkon alppikoulun valmentajille ja ammattitaitoiselle kisamiehistölle.

Hyvinkään Slalomseuran Hetta Saarinen (N16) sai osallistua kaksi kertaa palkintojenjakoon. Sunnuntai superg-kisoissa Saarinen hurjasteli 5. ja 6. sijalle. Syöksykisoissa hyssiläisen sijoitukset olivat 11:s ja 9:s. Tahkolta saadut 138 kiertuepistettä nostivat Saarisen saldon 218 pisteeseen, jotka oikeuttavat seitsemänteen sijaan tour-rankingissa. Pistesijoille on laskenut 30 tyttöä.

Hetta Saarinen haki piristystä alppihiihtoharjoiteluun liittymällä syksyllä Rukan alppikoulun yläkouluteamiin. – Olen leireillyt Rukalla ainakin viisi kertaa ja Pyhällä kerran. Sveitsin hiihtokeskuksessa kävin treenaamassa viime viikolla ja täällä Tahkolla harjoiteltiin kolme päivää ennen kisoja. Hyvin viihdyn Rukan porukassa, hymyili Saarinen, joka Pyhän aloituskisaa lukuun ottamatta on saanut tour-pisteitä jokaisesta kisastartistaan.

HySSin Samuel Hurmerinta (M14) pääsi ensimmäistä kertaa kansallisella juniorikiertueella osallistumaan palkintoseremoniaan. Sunnuntai aamun superg-kisassa Hurmerinta oli kuudes ja toisessakin superg-kisassa palkintosija oli lähellä. Viimeisen palkintopaikan iltapäivän kisassa nappasi seurakaveri Sisu Hemming, joka tuskaili huonoja laskujaan syöksykisan jälkeen. Pyhältä Hemming kokosi 165 kiertuepistettä vaikka yksi kisa päättyi ulosajoon. Tahkon neljä kisaa antoivat Hemmingille vain 120 pistettä, mikä tiputtaa sijoitusta pari sijaa kuudenneksi. 

Hurmerinta nautti kovasta vauhdista ja sai Tahkon sijoituksista (14:s, 8:s, 6:s ja 8:s) yhteensä 122 pistettä, joilla triplasi saldonsa 187 pisteeseen. Vauhtikisojen hyvät tulokset nostavat Hurmerinnan sijoitusta viidellä pykälällä kymmenenneksi.   

Viimeisessä kisassa palkintosijalle. Sisu Hemmingille Tahkolta 120 kiertuepistettä lisää.

M16-sarjassa Kia Ski Tour-pisteitä on jaettu 48 pojalle. HySSin Jasper Palosaari on kahdeksan kisan jälkeen rankingissa kuudentena. Tahkon vauhtikisoista saldo kasvoi 126 pisteellä, jotka tulivat syöksyn 12. ja 7. sijoista sekä superg:n 7. ja 8. sijoista. Syöksykisassa viimeinen palkintosija jäi kahden sadasosan päähän ja superg:ssä kolmen sadasosan päähän. Niukat tappiot eivät harmittaneet Palosaarta. – Hyvä ettei tarvinnut jäädä pakkaseen odottelemaan.

Eniten kiertuepisteitä Tahkolta kokosivat GrIFK:n Isabel Söderström (N16) ja TSS:n Olavi Kiviniemi (M14). Molemmille kolme voittoa ja yksi kakkossija, pisteitä lisää 380. Granilaisen kovimmat kirittäjät kiertueella ovat Posin SS:n Aada Kanto ja Granin Kia Suni. Kiviniemi nousi Tahkon pisteillään kiertuerankingissa kakkospaikalle. Kärkipaikkaa pitää edelleen Pyhällä hyvin laskenut JoPun Samu Timonen.

N14 sarjassa lajivoitot ovat menneet kolmelle kovalle laskijalle. Rankingykkönen on SCST:n Roosa Teppola (580 pist.), kakkosena Slalom66-seuran Cassandra Nystén (520) ja kolmantena HSC:n Isabel Rautio (346).

M14 sarjan kärjessä pysyy HSC:n Rene Linnatsalo vaikka Tahkon toinen syöksykisa päättyi ulosajoon. Linnatsalolla on viisi voittoa ja pisteitä yhtensä 640. Neljää seuraavaa paikkaa rankingissa miehittävät GrIFK:n laskijat Felix Maksimow (475 pist.), Leevi Westman (421), Eelis Heikkinen (284) ja Eliel Eriksson (270). HySSin Jasper Palosaari on kuudes 251 pisteellään.   

Tahkon Kia Ski Tourin vieraana olivat N12 ja M12 urheilijat, jotka kilpailivat ikäkausimestaruuksista. Syöksyn mitalikolmikko N12-ikäluokassa on: 1. Siiri Vartiovaara RukaS, 2. Bettina Rosendahl PoSS ja 3. Emma Pajala HSC. M12-sarjan mitalikolmikko: 1. Casper Eriksson GrIFK, 2. Niko Sutinen KSC ja 3. Sulo Lahtinen HSC. Superg N12: 1. Sofi Väätäinen TSS, 2. Bettina Rosendahl PoSS ja 3. Iris Rantalainen HSC. M12: 1. Carper Eriksson GrIFK, 2. Sulo Lahtinen HSC ja 3. Ted Uotila PeSla. Mestaruuskisoihin osallistui 40 kilpailijaa.

Korvaamaton kisainssi Jyrki Palosaari tankkauspuuhissa. Suoritusta valvoo PeSlan Hannu-Pekka Musikka.

M12-ikäluokkien mestaruuskisassa ei ollut HySSin urheilijoita mukana, mutta kisaorganisaatiossa HySSillä oli vankka edustus. Kisojen johtajana toimi jämäkästi Jarmo Pohjolainen ja myös ajanotto, tiedonvälitys sekä tekniikka olivat hyssiläisten hallussa. Kisoista lähetettiin suoraa webtv-lähetystä, joka onnistui hyvin. Suoratoisto on todennäköisesti käytössä, kun Kia Ski Tour kurvaa 11.-12. maaliskuuta Kalpalinnaan ja Sveitsin hiihtokeskukseen Hyvinkäälle.   


Aamuposti 22.01.2021

Alppiväen odotukset romahtivat hetkessä

Alppihiihtäjä Rosa Pohjolainen aikaansai melkoisen mediamylläkän laskettuaan marraskuun lopussa Levin maailmancup-kisoissa huippunopeita kisalaskuja. Pohjalainen nappasi neljä kappaletta kauan kaivattuja MC-pisteitä ja vielä ennen joulua avautui pistetili myös Eurooppa-cupissa. Joulutauon jälkeen MC-kisat jatkuivat Semmeringissä ja Zagrebissa, joissa hyvinkääläinen ei onnistunut hankkimaan paikkaa toiselle pujottelukierrokselle. Kroatiasta minipieni maajoukkue Honkanen-Pohjolainen siirtyi Italian Posse di Fassaan valmistautumaan Flachaun iltapujotteluun, joka on naisten MC-kiertueen odotetuin kisa tunnelmansa ja runsaiden palkintorahojensa vuoksi. Alppiväen odotukset romahtivat 7. tammikuuta iltapäivällä SFF:n tiedotteeseen: Rosa Pohjolaisen kausi ohitse – loukkaantui harjoituksissa Italiassa. Polven eturistiside on poikki ja kierukka täytyy kiinnittää. Tiedotteen lopussa todettiin, ettei Pohjolainen anna haastatteluja loukkaantumiseen liittyen.

Hyvin tämä liikkuu, ei koske, eikä ole turvoksissa, mutta ei tällä urheilla.

- Kyllä, näin halusin. Halusin pitää tämän omana asianani, enkä halunnut selitellä tapahtunutta mitenkään. Oikeastaan minulla ei tarkkaa kuvaa vieläkään, mitä siinä kävi. Se oli päivän ensimmäinen harjoituslasku. Verryttelyt oli tehty hyvin, olosuhteet olivat hyvät ja rinteessä grippipinta. Ehkä sukset olivat pintaan nähden liiankin terävät. Suksi lähti kääntymään sisäänpäin ja sitten napsahti. Ja sitä ääntä en unohda koskaan ja toivottavasti en kuule enää koskaan, totesi Rosa.

Polvi ei ollut kovinkaan kipeä, joten Rosan ensimmäinen ajatus kaatumisen jälkeen oli. – Nämä on näitä kolhuja, huomenna pääsee taas mäkeen. Ajatukset muuttuivat, kun jalkaan ei pystynyt ollenkaan varaamaan. Iski aika epävarma olo, enkä vieläkään tiedä, mitä on edessä. Leikkauspäivä (26.1.) on tiedossa. Tällä hetkellä polvi liikkuu ihan normaalisti, ei ole kipeä eikä turvoksissa. En vaan pysty urheilemaan, vaikka kuntosalilla juuri ollaan.

Urheilutauon tuomaa vapaa-aikaa Rosa Pohjolainen on alkanut täyttämään. – Minusta on tulossa kunnon penkkiurheilija. Seurasin koko viikonlopun urheilukisoja. Kranjska Goran suurpuikka näytti aika hurjalta, jäistä oli. Koulua, kuntouttamista ja kuntosalia, eiköhän näillä mennä, kun leikkauksesta on selvitty.

Koulua, kuntouttamista ja kuntosalia - näillä mennään kun leikkaus on tehty.

Rosan loukkaantuminen ja alppihiihdon TV-lähetykset ovat masentaneet alppikansan mielialoja. Levin aiheuttamasta nosteesta ei ole paljoa jäljellä. Hyviäkin uutisia on! Ensimmäiset kertoi Erika Pykäläinen Italiasta Posse di Fassasta (sama paikka, missä Rosa loukkaantui). – Yllättävän hyvin pystyn laskemaan. Nilkka on parantumaan päin, ilman särkylääkkeitä urheilen ja noin 80 % teholla teen harjoituksia. Joulun jälkeen harjoittelin 10 päivää Suomulla ja Itävallan Hinterreitissä sain neljä tehtyä neljä hyvää harjoitusta. Uusi valmentaja Jukka Raitala on ollut hommissa vuodenvaihteesta lähtien ja hänen johdollaan olen harjoitellut vain suurpujottelua. Viikon päästä pitäisi startata ensimmäiseen MC kisaan ja siitä kohti Cortinan MM-kisoja (8.–21.2.). MC- ja EC-kisoja niin paljon kun mahdollista ja sitten nuorten MM-kisat Bulgarian Banskossa (2.-10.3.). Alkaa taas tuntumaan oikealta hommalta, ilakoi Erika Pykäläinen, joka loukkasi jalkansa lokakuussa muutamaa päivää ennen kauden avauskisaa.

Hyviä uutisia Erikalta Italiasta

Hyviä tuloksia kantautuu Yhdysvalloista, minne hyvinkääläinen alppihiihtäjä Julia Toiviainen matkusti joulun jälkeen. Toiviainen laskee Salt Lake Cityn Westminster Collegen alppiteamissa ja ehti sopivasti mukaan kauden ensimmäisiin yliopistokategorian kisoihin. Eldorado Mountain Resortissa Toiviaisen sijoitukset pujottelukisassa oli ensimmäinen ja toinen. Sijoitukset olivat yhtä hyvät myös Aspen Highland-kisoissa. Kisoissa laski keskimäärin 70 naista, joten FIS-pisteet olivat hyvät. Toivaisen parhaimmat lukemat pujottelussa olivat 28.64 ja GS-kisassa 25.29. FIS-kalenterissa UNI-kategorian kisoja on Yhdysvalloissa kahdeksan. Nor-Am-kilpailuja (vrt. EC-kisa) kalenterissa on ilmeisesti koronan takia vain yksi, aikaisempina kausina kisoja on ollut kymmenkunta.

Aamuposti 19.01.2021

Aluekilpailut ja Kia Ski Tour pystyttiin viemään läpi viranomaissäädöksiä noudattaen

Tarkasti viranomaisten koronaohjeistusta noudattaen järjestettiin viikonloppuna Etelä-Suomen Alpin ensimmäiset aluekilpailut Tampereen Mustavuorella. Rajoitteista huolimatta Tampereen Slalomseuran järjestämässä kisassa oli hyvä osanotto, pujottelussa 130 ja superpujottelussa 143 juniorilaskijaa. Hyvinkään Slalomseuran Riku Reijonen ja Santeri Tapiala pujottelivat M10-sarjassa sijalle yhdeksän ja 15. HySSin Joni Reijonen (M12) oli 15. pujottelukisassa. Antti Tapialan avauslasku ei onnistunut, mutta toisella kierroksella Tapiala oli Reijosen kanssa lähes samassa vauhdissa.  M12-sarjassa laski 31 poikaa. N16-sarjassa HySSin Ella Timonen laski kuudenneksi. Vanhempien ikäluokkien osallistujamäärä jäi alle kymmeneen, syynä samana ajankohtana Pyhätunturilla laskettu 14- ja 16-vuotiaiden Kia Ski Tour.

Jappe aloitti hienosti Kia Ski Tourin Pyhällä 

Viranomaisten määräyksiä noudattaen pystytään järjestämään toimivat alppikisat. Kun rajoitteet tulevat vieläkin ylemmältä tasolta, on viisasta antaa periksi. Kia Ski Tourin avauspäivänä torstaina pakkasukko hönki Pyhätunturilla -30-asteista ilmaa ja piti koko kilpailijakaartin (122 osallistujaa) sisätiloissa. Perjantaina tehtiin vastaisku ja kisattiin koko pimeä päivä. Aamupäivän suurpujottelukisassa HySSin Jasper Palosaari (M16) oli hienosti toisena ja iltakisassakin suksi kulki viidennen sijan arvoisesti. Viikonlopun molemmissa pujottelukisoissa Palosaari ajoi ulos, joten kiertuepisteitä Pyhän reissulta tuli 125 ja sijoitus M16-sarjassa on seitsemäs.

Sisulle 165 tourpistettä ja neljäs sija rankingissa.

Hyssiläisistä eniten kiertuepisteitä kokosi Sisu Hemming, joka oli avauskisassa viides, toinen GS-kisa päättyi keskeytyksen. Pujottelukisoissa Hemming oli toinen ja kuudes, joten kokonaispisteiksi tuli 165 ja ranking M14-sarjassa on neljäs. M14-sarjan rankingissa 15. sijalla, pistemäärällä 65, on HySSin Samuel Hurmerinta. GS-kisoissa Hurmerinta oli yhdeksäs ja seitsemäs, molemmat pujottelut päättyivät keskeytykseen.

HySSin Hetta Saarisen (N16) kiertuesijoitus Pyhän jälkeen on 13. Ensimmäinen GS-kisa jäi kesken, toisesta tuli 12. sija. Pujottelukisoissa Saarinen oli kahdeksas ja kymmenes, joten pistesaldo Pyhän jälkeen on 80.

Audi- ja Kia Ski Tourilla on ollut hyvin tavallista, että joku voittaa viikonloppuna kaikki ikäluokan kisat. Neljään voittoon Pyhällä ei yltänyt kukaan. Lähimmäksi, 380 pisteellä, pääsivät GrIFK:n Isabel Söderström (N16) ja JoPun Samu Timonen.  HSC:n Rene LInnatsalo (M16) kokosi 360 pistettä. N14-sarjassa kärjessä on SCST:n Rosa Teppola 280 pisteellään.

Perjantai oli hyvä kisapäivä Jasper Palosaarelle ja samana päivänä onnistu hyvin myös isoveli Joel Palosaari, joka oli kolmas FIS GS-kisassa Suomulla. Sunnuntaina Joel oli pujottelussa neljäs ja maanantaina suurpujottelussa toisella sijalla. Hyvät GS-sijoitukset tiputtavat Joel Palosaaren FIS-pisteitä reilusti lukemaan 62.91.

Suomun rinteet sopivat erinomaisesti FIS-kisoille

Kemijärven Suomu Avalance on tänä talvena aktivoitunut järjestämään FIS-kisoja. Viikonlopun kisat olivat jo talven neljännet FIS-kisat Suomulla. Osanottajamäärät kisoissa ovat olleet viidenkymmenen (N +M) paikkeilla. Kisat ovat olleet hyviä pistekisoja uusille FIS-laskijoille, mutta alle 35 pisteen pujottelijoille kisat eivät ole pisteiden kannalta tuottoisat. HySSin Emil Keränen lähti Rukan alppiakatemian porukan mukana etsimään kovia kisoja Ruotsista. Hyviä kisoja on löytynyt ja Duvedistä tuli hieno kakkossija pujottelussa, mutta FIS-pisteparannusta hyvä tulos ei Keräselle tuonut.

Pujottelun SM-kullan voittanut, HySSin Jesper Pohjolainen valitsi kisaohjelmaan Keski-Euroopan FIS-kisat. Ensimmäinen etappi piti olla juniorimestaruuskisa Saksan Götchenissä, mutta korkein taho puuttui peliin. – Götchenissä tuli sen verran paljon uutta lunta, että kisat peruttiin. Nyt ollaan matkalla Italian San Pellegrinoon (kisat 19.–21.1.) ja sieltä jatketaan Kronplatziin (kisat 22.–23.1.), viestitti Jesper Pohjolainen.