HySS - Hyvinkään Slalomseura Sukkula

HySS on vireä vuonna 1981 perustettu alppihiihtoseura, jonka kotirinne on Sveitsin hiihtokeskus Hyvinkäällä. HySSissä sadat nuoret ovat hyvässä seurassa ja valmennuksessa hankkineet itselleen vahvan perustan laskemiseen ja mahtavaan harrastukseen. Ja on HySSistä ponnistettu aina maailmancup tasolle asti.

Tule mukaan hauskaan harrastukseen

Alppihiihto on hauska ja vauhdikas laji. Kun alppihiihdon perustaidot on hallussa esim. Werneri hiihtokoulujen jälkeen, seuraava helppo askel on osallistua HySSin pujottelukouluun, jossa jatketaan laskemisen treenaamista ja saadaan ensikosketus ratalaskemiseen. Pujottelukoulusta saat hyvän perustan lasketteluharrastukseen loppuiäksesi. Ja jos alppihiihtokärpänen puraisee kunnolla, on Pujottelukoulusta helppo jatkaa HySSin harjoitusryhmiin.

HySSin Facebook sivut:

Asiaa alppihiihdosta Aamupostissa

Lue kaikki lehtijutut >>

Uusin lehtijuttu

Aamuposti 16.1.2020

Ensimmäinen YWOG-kulta Suomeen

Rosa Pohjolainen ja Jaakko Tapanainen venyivät kultaan Nuorten olympialaisissa Sveitsissä

Nuorten talviolympialaisten viimeisen alppikisan kultamitalit pujotettiin Hyvinkään Slalomseuran Rosa Pohjolaisen ja Grankulla IFK Alpinen Jaakko Tapanaisen kaulaan. Paripujotteluun oli päässyt mukaan kuusitoista maata, joista ensimmäisenä Suomen kaksikon käsittelyyn joutui Italia. Sophie Mathiou ja Marco Abbruzzese kärsivät selvän 4-0 tappion.

Toisella kierroksella viereiselle radalle tulivat norjalaiset Malin Sofie Sund ja Mikkel Remsöy. Rosa Pohjolainen voitti kisat molemmilla radoilla. Jaakko Tapanainen voitti ensimmäisen laskun, joten toisella laskulla ei ollut enää panosta. Suomelle voitto numeroin 3-1.

Semifinaalissa Suomen duo sai vastaansa Ranskan Caitlin McFarlanen ja Auguste Aulnetten. Pohjolainen hankki kaksi voittoa hopeamitalin supeg-kisassa voittaneesta MCFarlanesta. Tapanainen hävisi ensimmäisen radan neljällä sadasosalla, mutta voitti toisen radan yhden kymmenyksen turvin. Suomi finaaliin luvuin 3-1.

Suomen vastustajaksi finaaliin nousi Saksa, joka pudotti toisella kierroksella jatkosta isäntämaa Sveitsin. Maiden välinen tiukka kisa (2-2) ratkaistiin aikavertailulla Saksan eduksi. Rosa Pohjolaisen viereiselle radalle tuli pujottelun hopeamitalisti Lara Klein. Tapanaisen vastustaja Max Geissler-Hauber oli erikoispujottelussa yhdeksäs. Sinisellä radalla Pohjolainen otti tylyn, reilun puolen sekunnin voiton Kleinista. Klein kompuroi sinisellä radalla, joten Pohjolaiselle helppo voitto viimeisessä laskussa. Tapanainen otti varmat +0.17 ja +0.23 voitot saksalaisista, joten finaali Suomi – Saksa päättyi 4-0.

Rosa Pohjolainen varasi erikoispujottelun jälkeen lisää palstatilaa Aamupostista, tulossa oli kovia uutisia. Olympiavoiton jälkeen Pohjolainen oli poikkeuksellisen häkeltynyt. – Ei tässä ole oikein mitään sanottavaa. Kiva, sujuva kisa. Rennon letkeää hommaa, ei tarvinnut jännittää. Ei meillä ollut mitään erityistä taktiikkaa. Vastustaja kerrallaan kumoon. Molemmat hoidettiin omat hommat, päätti Pohjolainen ja kiirehti pakkaamaan laskukamppeitaan.

Rosa Pohjolainen ja Jaakko Tapanainen olivat lähes voittamattomia kotimaisella lasten kisakiertueella. Molemmilla on hyviä tuloksia lasten kansainvälisistä kisoista. Tapanainen edusti viime talvena Suomea Euroopan nuorten olympiafestivaaleilla Kroatiassa ja nuorten MM-kisoissa Italiassa. Tapanainen opiskelee Nilsiän lukiossa ja harjoittelee Tahkon alppikoulun porukassa. Granilaisen pujottelupisteet viimeisellä FIS-listalla ovat 44.08 ja ranking 486. Olympiaikäluokassa Tapanainen on pujottelussa viidennellä sijalla. Seuraava suurempi tavoite olympiavoittajilla on nuorten MM-kisat, jotka pidetään Norjan Narvikissa 5.-14. maaliskuuta.