HySS - Hyvinkään Slalomseura Sukkula

HySS on vireä vuonna 1981 perustettu alppihiihtoseura, jonka kotirinne on Sveitsin hiihtokeskus Hyvinkäällä. HySSissä sadat nuoret ovat hyvässä seurassa ja valmennuksessa hankkineet itselleen vahvan perustan laskemiseen ja mahtavaan harrastukseen. Ja on HySSistä ponnistettu aina maailmancup tasolle asti.

Tule mukaan hauskaan harrastukseen

Alppihiihto on hauska ja vauhdikas laji. Kun alppihiihdon perustaidot on hallussa esim. Werneri hiihtokoulujen jälkeen, seuraava helppo askel on osallistua HySSin pujottelukouluun, jossa jatketaan laskemisen treenaamista ja saadaan ensikosketus ratalaskemiseen. Pujottelukoulusta saat hyvän perustan lasketteluharrastukseen loppuiäksesi. Ja jos alppihiihtokärpänen puraisee kunnolla, on Pujottelukoulusta helppo jatkaa HySSin harjoitusryhmiin.

HySSin Facebook sivut:

Asiaa alppihiihdosta Aamupostissa

Lue kaikki lehtijutut >>

Uusin lehtijuttu

Aamuposti 12.2.2020

HySSin Hetta Saarinen hyvässä pujotteluvauhdissa vauhdissa Rovaniemellä

Alppihiihdon juniorikiertue Kia Ski Tourin kolmas kisaviikonloppu piti järjestää Tampereella, mutta lumilajeille keljuileva sää pakotti siirtämään kisat Rovaniemen Ounasvaaralle. Kilpailuohjelmassa oli kaksi pujottelukisaa ja kiihkeä paripujottelukisa karsintoineen. HySSin Hetta Saarinen (N14) oli pujottelukisoissa toinen ja viides. Paripujottelun karsinnassa Saarinen oli toinen ja pääsi suoraan toiselle kierrokselle, jossa hyssiläinen voitti GrIFK:n Amélie Björksténin. Kolmannen kierroksen tappio HSC:n Oona Hakolalle esti Saariselta pääsyn finaalikierroksille.

Hyvistä pujottelusijoituksista Saarinen sai 125 kiertuepistettä ja paripujottelusta 45 lisäpistettä. Rovaniemen reissun jälkeen Hetta Saarisen kokonaispisteet ovat 584, joilla hän nousee kokonaiscupissa kolmannelle sijalle. Kärkiparina on HSC:n Mila Lappalainen (694 pist.) ja Joanna Laakso (642 pist).

M14-sarjassa GrIFK:n Joonatan Järvelä voitti kaikki lajit. Järvelä on hankkinut kuusi osakilpailuvoittoa ja hän johtaa M14-sarjaa 858 pisteellään. HySSin Samuel Hurmerinnan sijoitukset pujottelukisoissa olivat 19:s ja 16:s. Paripujottelun karsinnassa Hurmerinta oli 22. ja hänet pudotti jatkosta Ellivuoren Akseli Peltonen. M14-sarjaan osallistui 29 laskijaa.

SCST:n Jesperi Kemppaisella (M16) on 11 osakilpailun jälkeen koossa 980 pistettä, mikä on suurin pistemäärä kokonaiscupissa kaikki sarjat mukaan luettuna. Kemppainen voitti kaikki lajit kotirinteessään Tottorakalla. HySSin Jasper Palosaari oli pujottelukisoissa 12:s ja 16:s. Paripujottelun karsinnassa Palosaari oli 13:s ja hän voitti ensimmäisellä kierroksella VaSkin Mika Niemen. Toisella kierroksella Levin SC:n Santeri Kemppinen pudotti Palosaaren jatkosta.

Jasper Palosaaren pistesaalis lisääntyi viikonloppuna 57 pisteellä. Cup-pisteitä on nyt koossa 265, mikä oikeuttaa 11. sijaa kokonaiskisassa. Palosaari kuuluu M16-sarjan nuorempaan ikäluokkaa (2005 synt.). Omassa ikäryhmässään Palosaari on kolmantena. M16-sarjassa Rovaniemellä kilpaili 31 nuorta miestä.

N16-sarjassa eniten pisteitä (240) Rovaniemellä keräsi Porin SS:n Aada Kanto. Porilainen johtaa kokonaiscupia 735 pisteellään. Toisen on SCST:n Chiara Nurmi (604 pist.) ja kolmantena TuSlan Silja Koskinen (580 pist.). Viisi voittoa aikaisemmissa kisoissa laskenut Koskinen ei osallistunut Tottorakan kisoihin.

Rovaniemen kisaviikonlopun surkein lukema on 98. Huonoa osallistujamäärää selittää etelän viheliäs talvi, joka järjesti kilpailukalenteriin yhden kalliin Lapin matkan lisää. Kisajärjestäjää Tampereen Slalomseuraa on aihetta ylistää sinnikkyydestä. Seura järjesti tammikuussa lähes lumettomassa Mustavuoren kisarinteessä ES-alpin aluekilpailut yli 200 alppihiihtäjälle. Nyt myös Tampere City Event Ounasvaara voidaan lisätä TSS:n mainetekoihin.