Ylläksen SM-kisat jatkuivat lumitöillä, superg-kisalla ja alppiyhdistetyllä

7.4.2022

Kahden tuiskuisen luppopäivän jälkeen jatkettiin alppihiihdon SM-kilpailuja Ylläksellä. Tunturin tuuli oli kinostanut lunta rinteeseen paikoitellen metrin verran. Edellisenä päivänä merkatun radan pujottelukepeistä oli puolet näkyvissä. Pari rinnekonetta tuli apuun ja koko talkooporukka aloitti lapiohommat. Ennen radankatselua kaikki kilpailijat laskivat pari ylimääräistä aurauskierrosta. Kilpailun piti alkaa klo 10.00, mutta ensimmäinen laskija oli radalla vasta klo 13.00.

Kilpailunjohtaja Mika Pelli mittasi tuiskun tuoman lumen paksuuden. Pujottelukepin pituus noin 215 cm. Kuva otti kisan TD Osi Inglin.

SM-superg:n naisten sarjan voitti SCST:n Riia Pallari, toiseksi laski GrIFK:n Charlotte Henriksson ja kolmanneksi Porin SS:n Aada Kanto. HySSin Erika Pykäläinen ei osallistunut kisaan, mutta testasi kisaradan esilaskijana.

Miesten sarjassa ykkönen oli KSC:n Salomo Sirviö, kakkosena SCST:n Elian Lehto ja kolmantena GrIFK:n Jaakko Tapanainen. HySSin laskijoiden sijoitukset SG-kisassa olivat: 7:s Jesper Pohjolainen (+2.00), 9:s Emil Keränen (+2.43), 14:s Joel Palosaari (+3.88) ja 23:s Jasper Palosaari

Lumeen hautautunut mediaseinä piti kaivaa hellävaraisesti käsin.

Heti superg-kisan jälkeen jatkettiin alppiyhdistetyn superg-osuudella. Naisten AC:n mitalikolmikko oli sama kuin supeg-kisassa. Miesten AC-kisassa ykkösenä ja kolmosena oli samat miehet kuin SG-kisassa. Kakkospaikka pysyi SCST:n miehillä. Lehdon paikalle otti Turo Torvinen.

Sukkulan laskijoiden sijoitukset olivat: Emil Keränen 5:s, Jesper Pohjolainen 8:s, Jasper Palosaari 20:s. Joel Palosaari laski ulos pujotteluosuudella.

Isot Fearless Finns mitalit puuttuvat vielä Jesperiltä. U21-sarjan syöksystä ja superg:stä on hankittuna pari pronssia.

Pitkä kisapäivän päätteeksi jaettiin runsaasti mitaleja, koska myös U18-sarjan ja U21-sarjan palkinnot olivat jaossa. Jesper Pohjolainen sai pronssimitalin U21-sarjan syöksylaskussa ja tänään tuli toinen U21-pronssi lajina superg.

Kisat jatkuvat perjantaina kahdella GS-kisalla.