Universiadit päättyivät ja EYOF-kisat alkavat. Nuorten MM-kisat viimeistelyä vailla.

23.1.2023

Universiadit USAn Lake Placidissä päättyivät lauantaina pujottelukisoihin. Miesten kisan voitti Tsekin Jan Zabystan. Ex-hyssiläinen Niklas Järvikare oli 17:s. Eroa voittajaan kertyi +2.15. Niklaksen paras sijoitus universiadeissa oli alppikombin 11. sija. Suurpujottelussa ja superg-kisassa tuloksena oli DNF.

HySSin Emil Keränen laski tasaisen varmasti kaikki lajit. Pujottelu ja suurpujottelu sujahtivat lähes omien FIS-pisteiden mukaisesti. GS-kisasta tuli hyvä kuudes sija ja pujottelussa Emil oli sijalla 22. Superg-kisa ja alppicombi menivät reilusti alle omien FIS-pisteiden. Superg-kisassa Emil oli 19:s. Alppkombissa pujottelu kulki kohtalaisesti ja nosti Keräsen kuudenneksi.

Joukkuekilpailuun Suomi ei saanut joukkuetta, koska universiadeihin osallistui vain yksi suomalaisnainen Fanny Rintanen. Rintanen osallistui pujotteluun ja suurpujotteluun, molemmissa tuloksena DNF.

Jasper Palosaaren vuoro lisätä hyssiläisten hyvää mainetta EYOF-kisoissa. Kisat pidetään Italian Tarvisiossa.

Kansainväliset nuorten kilpailut jatkuvat Italian Tarvisiossa, jossa Euroopan nuorten olympiafestivaalien avajaiset olivat eilen. Italialaiset hakivat potkua kisajärjestelyihinsä viime vuonna Vuokatista, jossa pidettiin vuoden 2021 EYOF-kisat. Korona lykkäsi kisoja vuoden verran, mutta lopputuloksena oli täydellinen urheilujuhla.

HySSin alppihiihtäjiä on tarvittu EYOF-alppijoukkueeseen viime vuosina. Kaisa Nyberg oli joukkueessa vuonna 2013 Romanian Poiana Brasovissa. Emil Keränen edusti Suomea Turkin Erzumissa vuonna 2017. Vuonna 2019 Jesper Pohjolainen teki eksoottisen alppimatkan Bosnia-Hertzsegovinaan. Rosa Pohjolaisen hyvin alkaneet Vuokatin EYOF-kisat päättivät loukkaantumiseen. Tällä viikolla HySSin hyvää alppimainetta kasvattaa Jasper Palosaari. Kisoissa lasketaan SL-, GS- ja SG-kisat. Olympiahenkeen hyvin sopiva joukkuekisa on valitettavasti karsittu ohjelmasta. EYOF-kisat seuraavat tarkasti olympiakisojen protokollaa. Juhlavat päättäjäiset pidetään lauantaina.

Nuorten MM-kisoissa Itävallan St. Antonissa on parhaillaan menossa joukkuekilpailu. Suomen joukkue – Riia Pallari, Eduard Hallberg, Silja Koskinen ja Jaakko Tapanainen – voitti ensimmäisellä kierroksella Kanadan 3 – 1. Samoilla numeroilla Italia pudotti Suomen jatkosta. Joukkuekilpailu on vielä kesken. Nuorten MM-kisat päättyvät keskiviikkona miesten pujotteluun, josta Suomi saa toisen MM-mitalin. Tuojana Eduard Hallberg (varma tieto).

Huomenna jatkuvat myös MC-kisat. Miehet kisaavat Schladmingissa iltakilpailun, johon osallistuu HySSin Jesper Pohjolainen. Perinteisen pujottelukisan lisäksi keskiviikkona Schladminhissa lasketaan myös GS-kisa, joka alun perin piti olla Garmisch-Partenkirchenissä. Samu Torsti on mukana ja mahdollisesti myös toinen suomalaislaskija. Naisten GS-kisat lasketaan Italian Kronplatzissa ilman suomalaisedustusta.

Joukkuekilpailun viralliset lopputulokset (lisätty 24.1.)