Tuloksia EC-kisoista Suomulta ja Jällivaarasta

9.3.2023

Suomen naiset jäivät ilman EC-pisteitä Suomulla

Naisten EC-pujottelut laskettiin Suomulla 7. ja 8. maaliskuuta. Suomen joukkueesta ensimmäistä kertaa EC-kilpailussa laskivat Riia Pallari, Veera Alaniska, Silja Koskinen, Aada Kanto ja Sanni Virta. EC-ensikertalaisten tulokset Suomulla: Pallari DNF1 ja 36:s, Alaniska DNF2 ja DNF1, Koskinen 33:s ja 39:s, Kanto 2 x DNF1 ja Virta DNF1, osallistui vain 1. kisaan.

Rosa testasi EC-kisaradat Suomulla. - Vielä on töitä tehtävä. Koko kapasiteetti ei ole vielä käytettävissä. Kisarinne on ja pysyi hyvässä kunnossa. Meni niin hyvin, että saan jatkaa esilaskijana Levilläkin.

Nella Korpio on osallistunut 23 EC-kisaan ja MC-kisojakin on laskettuna 14 kappaletta. Korpio on laskenut viime aikoina hyviä tuloksia Keski-Euroopassa. Itävallan Maria Almissa Korpio oli neljäs, samoin Saksan Jennerissä, joten hennot menestysodotukset kohdistuivat häneen. Nellan ensimmäinen kisalasku Suomulla päättyi keskeytyksen ja toiseen kisaan hän ei osallistunut.

EC-kiertueen SL-kärkikymmenikkö oli melkein kokonaan kisaamassa Suomulla. Molemmissa kisoissa voittajana oli Ranskan Marie Lamure, joka on Suomun jälkeen EC-kokonaiskisassa 26:s ja EC-pujottelussa kuudes. EC-kisoja Lamure on laskenut 29 ja MC-startteja on koossa 17. Ensimmäisen kisan kakkonen oli Norjan Andrine Mårstöel, joka on startannut 98 EC-kisaan ja kahteen MC-kisaan. Kolmantena oli Ruotsin Moa Boström Mussener, jolla MC-startteja on 13 ja EC-starrteja 61, joista viisi on päätynyt palkintosijoille.

Toisessa kisassa kakkosena oli Italian Anita Gulli, joka on laskenut 29 MC-kisaa ja 43 EC-kisaa. Kisan kolmas oli Norjan Andrine Mårstöel.

EC-kokonaiskisaa johtaa Christina Ager AUT, toisena Nadine Fest AUT, kolmantena Doriane Escane FRA ja neljäntenä Moa Boström Mussener SWE. Kaksi ensimmäistä on hankkineet pisteensä (789 ja 726) vauhtilajeista. Escane (639) ja Boström Mussener (631) ovat tekniikkalajitaitureita. Lopulliset ratkaisut tehdään EC-finaaleissa Narvikissa 13.-19.3.

Sirviö ja Hallberg EC-pisteille Jällivaarassa

Miesten Eurooppa-cupin suurpujottelut laskettiin Ruotsin Jällivaarassa. Salomo Sirviön viides ja kuudes osallistuminen EC-kisaan toivat sijoitukset 23:s ja 16:s. EC-pisteitä tuli yhteensä 23. Sirviön FIS-pisteet kisoissa olivat 30 pisteen tienoilla, joten parannusta tältä osin ei tullut.

Salomo Sirviö starttasi keskiviikon kisaan numerolla 40 ja kymmenen starttia myöhemmin oli Eduard Hallbergin vuoro. Molemmat suomalaiset hankkivat hyvän lähtöpaikan toiselle kierrokselle. Avauslaskun jälkeen Sirviö oli 24:s ja Hallberg 27:s. Toisella kierroksella Sirviö oli kuudenneksi nopein ja hyvin sujui myös Hallbergin toinen lasku (14:s). Sirviön 16. sija jäi kärjestä +2.02 ja Hallbergin 21. sija oli +2.35 voittajaa hitaampi. Suomen Turo Torvinen oli Jällivaarassa 48:s ja 36:s, FIS-pisteet 50 paikkeilla. Torvinen on osallistunut 20 EC-kisaan ja pistetili avautui joulukuussa Sveitsin Zinalissa – 30:s sija ja yksi piste.

Miesten EC-kisoissa on kova taso ja raaka kilpailu – kokemusta tarvitaan. Jällivaaran 1. kisan kolme parasta ja heidän kilpailustarttinsa EC:ssa. 1.Marco Fischbacher SUI (34), 2. Kaspar Kindem NOR (44) ja 3. Alex Vinatzer (49). Toisen kisan 1. Hannes Zingerle ITA (105), 2.  Alex Vinatzer ja 3. Marco Fischbacher. MC-startteja on Zingerlellä 35, Vinatzerilla 58 ja EC-jyrä Fischbacherilla ei ainuttakaan.