SVUL:n Uudenmaan Piiri palkitsi Hyvinkään Slalomseura Sukkulan Vuoden Seurana.

28.4.2023

SVUL:n Uudenmaan piiri ry valitsi kevätkokouksessaan Hyvinkään Slalomseura Sukkulan Vuoden Seuraksi. Palkinnon vastaanotti HySSin puheenjohtaja Essi-Noora Jylänki.

HySSin puheenjohtaja Essi-Noora Jylänki kävi noutamassa Vuoden Seura -palkinnon SVUL:n Uudenmaan Piiri Ry:n kevätkokouksesta. Palkitut urheilijat olivat Lapin lumilla treenaamassa.

Vuonna 2022 HySSin urheilijoita oli edustustehtävissä olympialaisissa Kiinassa, nuorten MM-kisoissa Kanadassa ja nuorten olympiafestivaaleilla Vuokatissa. FIS-laskijat kilpailivat aktiivisesti kotimaassa, Pohjoismaissa ja Keski-Euroopassa MC-, EC- ja FIS-tasoilla. SM-mitalisteja olivat Hetta Saarinen (N16), Erika Pykäläinen (NYL), Jesper Pohjolainen (MYL) ja Juha Eerikäinen (Masters).

Keväällä 9.5.2022 seuran kevätjuhlassa puheenjohtaja Jylänki kommentoi vilkasta toimintavuotta seuraavasti. - Meillä on ollut uskomattoman hyvä talvi takana. Säännöllinen harjoittelu aloitettiin joulukuun 10. päivä ja laskuni mukaan kotirinteessä on päästy laskemaan 174 päivän ajan. Seuratoiminnan kaikilla osa-alueilla – pujottelukoulusta mastereihin – on menty tänä talvena reippaasti eteenpäin.

Hyvin sujuneita asioita puheenjohtaja Jylänki löysi pujottelukoulusta, ES-cupiin, Kia Ski Touriin ja SM-kisoihin osallistumisista, omista kisajärjestelyistä kotirinteessä ja Kalpalinnassa, FIS-laskijoiden menestymisestä ja kansainvälisistä edustustehtävistä. Master-laskijoiden poikkeuksellisen aktiivinen harjoittelu sai kiitoksensa ja samoin myös yhteistyö rinneyrittäjän kanssa. Palaute rinteeltä seuraväelle oli samansuuntainen. – Hyvin on mennyt, jatketaan samalla tavalla kaudella 2023, päätti katsauksena HySSin puheenjohtaja Essi-Noora Jylänki.

Ja samalla tavalla on jatkettu. Vuoden seura -palkinto sylissään puheenjohtaja Jylänki palasi kiitospuheessaan menneisiin kausiin. – HySS on pystynyt nousemaan jokunen vuosi taaksepäin olleesta, usean vuoden matalasuhdanteesta jälleen sellaisten seurojen joukkoon, joilla on riittävä määrä aktiivisia junioreja. Uudet juniorit ovat nousseet palkintosijoille kisakiertueen osakilpailuissa.  Myös nuorempien laskijoiden SM-kisoista on tullut menestystä.  

SVUL:n Uudenmaan Piiri Ry toimii nykyisin urheilun tukiyhdistyksenä ja jäsenseurojensa yhdyssiteenä. Yhdistykseen kuuluu tällä hetkellä 44 jäsenseuraa. Perinteiseen tapaan yhdistys valitsee ja palkitsee kevätkokouksen yhteydessä seuroja, urheilijoita ja ansioituneita seuratoimijoita. Poimintoja palkitsemisista:

Vuoden Seura: Hyvinkään Slalomseura Sukkula

Vuoden Kasvattajaseura: Hausjärven Urheilijat

Vuoden Urheiluteko: Tuusulanjärven Purjehtijoiden Akseli Keskisen saavuttama Nacra 17-luokan MM-pronssimitali ja saman luokan EM-hopea yhdessä Siem Kurtbayn kanssa.

Vuoden seuratoimija: Jarmo Viirto Nummelan Tarmo

Ohjaajastipendin sai seitsemän ohjaajaa, joukossa HySSin Silva Saarinen.

Harjoittelustipendejä jaettiin seitsemälle urheilijalla ja kahdelle joukkueelle. HySSin Jesper Pohjolainen ja Hetta Saarinen olivat stipendinsaajia. Samoin Hyvinkään Hiihtoseuran Salla Niemi.

Piirin ansiomerkkejä saivat Vihdin Viestin Jukka Vihtkari, hopeinen ansiomerkki ja Saija Vihtkari, pronssinen ansiomerkki.