Suomen miehillä "iso kala koukussa" EYOF-kisojen päätöspäivänä

25.3.2022

Suomen edustajat Jesperi Kemppainen, Eduard Hallberg ja Erik Saravuo etenivät helposti paripujottelun kolmannelle kierrokselle.  Italian Edoardo Saracco pudotti Kemppaisen jatkosta 17 sadasosan erolla ja sai välierään vastaansa toisen italialaisen Andrea Bertoldin. Toisessa välierässä kohtasivat suomalaiset Hallberg ja Saravuo. Finaalipariksi tuli Saracco vs. Saravuo. Pikkufinaalissa kohtasivat Bertoldi ja Hallberg. Molemmissa finaaleissa voitto meni italialaisille, joten kultamitalin voitti Edoardo Saracco, hopean Erik Saravuo ja pronssin Andrea Brertoldi. Eduard Hallberg sijoittui neljänneksi.

Paripuikkaajat kuskattiin moottorikelkalla lähtöpaikalle. Italian Eduardo Saracco lähdössä finaalilaskuun

Erik Saravuon toimi Suomen joukkueen huoltajana joukkuekisassa. Paripujottelussa Saravuo oli jälleen vauhdissa. Mitalikokoelma lisääntyi yhdellä hopeamitalilla.

Sääennusteet lupasivat huonoa keliä viimeiselle kisapäivälle, joten miesten kisa aloitettiin jo klo 8.00. Naiset onnistuivat myös väistelemään suttuisen kelin aloittamalla kisansa klo 11.00. Itävallan Victoria Olivier ja Natalie Falch kohtasivat finaalissa. Olivier voitti toisen EYOF-kultamitalinsa. Pikkufinaalissa Italian Ambra Domare voitti Andoran Iria Medina Gironesin. Suomalaiset Riia Pallari ja Veera Alaniska putosivat kisasta jo ensimmäisellä kierroksella, johon Silja Koskinen ei voinut osallistua sairastumisen takia.

Hyvin järjestetyt alppikisat päättyivät ja sitten alkoi tulla reippaasti lunta.