Ski & Golf MM2024. Ensimmäinen golfkisa muokasi tulosluetteloa. Huomiseksi luvassa jännittävä finaalikierros

10.5.2024

Ensimmäisen golfkisapäivän kuvatuin urheilija oli ehdottomasti Belgian kansalainen Sam Maes. Hurjaa suosiota golfkisassa selittää tieto Maesin kotipaikasta. - Kotipaikkani on ollut kolmevuotiaasta lähtien Zell am See ja nämä kentät ovat kotikentiäni. Tutut kentät eivät oleet kovin suosiollisia Samille. Takaysillä peli takkuili ja lopputuloksena oli 79 lyöntiä. Maesin yhteistulos kahden kisan jälkeen on 143,  joka riittää kakkossijalle All Over Men -kisakategoriassa. AOM- kisaan osallistuvat kaikki miehet junioreista, mastereihin ja senioreihin.

Team Tahkon Teemu Partanen golffasi samassa ryhmässä San Maesin kanssa, joten kovaan paikkaan savolainen nuorimies oli joutunut. Teemu pelasi saman tuloksen (79) kuin kisan "kansikuvaurheilija" ja nousi AOM-kategoriassa sijalle kahdeksan.

Positiivisuutta hohtava alppihiihtäjä Sam Maes lähdössä golfkierrokselle. Maaliin tulessa valloittava hymy oli osittain säilynyt. (HK:n kuva)

Sam  Maesin ja Teemu Partasen  peliryhmässä kolmantena urheilijana oli Itävallan Mario Hötzendorfer, jonka tulos kierroksella oli 77 lyöntiä. (©ZELL am See-Kaprun)

HySSin ja Kytäjä Golfin Tuukka Kuikkaniemi pelasi mainion golfkierroksen. Tuloksena 74 lyöntiä ja palkkana nousu kisan kärkikolmikkoon. - Vähän oli sähläystä, mutta siitä tuli yllätävän hyvä tulos. Avauslyönnit onnistuivat, mutta lähestymiset olisi voineet olla parempia. Olosuhteet olivat loistavat. Tälle päivälle ei ollut mitään odotuksia ja samalla linjalla jatketaan finaalikierrokselle, kommentoi Tuukka.

Tuukan ryhmässä golffasivat sveitsiläinen Tina Honnef ja saksalainen Daniel Swartz (©ZELL am See-Kaprun)

HySSin ja HyGin Santtu Kuikkaniemi tuskaili lyöntiensä kanssa koko kierroksen ajan. Santun tulos oli 84 lyöntiä. Yhteistuloksella 155 Santtu löytyy AOM-tulosluettelosta sijalta 13. Miesten yleisessä sarjassa Santtu pysyi kympinsakissa, sijoitus kahdeksas. Teemu Partanen ohitti vanhemman Kuikkaniemen nousemalla kuudenneksi. Tuukka Kuikkaniemi on All Over Men -kisassa sekä miesten yleisessä kisassa kolmantena. Finaalikisassa Tuukka kohtaa Sam Maesin ja Itävallan Fabian Golan, jonka avauskierros oli päivän paras - 69 lyöntiä. Golan yhteispisteet ovat 135, Maesin 143 ja T. Kuikkaniemen 144. Teemu Partanen (yhteistulos 151) starttaa todennäköisesti kakkosryhmässä. S. Kuikkaniemi menetti yksilökisassa mahdollisuutensa mitaleille, mutta Team Tahko tarvitsee jokaiselta pelaajalta hyviä pisteitä finaalipäivän joukkuekisassa.

Mixed Team -joukkuekisassa Team Tahkon kärkipaikka huteroitui kuuteen pisteeseen. Naisten yleiskilpailun kakkonen Anniina Paatsama lisäsi saldoa 77 pistellä. Team Tahkon saldo on ensimmäisen golfkisan jälkeen 443, joka on pisteen parempi kuin miesten joukkuekisan ykkösjoukkueen Zell am See-Kaprunin pistemäärä.

Tulospoimintoja muista sarjoista. Miesseniorit: kolmantena Jussi Heinilä, 14:s Vesa Leskinen, 23. Valtteri Pukander, 24:s Atte Martikainen.

Naisseniorien sarjaa johtaa Gitta Kauppi, joka tänään pelasi tuloksen 74. Mikaela Wrede on sarjassa toisena.

Miesten Masteters sarjassa Hirsala Golfin Jukka Huisman ja Helsinki SG:n Juha Paatsama käyvät tiukkaa kisaa kuudensakkiin mahtumisesta.