Samuel Hurmerinta aloitti FIS-pistemetsästyksen Rukalla

6.11.2023

Rukan alppikoulun tukiyhdistyksellä oli ilo ja kunnia järjestään kotimaisen FIS-kisakauden ensimmäiset kilpailut. Lajina oli pujottelu ja kisakategoriana Entry League, joka tarkoittaa aloittelijoille sopivia kilpailuja. Miesten kisaan osallistui 30 nuorta urheilijaa. Naisten pujottelut kisattiin kymmenen urheilijan kesken. Laskijoita oli kahdeksasta eri maasta.   

HySSin Samuel Hurmerinta päätti juniorikisat suurpujottelun SM-hopeaan.

HySSin Samuel Hurmerinta sai aloittaa FIS-pistemetsästyksen tutuissa rinteissä Rukalla. Samuel aloitti lukio-opintonsa Kuusamossa, joten ensimmäinen FIS-kisareissu oli poikkeuksellisen lyhyt. Ensimmäisen FIS-kisakauden salattuna tavoitteena  nuoret urheilijat pitävät 100 FIS-pisteen alitamista. Samuelin avauspujottelut toivat FIS-pisteet 168.34 ja 183.76. Näistä on hyvä jatkaa, toivottavasti pitkää FIS-kisauraa.

HySSin Hetta Saarinen aloitti FIS-kisat viime vuonna. Hetta sai tiputettua pujottelupisteensä lukemaan 118.89.  Avauspujottelujen pisteet Rukalla olivat 144.47 ja 154.87, joten tasaisesti lähti Hettan kisakausi 2023-2024 käyntiin. Viime kaudella Hettan suurpujottelut sujuivat huomattavasti paremmin, joten GS-pisteet päätyivät hyviin numeroihin 63.05. Kansainvälisessä rankingissa Hetta päätyi sijalle 758. Suomen rankingissä Hetta on sijalla 16, vain muutaman kymmenyksen Rosa Pohjolaisen perässä. Rosan GS-pisteet ovat 62.26 ja ranking 782.

Entry League-kisoissa voi parhaimmillaan saada FIS-pisteitä 60.00. Tähän lukemaan Rukalla ylsivät miesten kisojen voittajat GrIFK:n Kasper Niemi ja Ruka Slalomin Rene Linnatsalo. Paras tulokas (2007 synt.) miesten kisassa oli Rukalle muuttanut Olavi Kiviniemi, jonka aloituspisteet olivat mainiot 100.74 ja 103.38. Juniorivuosina Kiviniemi edusti Tampereen Slalomseuraa.

GrIFK:n Kia Suni voitti molemmat naisten kisat. Sunin pujottelun FIS-pisteet viime kauden jälkeen jälkeen ovat 65.23. Rukalla Suni oli jo hyvässä vauhdissa. Pisteitä kisoista ropisi 64.75 ja 70.14. Tulokkaista nopein oli HimoSkin Ellen Aho, jolla oli jo FIS-kisakokemusta neljän kisan verran hankittuna Liettuan hallikisoista. Rukan pujotteluista Ellenille pisteet 71.10 ja 83.29.    

Rukan ENL-kisat olivat hyvä avaus kauteen. Muut FIS-kisat marraskuun alussa ovat hallikisoja Saksan Wittenburgissa, Oslon Indoor Skiing Arenassa ja Dubaissa. Erika Pykäläinen ja Rosa Pohjolainen valmistautuvat MC-kisaan Levillä, missä HySSin Jesper Pohjolainen ja Emil Keränen ovat leireilleen parin viikon ajan hyvissä, talvisissa olosuhteissa. Tällä viikolla Skisportin miehet eivät harjoittele rinteillä vaan keskityvät sponsoritehtäviin. Jasper Palosaari kurvaan Tahkolta Suomun kautta Leville MC-kisatalkoisiin, joihin tulevat myös Rukan alppikoululaiset. MC-kisan jälkeen Levillä on kovatasoiset FIS-kisat, joissa todenäköisesti koko HySSin FIS-edustus on täydessä vauhdissa. Lähden Leville!