Rosa Pohjolainen seitsemäs nuorten MM-pujottelussa. Viimeiset lajit tänään M SL klo 18.00 ja N GS klo 19.45 nähtävissä fis-ski.com sivuilta

9.3.2022

Nuorten naisten MM-pujottelu tarjosi roppakaupalla jännittäviä hetkiä. Ensimmäisen laskun jälkeen kuuman ryhmän laskijat valtasivat odotetusti kärkipaikat. Kärkiparin, Zrinka Ljutic – Emma Aicher, aikaero oli vain kolme sadasosaa. Alle sekunnin aikaerolla kärkilaskijaa olivat Marie Lamure, Rosa Pohjolainen ja Anette Belfrond, joka nousi kärkeä kohti hieman suuremmalta lähtönumerolta (18). Hyvä nousun teki myös Lisa Nyberg – BIB 25, sijoitus 10:s.

Toisella kierroksella kärkipari piti paikkansa. Emma Aicherin (GER) ote hieman lipsui, kierroksen 14:s nopein aika ja aikaero voittajan Kroatian Zrinka Ljuticiin kasvoi 84 sadasosaan. Ruotsin Lisa Nyberg jatkoi nousuaan toisella kierroksella ja samoin teki myös maannainen Moa Boström Mussener, joka kipusi lopulta kilpailun pronssisijalle. Molemmat ruotsalaiset kiilasivat Suomen Rosa Pohjolaisen edelle, samoin teki Italian Annette Belfrond.  Ranskan Marie Lamure oli toisen kierroksen 13. nopein ja hän joutui luovuttamaan kolmannen sijansa Boström Mussenerille.  

Striimaukselta seurattuna molemmilla radoilla laskettiin todella kovaa. Rinne näytti kestävän hyvin. Rosa Pohjolainen oli ensimmäisessä väliajassa pronssimitalin syrjässä kiinni, mutta radan loppuosassa aikaeroa tuli reilusti lisää. Toisen kierroksen 19. nopein lasku pudotti Rosa seitsemännelle sijalle. MM-pronssi jäi kuuden kymmenyksen päähän.

Kilpailun kärkikymmeniköstä kahdeksan laskijaa voi osallistua myös ensi vuonna nuorten MM-kisoihin. Kisan voittanut Zrinka Ljutic on TOP10:n nuorin laskija (synt. 2004). Aicher ja Pohjolainen ovat vuoden 2003 ikäluokkaa, joten heillä on edessään vielä kahdet nuorten MM-kisat. Aikaa ja mielenkiintoista seurattavaa riittää.

Hienot nuorten MM-kisat päättyvät tänään. 

Suomen Erika Pykäläinen on nyt viidensissä nuorten MM-kisoissaan. Eilinen pujottelu päättyi ulosajoon ensimmäisellä kierroksella. Kisojen viimeisenä päivänä Erika osallistuu ykköslajinsa suurpujottelun kisaan. Paperilla GS-kisa ei näytä yhtä kovatasoiselta kuin pujottelukisa, mutta odotettavissa on tasainen kisa ja yllätyksille on sijaa. Alle 20 FIS-pisteen urheilijoita on vain yksi, Kroatian Zrika Ljutic, joka laskee numerolla yksi. Ranking alle 100 on Ljuticin lisäksi Britt Richardsonilla (CAN), Emma Aicherilla (GER) ja Nicola Rountree-Williamsilla (USA). HySSin Erika Pykäläinen kuuluu ensimmäiseen arvontaryhmään ja sai arvonnassa lähtönumeron 7. Erikan FIS ranking on 105 ja GS-pisteet 24.38. Lähtölistalla ei näy Rosa Pohjolaisen nimeä. Rosa on lähtenyt Kanadasta ja kilpailee seuraavan kerran Ruotsin Åressa MC-kisassa.

Naisten GS-kisaa voi seurata livenä fis-ski.com sivustolta. Naisten GS-kisa alkaa klo 19.45.

Viimeinen nuorten MM-kisa Erikalla edessä. Taistelijan luonne käyttöön!

Ennen naisten GS-kisaa miehet laskevat pujottelukisan, johon osallistuvat Jesper Pohjolainen (numero 17), Eduard Hallberg (25) ja Jaakko Tapanainen (37). Eilisessä GS-kisassa Jaakko Tapanainen oli 23:s. Jesper Pohjolainen nousi seitsemän sijaa toisella kierroksella ja sijoittui lopulta 37. sijalle. Eduard Hallberg keskeytti avauskierroksella.

Pujottelu on ihan sopiva päätöslaji miesten kahden viikon reissulla Kanadan Panoramaan. Viimeinen MM-kisarutistus alkaa klo18.00 ja se on nähtävissä FIS-sivustoilta