Riku Reijonen poksautti mitaliputken

3.4.2023

Riku Reijonen poksautti auki HySSin mitaliputken Rovaniemen Tottorakalla, jossa laskettiin U10- ja U12-ikäluokkien Mandatum loppukilpailut. Rikun sarjan (U12) pujottelun voitti PeSlan Sami Huju ja kakkoseksi laski TSS:n Kasper Huhti, joka oli 38 sadasosaa nopeampi kuin HySSin Riku Reijonen. HySSin Santeri Tapiala oli kisan 12:s.

Riku Reijonen aloitti HySSin mitaliputken Rovaniemen Tottorakalla. Pronssisija Rikulle pujottelukisasta.

Yleisen sarjan ja nuorten (2002–2006) SM-mestaruuksista suurpujottelussa ja pujottelussa kilpailtiin Suomulla 30.3.–2.4. Kisat aloitetiin yleisen sarjan GS-kisoilla. HySSin Erika Pykäläinen voitti SM-kullan, toisena oli SCST:n Riia Pallari ja kolmantena GrIFK:n Charlotte Henriksson. Miesten kisan voitti Slalom-66-seuran Eduard Hallberg, joka oli yhden sadasosan nopeampi kuin VaSkin Samu Torsti. SM-pronssin sai KSC:n Salomo Sirviö, joka jäi kärjestä vain kolme sadasosaa.

HySSin laskijat sijoittuivat GS:n SM-kisassa seuraavasti: 8. Jesper Pohjolainen (+1.22), 10. Emil Keränen (+1.42), 15. Joel Palosaari (+3.61) ja 19. Jasper Palosaari (+5.77).

Suurpujottelun SM-kulta Erikalle. Hopea Riia Pallarille (SCST) ja pronssi Charlotte Henrikssonille (GrIFK). (Kuva SSF).

Pujottelun SM-kisa oli HySSin juhlaa. Jesper Pohjolainen voitti neljännen pujottelun SM-kultansa selvällä aikaerolla. – Ei tässä ole erikoisempaa kommentoitavaa. Keli ja mieli olivat kohdallaan. Hyvää laskemista, toisella vähän haparointia, mutta hyvin riitti, jutteli Jeppe. Kisassa toiseksi sijoittui HSC:n Erik Saravuo, aikaero voittajaan oli +1.38.

Komeista miehistä saa hyviä kuvia!

SM-pujottelussa kolmanneksi laski HySSin Emil Keränen. – Muista lajeista on SM-mitaleja, mutta tämä on ensimmäinen, mikä tuli pujottelusta. Aikaero Jeppeen venähti aika isoksi, varsinkin toisella laskulla. Hyvältähän tämä SM-mitali tuntuu, koska onhan tätä jahdattu pitkään, kommentoi tyytyväinen Emil Keränen.

HySSin Jasper Palosaari oli yleisen sarjan SM-pujottelussa yhdeksäs, aikaero kärkeen oli +6.00. Joel Palosaari keskeytti ensimmäisellä kierroksella.

Naisten SM-pujottelun voitti HSC:n Nella Korpio, toisena TuSlan Silja Koskinen ja kolmantena GrIFK:n Charlotte Henriksson. HySSin Erika Pykäläinen ja Hetta Saarinen keskeyttivät ensimmäisellä kierroksella. SM-kisassa maaliin pääsi vain 10 laskijaa, 17 jäi ilman tulosta.

Nuorten (2002–2006) SM-suurpujottelun kärkikolmikko naisten sarjassa oli: 1. Riia Palari SCST, 2. Silja Koskinen TuSla ja 3. GrIFK:n Nanna Kiviranta. HySSin Hetta Saarinen oli 13:s. Nuorten miesten SM GS:n mitalikolmikko oli: 1. Eduard Hallberg S-66, 2. Jaakko Tapanainen GrIFK ja 3. Jesperi Kemppainen SCST. HySSin Jasper Palosaari oli seitsemäs.

Nuorten naisten pujottelussa kärkipari (Pallari & Koskinen) oli sama kuin GS-kisassa. Pronssin sai Veera Alaniska Ruka Sl. HySSin Hetta Saarinen oli 14:s. Myös miesten kisassa kaksi ensimmäistä oli samat kuin GS-kisassa (Hallberg & Tapanainen). Kolmanneksi laski HSC:n Erik Saravuo. Jasper Palosaari laski ulos ensimmäisellä kierroksella.

Mandatum Alpine Ski Tourin viimeiset kisat ja SM-pujottelut laskettiin Tahkon priimaradoilla.

Suomun SM-kisojen aikaan alle 14- ja 16-vuotiaat laskivat Tahkolla Mandatum Alpine Ski Tourin viimeisiä osakisoja sekä ratkoivat SM-mitaleja pujottelussa ja paripujottelussa. Kisajärjestäjät onnistuivat SM-paripujottelun organisoinnissa täydellisesti: radat olivat tasapuoliset ja hyvässä kunnossa. Karsintakilpailun jälkeen kisoissa oli hyvä tempo ja nuoret laskijat olivat innokkaasti mukana. N14-kisan SM mitalit jaettiin seuraavasti: 1. Siiri Vartiovaara Ruka Sl, 2. Emily Tasala HSC, 3. Sanni Peltola GrIFK. TSS Sofi Väätäinen oli neljäs.

Joni Reijonen kamppaili hienosti paripujottelussa. Pronssimitali reppuun! (Kuva JR-Studio)

M14 1. Casper Eriksson GrIFK, 2. Otto Itälä GraIFK, 3. Joni Reijonen HySS. HSC:n Emil Harju-Jeanty oli neljäs.

N16 1. Wilma Kivelä GriFK, 2. Cassandra Nysten S-66, 3. Ella Peräjärvi LHS. LHS Laura SIlvast oli neljäs.

M16 1. Samu Timonen JoPu, 2. Olavi Kiviniemi TSS, 3. Eero Saravuo HSC. HySSin Samuel Hurmerinta oli neljäs.

Tahkon viimeinen kisa oli SM-pujottelu, joka päättyi seuraavin tuloksin:

N14 1. Siiri Vartiovaara Ruka Sl, 2. Emily Tasala HSC ja 3. Sanni Peltola GrIFK.

M14 1. Casper Eriksson GrIFK, 2. Otto Itälä GrIFK ja 3. Niko Sutinen KSC. HySSin Joni Reijonen oli 12:s ja Antti Tapiala 18:s.

N16 1. Wilma Kivelä GrIFK, 2. Cassandra Nystén S-66 ja 3. Ellen Aho HimoSki.

M16 1. Samu Timonen JoPu, 2. Olavi Kiviniemi TSS ja 3. Eero Saravuo HSC.  HySSin Samuel Hurmerinta DNF1.

Samuel pääsi mukaan M16-sarjan paripujottelun palkintojenjakoon. Mitalimiehet vas. Olavi Kiviniemi (TSS), Samu Timonen (JoPu) ja Eero Saravuo (HSC). (Kuva JR-studio)

Mandatum-kisakiertueella laskettiin 15 osakisaa. Pyhältä aloitetiin, Levillä, Himoksella ja Tahkolla jatkettiin. Nämä tulokset ovat epävirallisia ja palkinnot ovat vielä jakamatta. Kuudelle parhaimmalle on luvassa palkintoja, joten todennäköisesti seuraavat palkitaan: N14 1. Siiri Vartiovaara Ruka Sl pisteet 1220, 2. Emily Tasala HSC 971, 3. Ada Tapiala TaWa 751, 4. Bettina Rosendahl PoSS 692, 5. Emma Pajala HSC 548, ja 6. Miila Kankaanmäki LHS 545. Pisteitä sai 34 laskijaa.

M14-sarja. 1. Casper Eriksson GrIFK 1126, 2. Otto Itälä GrIFK 920, 3. Patrick Maksimow GrIFK 693, 4. Niko Sutinen KSC 666, 5. Emil Pyrrö HSC 629 ja 6. Anton Laaksonen PeSla 519. HySSin Joni Reijonen oli jaetulla seitsemännellä sijalla, pisteitä 481. Anti Tapiala sijoittui 12. sijalle pisteillä 296. M14-sarjassa pisteitä sai 53 laskijaa.

N16-sarja. 1. Wilma Kivelä GrIFK 1130, 2. Cassandra Nystén S-66 940, 3. Saara Lindgern GrIFK 920, 4. Ella Peräjärvi LHS 584, 5. Iida Hannukkala KHS 568 ja 6. Ellen Aho HimoSki 462.  HySSin Stella Winqvist osallistui Himoksen osakisoihin, joista heltisi 12 kiertuepistettä. Pisteitä sai 40 laskijaa.

M16-sarja. 1. Samu Timonen JoPu 1265, 2. Eemil Westman GrIFK 825, 3. Eero Saravuo HSC 809, 4. Joonas Tamminen LHS 642, 5. Kalle Kuutti TSS 586 ja 6. Kaarlo Kankaanmäki LHS 495. HySSin Samuel Hurmerinta oli 11:s, pisteitä 329. Pisteitä jaettiin 26 laskijalle.

Tekniikkalajien SM-mitalit on nyt melkein jaettu. U14- ja U16- laskijat kilpailevat vielä GS:n mitaleista ja vauhtilajimitaleista Ylläksellä 13.-16.4. Ylläksen kisoja jatketaan aikuisten vauhtilajeilla 17.-23.4.  Ylläksen SM-kisat ovat viimeisiä kisoja tämän kauden FIS-kalenterissa. Hemsedal (NOR) ja Tärnaby (SWE) jatkavat pari päivää Ylläksen jälkeen.