Palosaaret hyvässä pujotteluvauhdissa Ruotsissa

20.2.2022

Hyvinkään Slalomseuran Joel ja Jasper Palosaari osallistuivat viikonloppuna kahteen FIS-pujotteluun Ruotsin Arvidsjaurissa. Veljeksistä vanhempi Joel (synt. 2001) oli molemmissa pujotteluissa neljäs. Aikaerot molempien kilpailujen voittajaan KSC:n Salomon Sirviöön olivat +0.43 ja +0.67. FIS-pisteitä laskuista tuli Joelille 41.81 ja 41.63, jotka molemmat ovat reilusti alle FIS-listapisteiden 48.06.

Joelin kaksi neljättä sijaa Arvidsjaurin pujottelussa muokkaavat mukavasti FIS-pisteitä.

Jasper Palosaari (synt. 2005) starttasi molempiin kisoihin lähtönumerolla 49. Lauantain kisan avauslasku nosti Jasperin sijalle 27, mikä takasi hyvän lähtöpaikan toiselle kierrokselle. Toinenkin lasku onnistui ja lopputuloksissa Jasper oli 20:s. Eroa voittajaan tuli +3.93, mistä FIS-pisteitä kertyi 74.23. FIS-pistetilastossa ensimmäistä kautta FIS-kisoja laskevalla Jasper Palosaarella lukemat ovat 94.41. Odotetavissa on reilu parannus pujottelupisteisiin, jos Jasper onnistuu toistamiseen laskemaan yhtä vauhdikkaasti. Tavoite ei toteutunut Arvidsjaurin toisessa kisassa, joka päättyi Jasperin osalta merkintään DNF1.

Jasper laski hyvät pujottelupisteet Arvidsjaurin avauskisassa. Toinen samanlainen tulos romuttaa FIS-rankingin.

Arvidsjaurin kisojen miesten sarjaan osallistui 81 laskijaa, joista peräti 17 oli suomalaisia. KSC:n Sirviön lisäksi palkintosijalle laski HSC:n Erik Saravuo – sijoitukset toinen ja kolmas. Paras suomalainen naisten sarjassa oli SCST:n Riia Pallari – sijoitukset viides ja kolmas. Naisten kisaan osallistui 52 laskijaa, joista FIN-merkintä oli tulosluettelossa yhdeksän laskijan kohdalla.

Suomalaisnuorten kisakiertue Ruotsissa jatkuu seuraavaksi Tärnabyssä 23.-24.2.  ja Lyckselessä 26.-27.2. Tärnabyssä lasketaan suurpujottelua ja Lyckselessä palataan pujotteluradoille.

Sumuiset  terveiset Tärnabyn Ingemarbackenista. Pari treenipäivää ja sitten taas kisataan. GS-kisat 23. ja 24. 3.