Nuorten MM-kisoissa lauantaina superg-kisa. Sunnuntaina alppiyhdistetyn (AC:n) pujotteluosuus. Tänään ohjelmassa Team Parallel joukkuekisa.

7.3.2022

Lauantai-illan naisten superg-kisan voitti Itävallan Magdalena Egger, toisena USAn Ava Sunshine Jemison ja kolmantena Itävallan Victoria Olivier. Erika Pykäläinen oli 22:s, aikaeroa voittajaan jäi + 1.97. Rosa Pohjolainen oli 29:s, aikaero kärkeen oli +2.28.

Miesten superg-mitalistit olivat USAn Isaiah Nelson, Sveitsin Franjo von Allmen ja Italian Giovanni Franzoni. Suomen Eduard Hallberg jäi voittajasta +2.39 ja sijoittui 33. sijalle. Jesper Pohjolainen oli 42:s ja eroa kärkeen tuli +2.75.

Sunnuntai-illan alppiyhdistettyyn ei järjestetty omaa superg-kisaa vaan pohja-ajoiksi otettiin lauantain superg-kisa. Menettely oli kohtalokas Suomen Jaakko Tapanaiselle, jonka lasku hylättiin surperg-kisassa. Takuuvarma pujottelija Tapanainen ei päässyt osallistumaan ollenkaan yhdistelmäkilpailuun.

Miesten AC-kisassa vauhtilaskijat, voittaja Nelsonia lukuunottamatta, onnistuivat hyvin valloittamaan mitalisijat. Naisten kisassa pujotteluosuus tarjosi hyvän mahdollisuuden tekniikkalajien taitajille. Suomen Rosa Pohjolainen käytti tilaisuuden mainiosti. Kolmanneksi nopeimmalla pujotteluajallaan Rosa nosti sijoituksensa AC-kisassa kuudenneksi. Erika Pykäläisen nosti AC-sijoitustaan pujotteluosuudella kahdeksan sijaa ja lopputuloksissa Erika oli 14. sijalla.

Rosa onnistui hienosti alppiyhdistetyn pujottelussa. Porukan kolmanneksi pujottelu nosti AC-sijoituksen kuudenneksi.

Miesten AC-kisassa Jesper Pohjolaisen pujotteluosuus sujui hyvin. Pujottelussa Jesper oli 15. nopein ja hän  ohitti 24 nopeampaa superg-laskijaa. Lopputuloksissa Jesper oli 18:s.

Eduard Hallberg oli superg-kisassa sijalla 33. Teknikkalajit ovat Hallbergin suosikkeja, mutta AC-kisassa pujotteluosuus ei sujunut - tuloksena keskeytys.

Jepen pujottelu alppiyhdistetyssä nosti sijoitusta 24 pykälää.

Naisten AC-kisan tulokset: 1. Marie Lamure FRA, SG:ssä 23:s, pujottelussa nopein. 2. Magdalena Egger AUT, SG:ssä nopein , pujottelussa 17:s. 3. Aline Hoepli SUI, SG:ssä 24:s, pujotelussa toinen. ... 6. Rosa Pohjolainen FIN, SG:ssä 29:s, pujottelussa kolmas. 14. Erika Pykäläinen FIN, SG:ssä 22. ja pujottelussa 13:s. Kilpailussa oli mukana 44 laskijaa.

Miesten AC-kisan tulokset: 1. Giovanni Franzoni ITA, SG:ssä kolmas, pujottelussa seitsemäs. 2. Marco Abbruzzese ITA, SG:ssä neljäs, pujottelussa kuudes. 3. Franjo Von Allmen SUI, SG:ssä toinen, pujottelussa kymmenes. ... 18. Jesper Pohjolainen FIN, SG:ssä 42:s, pujottelussa 15:s. Eduard Hallberg FIN, SG:ssä 33:s, pujottelussa DNF. Jaakko Tapanainen FIN, SG:ssä DSQ, ei mukana ujottelussa.