Mandatum Alpine Ski Tourin Tahkon kisajakson järjestelyt onnistuivat erinomaisesti.

15.1.2024

Mandatum Alpine Ski Tourin Tahkon kisajaksolla laskettiin kaksi suurpujottelukisaa ja kaksi pujottelua. Vatsatauti tiputti jokaisesta kilpailusta kymmenkunta junioria, mutta liki sata nuorta alppihiihtäjää touhusi neljän päivän ajan Tahkon hyväkuntoisilla kisarinteillä. Kilpailun järjestelyvastuu oli Tahkon alppikoululla, jonka kisaorganisaatio koostui pitkälti alppikoulussa harjoittelevien urheilijoiden vanhemmista. Kilpailunjohtajana toimi Olli Saravuo, teknisenä asiantuntijana oli Simo Karjalainen ja kilpailutuomareina vuorottelivat entiset maajoukkuelaskijat Marlon Sjöbreg ja Arttu Niemelä. HySSin Tatu Tapiala hankki kisatuomarin pätevyyttä toimimalla pujottelukisoissa apulaistuomarina. HySSin Jyrki Palosaari toimi pujottelupäivinä rataryhmän päällikkönä ja sai "bändinsä" puhaltamaan samaan suuntaan varsinkin päätöspäivänä, jolloin kisarinteeseen oli tuiskuttanut reippaasti lunta.

Joni ja Riku Reijonen virittelivät varusteitaan viimeisen kisapäivän aamuna. Poikien isä Jarmo Reijonen oli jo kisarinteellä radanmerkkaajien apuna postamassa yöllä satanutta lunta kisaradoilta.

Mandatum Alpine Ski Tourilla pisteitä on jaettu 127 urheilijalle. Pisteitä jaetaan MC-pistesysteemin tapaan. Pistetilanteet Tahkon kisojen jälkeen.

M14: 1. Emil Pyrrö (HSC) 510 , 2. Robin LeBell (PeSla), 3. Kasper Huhti (TSS) 384, 4. Joel Tamminen (LHS) 360, 5. Hermanni Lehtinen (HimoSki) 335, 6. Emil Harju-Jeanty (HSC) 271, 7. Riku Reijonen (HySS) 195.

Eniten pisteitä M14-sarjassa Tahkolla kokosi Emil Pyrrö, joka voitti molemmat pujottelut ja oli toinen kakkossuurpujottelussa. Avauskisasta Emilille merkintä DNF1. Riku Reijosen tulokset Tahkolla: GS 1 sijoitus 11:s, GS 2 kahdeksas, SL  1 DSQ 2 -ensimmäisen laskun jälkeen Riku oli viides. Päätöskisassa Riku pääsi palkintojenjakoon, sijoitus kuudes ja MAST-pisteitä 40.

N14: 1. Sanni Peltola (GrIFK) 550, 2. Iris Rantalainen (LHS) 500, 3. Maisa Neste (HSC) 450, 4. Miila Kankaanmäki (LHS) 340, 5. Frida Aapro (GrIFK) 330 , 5. Emma Pajala (HSC) 330. Eniten pisteitä Tahkolla kokosi Sanni Peltola, jonka sijoitukset olivat kolmas, toinen ja kaksi kertaa ykkönen. N14 sarjasa MAST-pisteitä on saanut 26 laskijaa. Hyssiläislaskijaa ei ole tässä ikäluokassa.

M16: 1. Samu Timonen (JoPu) 520, 2. Casper Eriksson (GrIFK) 470, 2. Eero Saravuo (HSC) 470, 4. Joonas Tamminen (LHS) 286, 5. Patrcik Maksimow (GrIFK) 260, 6. Emil Ruotsi (JHS) 222. Perusvarma laskija Samu Timonen kokosi Tahkolla 240 pistettä, viimeinen kisa päättyi ulosajoon. GS-kisavoitot menivät Casper Erikssonille ja päätöskisastakin tuli hyvin pisteitä (50), joten Casper tavoitti Samua kymmenellä pisteellä kokonaiskilpailussa. HySSin Joni Reijonen on kokonaiskisassa 12:s, pisteitä yhteensä 141. Tahkolla Jonin tulokset olivat: 17:s, 12:s, seitsemäs ja 12:s. Ykköspujottelussa Jonin palkintopallipaikka jäi 66 sadasosan päähän.

HySSin Antti Tapialan ensimmäinen GS-kisa päättyi 19. sijaan. Toisessa GS-kisassa Antti oli 16:s. Ensimmäisessä pujottelussa Antti hylättiin (DSQ 1) radan loppuosassa tulleen virheen vuoksi. Assistant referee Tatu Tapiala oli mukana tuomarikokouksessa hylkäämässä oman pojan suoritusta. Näinkin voi käydä - sääntöjen mukaista toimintaa. Toisessa pujottelussa Antti oli 14:s, josta pisteitä ropisi 18 kappaletta. Kokonaispisteissä Antti on 20:s, pisteitä yhteensä 81. Antti ja Joni ovat M16 sarjan nuorempaa ikäluokkaa (2009 synt.). Kyseisessä porukassa Antti on kokonaispisteissä kymmenes ja Joni viides.

HySSin Stella Winqvist suurpujottelut Tahkolla päättyivät 23. sijaan. Molemmissa pujottelukisoissa Stella oli 13:s. Stellan sarjassa (N16) Tahkolla pujotteli 32 nuorta urheilijaa.

Koknaispisteet sarjassa N16: 1. Wilma Kivelä (GrIFK) 600, 2. Emily Tasala (HSC) 460, 3. Stella Jaakola (SCST) 376, 3. Amelie Tilander (GrIFK) 376, 5. Lotta Eskelinen (KSC) 265, 6. Erika Piirainen (GrIFK) 227... 23. Stella Winqvist (HySS) 56.

N16-sarjassa MAST-pisteitä on saanut 31 laskijaa. Wilma Kivelä on voittanut kuusi kisaa. Tahkon viimeinen kisa jäi Wilmalta väliin. Viimeisen pujottelun Tahkolla voitti Emily Tasala, jonka kokonaissaalis Tahkolta oli 240 pistetä. SCST:n Stella Jaakola kokosi Tahkolta kuusi pistettä enemmän (246). Emily ja Stella kävivät tiukan päätöskisan Tahkolla. Stella Jaakolan ensimmäinen MAST- voitto jäi sadasosan päähän.

Tuloksia, myös kokonaispisteet osoitteessa ski.fi/skisport/kilpailut-ja-tapahtumat/kalenterit/kauden-2023-2024-kilpailut-kotimaassa/         Ei ihan helppo, mutta voihan tuota kokeilla!

Mandatum Alpine Ski Tourin kolmas jakso järjestetään  Pyhätunturilla 9.-11. helmikuuta. Kisalajeina on 2 x superg ja 2 x suurpujottelu. Järjestelyistä huolehtii Rovanimen Santa Claus Ski Team.