Mandatum Alpine Ski Tour Pyhällä. Emil Keränen vauhdissa Universiadeissa.

16.1.2023

Mandatum Alpine Ski Tourin ensimmäiset alppikisat laskettiin loppuviikosta Pyhätunturilla. Kisavastuu oli Rovaniemen Santa Claus Teamilla ja neljän kisapäivän urakasta selvittiin vaurioitta. Kisaisäntiä ilahdutti runsas osallistujamäärä. Kisoihin osallistui 125 laskijaa, mikä on hyvä lukema verrattuna aikaisempiin kauden avanneisiin Pyhän kisoihin. Aleneva suunta ((tammikuu-21 kisassa 119 laskijaa, tammikuu-22 kisassa 112 laskijaa) kääntyi plussan puolelle.

Mandatum Alpine Ski Tourilla pisteitä lasketaan MC-kisojen tapaan. Voittajalle 100 pistettä, toiselle 80, kolmannelle 60 jne. Viimeisen pisteen saa tuloslistan 30:s. HySSin Samuel Hurmerinta (M16) kokosi 72 pistettä, jotka tulivat GS-kisojen kuudennesta ja kahdeksannesta sijasta. Pujottelukisojen ulosajoista ei pisteitä herunut. Samuelin sijoitus kokonaiskilpailussa Pyhän kisojen jälkeen on 14:s.

HySSin pojat palkintosijoilla. Vas. Antti Tapiala, Samuel Hurmerinta ja Joni Reijonen. (Kuva J. Reijonen)

M14-sarjassa HySSin Joni Reijonen oli pisteillä kaikissa neljässä kisassa. Loppusaldo oli 120 pistettä, joilla Joni sijoittuu kokonaiskilpailun seitsemännelle sijalle yhdessä PeSlan Ted Uotilan kanssa. Kymmenes sija kuuluu HySSin Antti Tapialalle, joka kokosi Pyhällä 97 kiertuepistettä. HySSin poikien huippuhetki oli avauskisan palkintojenjako. Molemmille ensimmäinen palkintosija Mandatum Alpine Ski Tourilla. Antille pysti viidennestä sijasta ja Jonille palkinto kuudennesta sijasta.

Eniten pisteitä (340) keräsi GrIFK:n Saara Lindgren (N16), joka voitti kaksi kisaa. N16-sarjan kuuden kärki Pyhän jälkeen on: 2. Wilma Kivelä GrIFK (260) 3. Cassandra Nystén S-66 (230), 4. Roosa Teppola (205), 5. Ella Peräjärvi LHS (152) ja 6. Ellen Aho HimoSki (126). Pisteitä sai 34 laskijaa.

M14-sarjan kärkilaskija Pyhän jälkeen on GrIFK:n Casper Eriksson, joka keräsi eniten (3) voittoja. Toinen pujottelu päättyi ulosajoon, joten Erikssonin pistesaldo on 300. Sijalla 2 on Patrick Maksimow GrIFK (200), 3. Niko Sutinen KSC (195), 4. Otto Itälä GrIFK (190), 5. Emil Pyrrö HSC (140) ja Aatu Kailasalo JoPu (140) … 7. Joni Reijonen HySS (120) ja Ted Uotila Pesla (120) … 10. Antti Tapiala HySS (97). Pisteitä jaettiin 36 laskijalle.

M16-sarjan kärjessä on JoPun Samu Timonen, joka voitti molemmat pujottelut ja täydensi pistesaalista kahden GS-kisan yhteispisteillä (95).  Timosen loppusaldo on 295. Sarjan 2. Eero Saravuo HSC (192), 3. Mikk Mesila Sparta, Viro (180), 4. Eemil Westman GrIFK (175), 5. Joonas Tamminen LHS (166) ja 6. Kalle Kuutti TSS (150) … 14. Samuel Hurmerinta HySS (72). Pisteille ylsi 25 laskijaa.

N14-sarjan kärkipaikalla ovat Rukan Siiri Vartiovaara ja HSC:n Emily Tasala. Molemmilla on kaksi voittoa ja yksi kakkosija sekä yksi DNF-merkintä. Pisteitä 280. Kolmas on Ada Tapiala TaWa (160), 4. Emma Pajala HSC (157), 5. Sanni Peltola GrIFK (156), 6. Iris Rantalainen LHS (145). Mandatum-pisteille laski 25 tyttöä.

Mandatum Alpine Ski Tour jatkuu Levillä 9.-12 helmikuuta.

Emil Keränen kuudes alppiyhdistetyssä Universiadeissa USAn Whiteface Mountainilla.

Tuoreet tulokset alppicombista Universiadeilla

1. Albert Ortega ESP, 2. Andrej Drugarov LTU +0.49, 3. Jan Zabystran CZE +0.56 .... 6. Emil Keränen FIN +1.14.... 11. Niklas Järvikare  FIN +2.47. Suomalaiset paransivat sijoituksiaan reippaasti pujotteluosuudella. Emil Keränen kisojen  avauslajissa (SuperG) 19:s.