HySS juhli hyvää kisakautta

12.5.2022

Hyvinkään Slalomseuran väki kokoontui maanantai-iltana kotirinteen juurelle kauden päätösjuhlaan. Laskettelurinteessä oli täysi tohina päällä ja hyvä mahdollisuus lasketteluun, mutta tällä kertaa juhla aloitettiin tutustumalla golfin saloihin. Hyvigolfin pro Heikki Hirvonen sai vauhdikkaaseen liikkumiseen tottuneet juniorit keskittymään kohtalaisen hyvin haastavaan lyöntiharjoiteluun.

Palkintoja jaettiin paljon. Kuva Juha Lehtonen

Golfkokeilun jälkeen siirryttiin munkinmutusteluun golfklubille, jonne kiiruhti mukaan myös HySSin puheenjohtaja Essi-Noora Jylänki. – Olin laskemassa, rinne on vielä hyvässä kunnossa ja väkeä jonoksi asti. Meillä on ollut uskomattoman hyvä talvi takana. Säännöllinen harjoittelu aloitettiin joulukuun 10. päivä ja laskuni mukaan kotirinteessä on päästy laskemaan 174 päivän ajan, aloitti katsauksensa puheenjohtaja Jylänki, jonka mielestä seuran kaikilla osa-alueilla – pujottelukoulusta mastereihin – on menty tänä talvena reippaasti eteenpäin.

Hyvin sujuneita asioita puheenjohtaja Jylänki löysi pujottelukoulusta, ES-cupiin, Kia Ski Touriin ja SM-kisoihin osallistumisista, omista kisajärjestelyistä kotirinteessä ja Kalpalinnassa, FIS-laskijoiden menestymisestä ja kansainvälisistä edustustehtävistä. Master-laskijoiden poikkeuksellisen aktiivinen harjoittelu sai kiitoksensa ja samoin myös yhteistyö rinneyrittäjän kanssa. Palaute rinteeltä seuraväelle oli samansuuntainen. – Hyvin on mennyt, jatketaan samalla tavalla ensi talvena.

Rosa palkittiin Vuoden urheilija -palkinnolla

Puheenjohtajan katsauksen jälkeen seremoniamestari Sami Hurmerinta aloitti palkintojen jakamisen. HySSin Vuoden urheilija -palkinnon sai Rosa Pohjolainen. Rosa polvi operoitiin viime viikolla ja liikkuminen sujuu kyynärsauvojen avulla. – Melkein samanlainen leikkaus tehtiin. Korjauspala otettiin eri paikasta ja leikkausjälki on vähän kipeä, mutta muutaman päivän päästä voin liikkua ilman keppejä. Ja sitten pikkuhiljaa sama kuntoutushomma uudelleen, kertoi Rosa puhelimitse.

Ripeään tahtiin pokaaleita noudettiin viikkokisoista, seuramestaruuskisoista, menestymisestä ES-cupissa ja Kia Ski Tourilla. SM-mitalistit Hetta Saarinen (N16), Erika Pykäläinen (NYL), Jesper Pohjolainen (MYL) ja Juha Eerikäinen (Master) palkittiin erikseen. Tsemppari-palkinnon sai Miko Ketonen (M10). Kaisa Nyberg palkittiin tyylikkäästä paluusta SM-kisoihin viiden vuoden tauon jälkeen.

Hyvin sujuneet omat järjestelyt Etelä-Suomen aluemestaruuskisoissa ja Kia Ski Tourilla tasapainottivat hyvin seuran taloutta, joten ensi talveksi HySS hakee valmennuspäällikköä / valmentajaa. Lisätietoja hyss.fi.  Samalta sivulta kohdasta kilpailut on löydettävissä kaikkien päättäjäisissä palkittujen nimet ja ansiot.

Jeppe F 1 = Suomen paras pujottelija

Jesper Pohjolainen vastasi puhelimeen Leviltä. – Kyllä meillä Joelin (Palosaari) kanssa oli puhetta, että tullaan päättäjäisiin, mutta meillä alkoi täällä lumileiri uuden valmentajan johdolla. Hiihtokeskus on kiinni, mutta meillä on käytössä yksi rinne. Uusi maajoukkuevalmentaja on itävaltalainen Mario Rafetzeder ja hänen johdollaan täällä vedetään tekniikkatreenejä.

Naisten uudeksi maajoukkuevalmentajaksi valittiin kroatialainen Davor Lazeta, joka oli viime talvena naisten joukkueessa toisena valmentajana ja tuttu mies Tahkon alppikoulun valmentajana. Myös Lazeta on pitämässä leiriä Levillä. HySSin Erika Pykäläinen osallistuu leirille, joten hänkään ei ehtinyt mukaan päätösjuhlaan.

Davor Lazeta on naisten maajoukkueen päävalmentaja. Lazo on monelle tuttu mies Tahkon alppikoulun valmentajana. Kuva Tuxissa syksyllä 2016

Hieno kausi on ohi, mutta mielenkiitoisia hetkiä riittää myös alkukesään. Maajoukkuevalinnat ovat tulossa pian. Jesper Pohjolainen laski hyvät FIS-pisteet (23.00) viimeisessä pujottelukisassa Tärnabyssä. Jepen FIS-pisteet tippuvat lukemaan 24.64 ja ranking arviolta 120 paikkeille. Suomen ykköspujottelijan paikka varmistui SM-kisojen ykkössijalla. Toivottavasti Pohjolaisen ranking pysyy 150 joukossa, jolloin osallistuminen MC-kisoihin on mahdollista.

HySSin Joel Palosaari ja Emil Keränen jäivät kauden aikana maajoukkuelaskijoiden varjoon. Joel osallistui 50 FIS-tason kisaan ja ensimmäinen FIS-kisavoitto tuli helmikuussa Ruotsin Lyckselessä. Voitosta tuli pisteitä 32.82, jotka pudottivat kauden loppupisteiksi 34.03.

Emil Keränen kilpaili paljon Keski-Euroopassa, kisoja yhteensä 61. Parhaimmat pujottelupisteet (37.11) Emil sai Pyhältä Baltic cupin neljännestä sijasta. Keräsen kisakauteen ei tullut tuloksia, joilla pujottelupisteet olisivat tippuneet. Epävirallinen peruslista tulevaa kautta varten noteeraa Keräselle SL-pisteet 36.01 ja rankingin sijalle 332. Peruslista 2023 tarjoaa Joel Palosaarelle rankingin 270.

Jasper laski ensimmäisellä FIS-kaudellaan 41 kisaa. SL-pisteet 69.06, GS-pisteet 85.32 - hyviä tuloksia omassa ikäluokassa

Suomen SL-rankingissa kaudelle 2023 kärkipaikan ottaa Jesper Pohjolainen, Joel Palosaari on viides ja Emil Keränen kahdeksas. Ensimmäisen FIS-kisakauden jälkeen Jasper Palosaaren SL-pisteet ovat 69.06 ja ranking 1346. Jasper laski viime talvena 41 FIS-kisaa ja jatkaa Tahkon alppikoulussa. Jesper jatkaa maajoukkueessa. Joel kuului viime talvena Tahkon akatemiaporukkaan. Emil valittiin SSF:n haastajaporukkaan, mutta harjoitteli kansainvälisessä WRA-tallissa. Urheilijoilla on edessä fysiikkatestit, jotka tehdään Vuokatin urheiluopistola. Joukkuevalintoja odotetaan kuun lopulla.