Hetta Saarinen kolmas Rukan Kia Ski Tourilla

11.2.2022

Kia Ski Tourin kolmas kisaviikonvaihde aloitettiin suurpujottelukisalla, joka laskettiin Rukan FIS-rinteessä. N16 sarjan voitti Kuopio SC:n Aada Marttila. Toiseksi laski Helsinki SC:n Joanna Laakso. HySSin Hetta Saarinen oli kolmas. Hettan ero kärkeen oli 75 sadasosaa. Kakkossija jäi 13 sadasosan päähän.

– Kisalaskut olivat ihan peruslaskuja, joita olen laskenut tuossa rinteessä maanantaista lähtien, kommentoi Hetta Saarinen päivän tulostaan palkintojenjaon jälkeen.

HySSin Stella Winqvistin (N14) ensimmäiset kisalaskut toivat 16. sijan. Sarjan voitti HSC:n Isabel Rautio, toisena Rovaniemen SCST:n Roosa Toppola ja kolmantena Grifk:n Wilma Kivelä. N14 sarjaan osallistui 26 laskijaa.

Stella Winqvistin Kia Ski Tour-ura alkoi Rukalla 11.2.2022

M14-sarjassa Joensuun Pujottelijoiden Samu Timonen laski yhdeksännen voittonsa tämän talven Kia Ski Tourilla. Toisena oli Lahden HS:n Joonas Tamminen ja kolmantena HSC:n Eero Saravuo. HySSin Joni Reijonen oli 31 laskijan joukossa sijalla 22. Antti Tapiala joutui keskeyttämään toisella kierroksella.

M16-sarjan voitti GrIFK:n Urho Rechardt, toiseksi laski SC Jyväskylän Pyry Töhönen ja kolmas oli Olavi Kiviniemi, joka edustaa Tampereen Slalomseuraan. HySSin Samuel Hurmerinta ei startannut kisaan.

Lauantai on pitkä kisapäivä Rukalla. FIS-rinteessä pujottelevat U16-ikäluokat. Tunturin toisella laidalla Saarua-rinteessä nuoremmat kilpailevat paripujottelussa. Illalla koko porukka kokoontuu Saaruaan joukkuekilpailuun.