Erika Pykäläinen löysi vauhtinsa. Jällivaaran EC-kisasta viides sija.

6.3.2023

Erika Pykäläisen MM-kisareissu Ranskan Courcheveliin ei onnistunut toivotulla tavalla. Suurpujottelussa Erika oli 30:s ja pujottelu päättyi keskeytyksen avauskierroksella. Reilu viikko MM-kisojen jälkeen (26.2.) Erika oli Italian Val Pusterian NC-pujottelussa viides ja sai kisasta talven parhaimmat SL-pisteet 28.58. Pari päivää myöhemmin Pykäläinen kisasi Itävallan Maria Almissa Alankomaiden mestaruuskisoissa. Tuloksena kolmas sija ja kohtalaiset GS-pisteet 25.18.

MM-kisojen jälkeen Erika etsi vauhtia kansainvälisistä NC-kisoista. Jällivaaran kisoista napsahti 60 EC-pistettä lisää.

Viikonlopuksi Erika ehti Ruotsin Jällivaaraan, jossa laskettiin kaksi EC-cupin suurpujottelua. Lauantain kisassa tuloksena oli 16. sija ja 15 EC-pistettä. Sunnuntain kisassa Erika oli avauslaskun jälkeen 11:s, aikaero kärkilaskijaan +1.21. Toinen lasku oli kierroksen neljänneksi nopein, aikaeroa nopeimpaan vain 14 sadasosaa. Lopputuloksena viides sija, josta saa 45 EC-pistettä. Aikaeroa kisan voittajaan Ruotsin Hilma Lövblomiin jäi +0.80.

- Ei tämä ollut paras sijoitukseni EC-cupissa. Olin joskus neljäs, mutta täällä oli paljon kovatasoisemmat kisat ja sain myös hyvät FIS-pisteet (21.33). Ensimmäinen kisa laskettiin lyhennetyillä, reilusti alle minuutin radoilla. Ensimmäinen lasku oli hyvä (sijoitus 9:s), toisella tipuin seitsemän sijaa. Sunnuntaina laskettiin yli minuutin radoilla ja varsinkin toiseen laskuun olen tyytyväinen. Mutta hyvä lisä EC-pisteisin ja pientä parannusta myös FIS-piteisiin, summasi Erika.

Erikan mainitsema ”joskus” tarkoitti 31.1.2019 laskettua Tignesin GS-kisa, jossa hyssiläisen sijoitus oli neljäs. Jällivaarasta hankituilla EC-pisteillä Pykäläisen pistesaldo nousee 152 pisteeseen, jotka kaikki ovat tulleet suurpujottelukisoista. Pujottelukin on alkanut sujua, mutta Pykäläiseltä jää huomenna alkavat Suomun EC-pujottelut väliin. – Olen nyt matkalla Åreen, jossa perjantaina lasketaan MC-suurpujottelua. Saa tähän väliin pari harjoituspäivää väliin ja sitten tavoitteena on ensimmäiset MC-pisteet. Suurpujottelu sujuu nyt niin hyvin, että uskon pärjääväni. Jällivaarasta lähti porukkaa Suomulle ja siellä on varmasti hyvät puikkakisat. Åren jälkeen menen taas toiseen suuntaan. Narvikissa on EC-finaalit 13.-19.3. ja siellä lasken myös pujottelukisat. Åren jälkeen SM-kisat Suomulla ja siten vielä vauhtilajien SM Ylläksellä. Sitten on kausi paketissa. Sais kyllä minun puolestani jatkua, nyt kulkee suksi tosi hyvin, innostuu Erika, jonka GS:n FIS-pisteet Jällivaaran jälkeen ovat 21.58. FIS-ranking paranee arviolta 8 – 10 sijaa. Uusi FIS-lista tulee voimaan 8.3., mutta ei taida vaikuttaa Åren MC-kisojen starttilistaan.

Rosa testasi tänää Suomun jäädytetyn kisarinteen. Edessä paluu kansainvälisiin ympyröihin käy EC-kisan esilaskujen kautta. Aada Kanto saa tuoreet kuulumiset kisarinteestä.

Erikan mainitsemat EC-kisat Suomulla 7.-8.3. saavat hyvän kansainvälisen osallistujajoukon. Urheilijoita on 13 maasta. EC-pujottelujen kärkikymmeniköstä kahdeksan on kisassa mukana. EC-pujottelua johtaa Ruotsin Cornelia Öhlund. Suomen joukkueessa laskevat Nella Korpio, Riia Pallari, Silja Koskinen, Veera Alaniska, Aada Kanto ja Sanni Virta. Korpion starttinumero on todennäköisesti 47. Muut suomalaiset starttaavat numeroilla 61 – 65.

Rosa Pohjolainen tekee paluun kansainvälisiin kisoihin. Rosa laskee Suomun EC-kisoissa esilaskijana.