Erika ja Jesper valittiin MM-kisoihin Ranskan Courcheveliin.

30.1.2023

Erikalla edessä kolmannet aikuisten MM-kisat.

Ski Sport Finland julkaisi tänään joukkueen, joka lähtee Ranskaan alppihiihdon MM-kilpailuihin. Kisapaikkana on Courchevel Meribel ja ajankohta on 06.–19. helmikuuta. SSF:n toimitusjohtaja Janne Leskinen kommentoi valintoja seuraavasti. – Joukkueessa on kokemusta ja myös uusia, nuoria urheilijoita, joita on nostettu mukaan tulevaisuuden rakentamisen näkökulmasta. Tavoitteena tällä, osin tulevaisuuden joukkueella, on sijoittua 16 parhaan joukkoon vähintään kolme kertaa, sekä saada nuorille tulokkaillemme onnistumisia kansainvälisessä ympäristössä.

Samu Torsti - kokemusta MM-kisoista piisaa: 2011 Garmisch-Partenkirchen, 2013 Schladming, 2015 Beaver Creek, 2017 St. Moritz, 2019 Åre, 2021 Cortina d´Ampezzo, 2023 Courchevel (Kuva SSF).

Vankkaa kokemusta edustaa VaSkin Samu Torsti (31), joka lähtee jo seitsemänsiin MM-kisoihinsa. Torsti on kilpaillut pääasiassa suurpujottelussa, jossa paras sijoitus (15:s) tuli vuoden 2021 kisoissa Italian Cortina d´Ampezzossa. Torsti oli mukana myös joukkuekisassa (Team Parallel), jossa Suomi oli yhdeksäs.

Slalom-Seuran Riikka Honkanen (24) oli mukana samassa, yhdeksänneksi sijoittuneessa joukkueessa. Honkanen lähteen helmikuussa neljänsiin aikuisten MM-kilpailuihinsa. Parhaimman henkilökohtaisen tuloksensa Honkanen saavutti Åren MM-kisoissa vuonna 2019, jolloin hän oli GS-kisassa 29:s.

HySSin Erika Pykäläiselle (21) Courchevelin MM-kisat ovat kolmannet aikuisten MM-kilpailut. Cortinassa Erika oli joukkuekisassa mukana ja Cortinasta tuli myös tähän mennessä paras sijoitus henkilökohtaisessa kilpailussa, suurpujottelussa 29. sija.

Kohti uusia seikkailuja. Jesper Pohjolainen HySS, Suomi ja Finland

Loput Suomen joukkueesta ovat lähes nollakokemuksen alppihiihtäjiä aikuisten MM-tasolla. Tämän kauden komeetalla SCST:n Elian Lehdolla (22) on yksi MM-kisastartti Åren kisoissa vuonna 2019, tuloksena DNF1. HySSin Jesper Pohjolainen (21), GrIFK:n Jaakko Tapanainen (21) ja Slalom-66:n Eduard Hallberg (19) olivat Suomen miesjoukkue viime keväänä nuorten MM-kisoissa Kanadassa. Jesper Pohjolainen on tällä kaudella tankannut kokemusta aikuisten tasolla EC-kisoissa ja kahdessa, kovassa MC-kisassa. Samaan aikaan Tapanainen ja Hallberg urakoivat nuorten MM-kisoissa, joten aivan ”kylmiltään” nuoret miehet eivät lähden ensimmäisiin aikuisten MM-kisoihinsa.

Osallistumisia eri lajeihin on tietenkin alustavasti mietitty, mutta joukkuekisa- ja parallel-kisaosallistuminen ratkaistaan paikan päällä. Pujottelussa ja suurpujottelussa järjestetään myös karsintakilpailu, joka saattaa muuttaa osallistumista. Urheilijoiden paras laji ja ranking kyseisessä lajissa voimassa olevalla FIS-listalla on: Samu Torsti GS 55:s, Erika Pykäläinen GS 76:s, Riikka Honkanen GS 108:s, Elian Lehto DH 52:s, Jaakko Tapanainen AC 123:s, Jesper Pohjolainen SL 77:s ja Eduard Hallberg SL 130. Uusi FIS-lista tulee voimaan ensi keskiviikkona ja muutoksia on tulossa – jatketaan ennakointia.

Edellinen hyssiläinen aikuisten MM-kisoissa oli Juho Handolin, joka osallistui St.Moritzin kisoihin vuonna 2017. Handolin osallistui pujottelukarsintaan yhdessä Joonas Räsäsen kanssa. Molemmat läpäisivät karsinnan, Räsänen viides ja Handolin 16:s. Tulokset varsinaisessa kisassa Räsänen 31:s ja Handolin DNF1.