Ensimmäinen FIS-kisa edessä. Hetta Saarinen aloittaa FIS-pistejahdin

26.11.2022

Levin FIS-kisan ajankohta osui napakymppiin. Keski-Euroopan kisakausi ei ole päässyt vielä päässyt vauhtiin, ja Ruotsin puolella viikonloppuna on vain yksi entryliigan kisa. Levin hyvistä olosuhteista saatiin MC-kisalähetyksissä upeaa kuvaa, joten Levi Black kiinnostaa. Kisassa on edustettuna pari kymmentä maata. Miesten kisaan on saatu täysi kattaus, kisassa laskee 145 urheilijaa.  Naisten kisaan osallistuu 80 laskijaa, joista 19 on ensi kertaa mukana FIS-kisassa. Alppihiihdossa tulokkaita kohdellaan tylysti ja heille annetaan starttipaikka porukan hänniltä. HySSin Hetta Saarisen lähtönumero on 78.

Hetta Saarisen juniorikisat on laskettu. Nyt on FIS-kisojen aika.

Ruotsin Emma Sahlinilla on parhaimmat FIS-pisteet (30.88). Ainoa suomalainen kärjen arvontaryhmässä on Rukan Veera Alaniska, jonka FIS-pisteet ovat 46,77. Kisa tarjoaa ensikertalaisille hyvät lähtöpisteet. Tärkeää on pitää aikaero kärkeen mahdollisimman pienenä – sijoituksella ei ole merkitystä.

Miesten kisasta tulee erittäin hyvä pistekisa. Mukana on Sveitsin tekniikkalajien maajoukkue, jossa on useita MC-laskijoita. Sveitsin Daniel Yulella on parhaimmat FIS-pisteet (2.87) ja paras ranking (15:s). ”Singelin” laskijoita ovat myös Luca Aerni, Marc Rochat, Tanque Nef. Norjan Timon Haugan (6.59) on pahin uhka sveitsiläisten menestykselle. Suomen Eduard Hallberg (26.25) sai arvonnassa hyvän lähtönumeron (8:s). Eddie on harjoitellut maajoukkueen kanssa reilut pari viikkoa Levillä ja hyvää tulosta on odotettavissa. Jesper Pohjolainen ja muut maajoukkuelaskijat jättivät Levin FIS-kisat väliin. Joukkueen suuntana on Keski-Eurooppa ja Eurooppa Cupin kisat Itävallan Gurglissa joulukuun alussa.  HySSin edustus Levillä on vahva. Joel Palosaari (starttinumero 25.), Emil Keränen (29.) ja Jasper Palosaari (88.). Kisaa voi seurata live.fis-ski.com. Levillä lasketaan kaksi SL-kisaa ja kaksi GS-kisaa. Tuloksia ja kommentteja näillä sivuilla