Emil Keränen valittiin talviuniversiadeille Lake Placidiin

20.12.2022

Suomen Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikkö valitsi tänään joukkueen edustamaan Suomea 12.-22.1.2023 kisattaviin universiadeihin. Vuoden 2023 talviuniversiadit järjestetään Lake Placidin legendaarisissa olympiamaisemissa. Kilpailuohjelmassa on 12 lajia, joista suomalaisedustusta nähdään kahdeksassa. Lake Placidin talviuniversiadeihin voivat osallistua urheilijat, jotka ovat syntyneet 1998-2005. Urheilijan tulee opiskella korkea-asteella.

Emil Keränen lähtee edustamaan Suomea talviuniversiadeille USAn Lake Placidiin

Alppihiihtoon valittiin kolme urheilijaa. Fanny Rintanen on käynyt lukionsa Norjassa ja hän opiskelee tällä hetkellä Stavangerin yliopistossa. Niklas Järvikaren opiskelupaikka on Helsingin avoin yliopisto. Emil Keränen opiskelee liikuntateknologiaa Kajaanin ammattikorkeakoulussa. Alppihiihtäjien valmentajaksi valittiin lahtelainen Sami Merisalo.

Lake Placidin universiadit ovat Emil Keräselle kolmas edustustehtävä. – Vuonna 2017 olin Nuorten olympiafestivaaleilla Turkin Erzurumissa ja vuonna 2020 Nuorten MM-kisoissa Norjan Narvikissa. Mukavia reissuja molemmat, vaikka korona keskeytti Norjan kisat. Keski-Euroopassa olen reissannut paljon, joten on todella hienoa päästä vähän kauemmaksi, uusiin olosuhteisin ja mukaan isoon kansainväliseen urheilutapahtumaan.

- Neuvottelin viimeisellä jäätikköleirillä valmentajani Magnus Brodinin kanssa mahdollisuudesta osallistua talviuniversiadeihin. Kisaohjelmaan USAn reissu näytti sopivan hyvin, joten laitoin hakemuksen vetämään. Vihiä valinnasta alkoi tulla olympiakomitean informaation kautta, mutta virallisen tiedon valinnasta sain pari tuntia sitten. Oikein hyvältä tuntuu ja hyvillä mielin lähden reissuun. Täytyy vähän tarkemmin lukea nuo sähköpostit, jotta tietää muutakin kuin lennon lähtöpäivän (9.1.), naureskeli Emil Keränen, joka tällä kertaa vastasi puhelimeen Helsingissä.

Emil Keränen on tämän syksyn harjoitellut ja kilpaillut SSF:n haastajaryhmän ohjelman mukaisesti. Palkintopallisijoitukset ovat jääneet käymättä, mutta kaikissa maaliin asti päättyneissä kisoissa Keränen on ollut kymmenen parhaimman joukossa. Pujottelupisteet (36.01) ja ranking (345) ovat pysyneet samoina. Suurpujottelussa FIS-pisteet ovat parantuneet 11 pisteellä ja ranking tippunut yli 200 sijaa. Uusimmalla FIS-listalla Keräsen GS-pisteet ovat 35.66 ja ranking 328.

- Syksy on mennyt hyvin, paljon paremmin kuin viime vuonna. Koko joulukuun alku oltiin Ruotsissa ja kilpailtiin paljon (8 kisaa). Huipputulosta ei tullut, mutta uutta ideaa kilpailutilanteen hallintaan kehiteltiin. Seuraavan kerran kilpailen Sundsvallissa Ruotsissa 6.-8.1. ja sieltä onkin sitten kiire New Yorkin lennolle. Pitää vielä käydä varastolla kaivamassa superg-sukset mukaan joululomalle. Kisaohjelmassa näyttää olevan myös alppicombi, joten täytyy niitäkin suksia ulkoiluttaa ennen reissua, päätti Emil Keränen ja toivotti kohteliaasti hyvää joulua kaikille.

Lake Placidin talviuniversiadeille odotetaan noin 2500 osallistujaa 50 maasta. Suomen joukkueessa on 21 urheilijaa. Joukkueen yleisjohtoon kuuluu seitsemän asiantuntijaa. Huoltajia ja valmentajia on 12. Suurin osanottajamäärä on maastohiihdossa, jossa kilpailee kahdeksan nuorta urheilijaa. (Olympiakomitean tiedote 20.12.)

Vinkkinä urheilijoille: Niukka tappio (mieluummin sadasosa) Lake Placidissa muistetaan paremmin kuin voittajan nimi. Kannattaa olla kakkonen!