Ei saanut Erika nuorten MM-mitalia, vaikka viimeinen lasku onnistui täydellisesti

10.3.2022

Nuorten MM-kisojen viimeinen laji, naisten suurpujottelu, laskettiin maaliin myöhään keskiviikkoiltana. Suomen ainoa edustaja Erika Pykäläinen haparoi avauslaskussa, sijoitus 20:s ja aikaero kärkilaskijaan +2.42.  Toisella kierroksella, lyhyessä striimilähetyksessä nähtiin sisuuntunut Pykäläinen, joka tuli maaliin kärkiajassa, kahden sekunnin aikaerolla muihin maaliin tulleisiin. Itävallan Sophia Waldauf jakoi Erikan kanssa 20. sijan avauslaskun jälkeen.  Waldauf hätyytteli välittömästi Pykäläisen kärkipaikkaa, mutta sen jälkeen saatiin jännittää pitkään suomalaisen kärkipaikan puolesta.

Erika sai lämmitellä vällyjen välissä johtajan tuolilla 14 laskijan ajan. Ruotsin Lisa Nyberg (tuloksissa 4:s) oli ensimmäinen, joka alitti Pykäläisen yhteisajan. Edelle ehtivät myös Anette Belfrond (ITA) 5:s, Zrinka Ljutic (CRO) 3:s, Emma Aicher (GER) 2:s ja Magdalena Egger (AUT) 1.

Harmittaahan se ensimmäinen lasku kovasti. Mutta toinen oli sitä laskemista, mitä osaan, viestitti Erika Kanadasta

Itävaltalainen, 21-vuotias Egger oli Panoraman MM-kisojen menestynein urheilija mitalisaldolla kolme kultaa ja kaksi hopeaa. Viimeisellä kisalaskullaan Egger hävisi Erikalle 72 sadasosaa, mutta ensimmäisellä laskulla hankitussa isossa aikaerossa (+2.42) oli kaventumisvaraa. Zrinka Ljuticin pronssiajasta Pykäläinen jäi 69 sadasosaa. – Harmittaahan se ensimmäinen lasku kovasti. Mutta toinen oli sitä laskemista, mitä osaan, viestitti Erika lyhyesti kisan jälkeen.

Ennen naisten GS-kisaa saatiin miesten urakka loppuun. MM-pujottelun voitti Norjan Alexander Steen Olsen, toisena Ruotsin Fabian AX Swartz ja kolmantena Saksan Linus Witte. Suomen Jesper Pohjolainen oli kahdeksas ensimmäisen kierroksen jälkeen, aikaero Steen Olsoniin oli +1.71. Pohjolaisen mitalihaave mureni toisella kierroksella. Rinteen jyrkimmällä osalla laskuasento tippui takapainoiseksi ja sukset heittivät Pohjolaisen vauhdikkaasti ulos radalta.

Joukkuekisassa Jesperin pikapuikka sujui. Pujottelun ensimmäinen lasku oli hyvä ja sitten iski DNF.

Suomen Jaakko Tapanainen oli pujottelun ensimmäisellä kierroksella 30:s ja sai tuloksella ensimmäisen lähtöpaikan toiselle kierrokselle. Jaakko oli toisen kierroksen 23:s nopein ja lopputuloksissa 25:s. Suomen kolmas laskija Eduard Hallberg laski avauslaskulla ulos radalta ja suoraan päin suojaverkkoa. Striimauksen ohjaaja otti kuviin jo seuraavan laskijan, mutta kuva palasi pikaisesti Hallbergin laskuun. Suojaverkko ilmeisesti heitti Eddien sopivasti takaisin radalle päin, joten nuori mies halusi maaliin ja mukaan toiselle kierrokselle. Hallbergin ensimmäinen lasku päättyi sijalle 53 ja aikaero kärkeen +8.73. Toinen lasku antoi paremman kuvan osaamisesta, sijoitus 28:s ja aikaero kierroksen nopeimpaan +2.32. Lopputuloksissa Hallberg oli 43:s. Kisaan osallistui 105 laskijaa. MM-kisoissa oli edustettuna 40 maata.