Almåsassa pari pummipäivää ennen pujottelukisoja

6.3.2023

Maaliskuun kisasuman purkaminen piti aloittaa Ruotsin Almåsasta kahdella GS- ja kahdella Sl-kisalla. Kisat aloitettiin kahdella luppopäivällä. GS-kisoja ei pystytty järjestämään kovan tuulen vuoksi, joten yhtä vaille sata nuorta miestä joutuivat kehittelemään järkevää tekemistä parin päivän ajaksi. Norjalaisia nuoria miehiä oli kisassa parikymmentä ja suomalaisia kymmenkunta, joista suurin osa mahtui kärkipään arvontaryhmään. Ensimmäisen pujottelukisan aloitti räväkästi KSCn Salomo Sirviö, joka johti kisaa sekunnilla avauslaskun jälkeen. Sirviö putosi toisella kierroksella seitsemänneksi. Kisan voitti Ruotsin Emil Pettersson, FIS points 24.23. SCST:n Jesperi Kemppainen oli toinen (24.83), Granin Jaakko Tapanainen neljäs (27.07) LHS:n Oskari Sulkakoski kuudes (37.23), HSC:n Erik Saravuo kahdeksas (41.86) ja HySSin Emil Keränen yhdeksäs (42.23).

Maajoukkueen Salomo Sirviö oli paras pujottelija Ålmasan FIS-kisoissa. Seuraava kisa Jällivaaran EC- suurpujottelu. (Kuva SSF).

Sunnuntain pujottelukisassa Sirviö otti niukan, yhdeksän sadasosan voiton SCST:n Turo Torvisesta. Sirviön pisteet 26.34 ja Torvisen pisteet 27.00. Muiden suomalaisten sijoitukset ja FIS-pisteet: 5. Erik Saravuo (31.10), 7. Joel Palosaari (33.74), 8. Jaakko Tapanainen (34.61), 9. Jesperi Kemppainen (35.35), 10. Oskari Sulkakoski (35.64), 12. Emil Keränen (42.45), 23. Kasper Niemi (55.48), Joni Silvennoinen DNF1.

Poimintoja kisatuloksista: HySSin Emil Keränen molemmissa pujotteluissa toisen kierroksen neljänneksi nopein, ero kärkeen +0.75 ja +1.17 . HySSin Joel Palosaari oli kakkospuikassa toisen kierroksen toiseksi nopein, ero kärkeen +0.57.

Turo Torvinen ja Salomo Sirviö lähtivät Ålmasasta Jällivaaraan, jossa lasketaan kaksi EC-cupin suurpujottelukisaa. Suomea Jällivaarassa edustaa myös Eduard Hallberg. Ålmasan muut suomalaislaskijat lähtivät Leville valmistautumaan perjantaina ja lauantaina pidettäviin EC-pujotteluihin. HySSin Jesper Pohjolainen jätti Ruotsin kisakiertueen väliin ja on valmistautunut Levillä EC-kisaan jo reilun viikon ajan.