Seuran esittely

ES-Cup finaali Kalpalinna U10-12 (2013)

 

Johdanto
Hyvinkään Slalomseura Sukkula ry on v.1981 perustettu alppihiihtoseura. Seuran tarkoituksena on edistää alppihiihtoharrastusta seuran toiminta-alueella siten, että mahdollisimman moni seuran jäsen harrastaisi kunto-, kilpa-, tai huippu-urheilua edellytystensä ja tarpeidensa mukaisesti. Seura tarjoaa jäsenilleen kilpailu-, valmennus-, harjoitus-, nuoriso- ja valistustoimintaa sekä kuntoliikuntaa. Jäseniä seurassa on noin 230. Sukkula valittiin vuonna 2006 SVUL:n parhaaksi urheiluseuraksi Uudellamaalla


Alppimaajoukkueen kummiseura
Hyvinkään Slalomseura Sukkula valittiin 2006 syksyllä alppimaajoukkueen kummiseuraksi ensimmäisenä seurana Suomessa.


Tavoite
Tavoitteenamme on pysyä Ski Sport Finland Ry:n seuraluokituksessa top viidessä, sekä edistää nuorten urheilutoimintaa.

Tavoite on saavutettavissa mm. hyvällä kilpailumenestyksellä kaikissa sarjoissa aina ES-cupista Mastereihin. Toimintamme tulee siis perustua urheilijoiden tarpeista lähtevään valmennustoimintaan, jäsenistön erikoisosaamisen kehittämiseen ja vahvistamiseen, toiminnan kehittämiseen sekä vuorovaikutteiseen yhteistyöhön vanhojen ja uusien yhteistyökumppaneiden kanssa.


Toiminta-ajatus
Seuramme toiminta-ajatuksena on tukea jokaista yksilöä oman tavoitteensa saavuttamisessa jopa ilman kilpaurheilullista tavoitetta. Seuran tarkoituksena on edistää alppihiihtoharrastusta ja -urheilua toiminta-alueellaan, innostaa jäseniään ja muitakin henkilöitä toimimaan seuran päämäärien hyväksi. 

Toimintakaudella 2005- 2006 otettiin käyttöön Nuori Suomi pelisäännöt, joiden tarkoituksena on kaikkien lasten tasavertainen kohtelu harjoituksissa ja kilpailuissa.

Hyvinkään Slalomseura Sukkula ry on jäsenenä Ski Sport Finlandissa, Etelä-Suomen Alpissa ja SVUL:n Uudenmaan piirissä. 


Pelisäännöt
Seuramme noudattaa päihteettömyysvaatimusta, joka on niin ikään Nuori Suomi- ohjelmassa. Ohjaajien sekä muiden aikuisten tulee käyttäytyä näitä periaatteita noudattaen. Pyrimme siihen, että lapsi/nuori tottuisi alusta alkaen sääntöihin ja kurinalaisuuteen, jota tarvitaan muussakin elämässä. Päämäärämme on kasvattaa rehtejä ja vastuuntuntoisia lapsia ja nuoria ja kohtelemme kaikkia valmennustoimintaan osallistuvia tasavertaisesti taitoihin katsomatta.


Organisaatio
Seuran toimintaa johtaa vuosikokouksessa valittu johtokunta. Johtokunta toimii ylimpänä toimeenpanoelimenä ja sen alaisuudessa toimivat eri jaostot.

Valmennuksesta seurassamme vastaa valmennusvastaava, joka toimii yhteistyössä muiden valmentajien kanssa.

Yhteystiedot


Toimintalinjat
Seuran ES-Cup ikäisiä (10-12) laskijoita kannustetaan osallistumaan vähintään kolmeen suurpujottelu- ja kahteen pujottelukilpailuun. Muita kisoja kiertäville laskijoille suunnitellaan erikseen kilpailukalenteri.

Seuramme suosittelee ES-cup laskijoillemme maksimissaan kahdeksaa ES-cup starttia kaudessa. 

Seurassamme noudatetaan Nuori Suomi pelisääntöjä.

1. Leikinomaisuus: Aina ei voi voittaa: Sekunnit eivät ole tärkeitä, vaan oikea asenne ja hauskuus.

2. Tasavertaisuus: Kaveria ei jätetä eikä mollata: Jokainen on tärkeä ja kaikki otetaan huomioon.

 3. Tavoitteet: Kannusta kaveria.

4. Käyttäytyminen: Kiinnitetään huomiota kielenkäyttöön (huom. vanhempien esimerkki).

5. Ilmapiiri: "Ystävyys, yhteistyö ja avunanto", hyväntahtoista huumoria - ei ryppyotsaisuutta.

6. Ihmisenä ja alppihiihtäjänä kasvaminen: Lapset osallistuvat päätöksentekoon ja saavat itse päättää harjoitteluun ja kilpailuun osallistumisesta.              

Lisäksi olemme sopineet yhdessä junioreidemme kanssa yhteisistä säännöistä harjoituksissa toimiessamme.


Vanhemmat
Hyvinkään Slalomseuran Sukkulassa vanhemmat ovat mukana lastensa harrastuksessa. Heidän tärkeimpiin tehtäviinsä kuuluu terve lapsen kannustaminen lajin parissa. Vanhempien tulee kuunnella junioreiden tavoitteita lajin parissa ja heidän omia haaveita menestyksestä.

Vanhempien tulee huolehtia lasten välineiden huollosta, johon he saavat ohjausta seuramme valmentajilta. Lisäksi vanhempien vastuulla on kysyä apua valmentajiltamme välinehankinnoissa.                    

Lumikauden harjoituksissa vanhempien tehtävä  on avustaa valmentajia radan rakentamisessa, kunnostuksessa ja purkamisessa.