Koulutus ja valmennus

Seuran valmennusfilosofia

Toimintamme perustuu urheilijoiden tarpeista lähtevään valmennustoimintaan, jäsenistön erikoisosaamisen kehittämiseen, vahvistamiseen ja toiminnan kehittämiseen jokaisella osa-alueella niin junioreiden kuin valmentajien osalta.

Valmennustoiminnassa olevat valmentajat tekevät ryhmilleen kauden alkaessa harjoitussuunnitelman kilpailukalenterin ympärille. Kesäkauden harjoittelusta ja harjoitusohjelmasta vastaa vastuuvalmentaja yhdessä muiden valmentajien kanssa.

Noudatamme valmennuksessa hiihtoliiton ohjeistusta alppivalmennuksen perusteet

Kts. dokumetti tämän kirjoituksen lopusta.

 

Valmentajien edellytykset

Valmentajien taustat lajin parissa ovat hyvin erilaiset - kilpalaskijoista hiihdonopettajiin ja "rakkaudesta" lajiin laskijoista valmentajakoulutuksen käyneisiin. Seura järjestää valmentajille täydennyskoulutusta ja he käyvät mm. Skisport Finlandin ja ShoRy:n kursseilla. 

Seuramme tarjoaa kilpailu-uransa lopettaneille urheilijoille mahdollisuuden kouluttautua valmentajaksi.

 

Kehittyvän urheilijan edellytykset 

Hyvinkään Slalomseura Sukkula ry pystyy tarjoamaan juniorille mahdollisuuden edetä lajissa kansallisella tasolla. Lisäksi kannustamme ja tuemme kansainväliselle tasolle päässeitä urheilijoitamme.

Kannustamme laskijoitamme osallistumaan myös seuran ulkopuolisiin valmennus- ja leiritysryhmiin ja siirtymään mahdollisuuksien mukaan alppilukioihin ja alppiakatemioihin.

 

Siirtyminen ryhmissä

Seuraamme junioritoimintaan tullaan mukaan pääasiallisesti Werneri hiihtokoulun kautta. Werneri hiihtokoulu on tarkoitettu 4 - 10 -vuotiaille aloitteleville laskijoille. Ryhmät toimivat Werneri hiihtokoulun ohjelman mukaan.  

Seuran harjoitusryhmät ovat Pujottelukoulu, Palander, Valio, Audi, FIS ja Masters.

Ryhmiin laskijat jaotellaan taitotaso, ikä ja laskijan tavoitteet huomioiden. 

Audi-ryhmä on tarkoitettu vanhimmille kilpalaskijoille, joilla on mahdollisuus laskea vielä juniorisarjoissa.

Audista siirrytään Mastereihin, kun laskijalla on mahdollisuus laskea master tai FIS-kisoja eikä hän ole siirtynyt alppikoulujen valmennukseen.

 

Valmentajan tehtävät                    

Valmentajien tehtävänä on kehittää pitkäjänteisesti ja suunnitelmallisesti monipuolisen taitotason ja henkisen tasapainon sekä hyvän minäkäsityksen omaavia yksilöitä kohti huippu-urheilijan uraa. (alppihiihdonvalmennuksen perusteet).

 

Lisätietoja valmennuksesta antaa Jyrki Palosaari. 

 Jos kaipaat tarkempaa tietoa alppihiihtovalmennuksesta, sitä löytyy 

 SkiSporti Finlandin sivuilta / alppihiihtovalmennuksen perusteet = täältä