Vuokatti valmiina Euroopan nuorten olympiafestivaaleihin

19.3.2022

Vuokatti odottaa EYOF-kisavieraita 47 maasta.

Euroopan nuorten olympiafestivaali on kansainvälisen Olympiakomitean suojeluksessa järjestettävä kilpailutapahtuma Euroopan lahjakkaimmille nuorille urheilijoille.

Ensi viikolla 22.-25. päivinä kisattavien Euroopan nuorten olympiafestivaalien päänäyttämönä toimii Vuokatti, jossa kisataan alppihiihto, ampumahiihto, maastohiihto, lumilautailu, short track ja taitoluistelu. Pojat pelasivat jääkiekko-ottelut Kajaanissa joulukuussa 2021. Tyttöjen jääkiekko-ottelut ovat vuorossa ensi viikolla, pelipaikkana Kajaani. Mäkihyppy ja yhdistetty kilpaillaan Lahdessa.

EYOF-talvikisoihin voivat osallistua lajista riippuen 2003-2006 syntyneet urheilijat. Euroopan maista 48 on varmistanut osallistumisensa ja kisoihin odotetaan noin 2000 joukkueenjäsentä. Venäjän ja Valko-Venäjän osallistuminen kisoihin suljettiin. Ensimmäiset ukrainalaiset urheilijat saapuivat Vuokattiin tänään lauantaina. Aikaisempia EYOF-kisojen suomalaisia mitalisteja ovat mm. Perttu Hyvärinen, Anne Kyllönen, Ilkka Herola ja Peetu Piiroinen. HySSin laskijoista EYOF-kisoihin ovat osallistuneet Kaisa Nyberg 2013 (ROU), Emil Keränen 2017 (TUR) ja Jesper Pohjolainen 2019 (BIH).

Suomen joukkue alppihiihdossa Vuokatissa on: Veera Alaniska Ruka Sl, Riia Pallari SCST, Silja Koskinen TuSla ja Rosa Pohjolainen HySS. Miesten joukkueessa laskevat: Erik Saravuo HSC, Eduard Hallberg S-66, Jesperi Kemppainen SCST ja Kasper Niemi HSC.

Alppihiihtoa voi seurata EOC channel-striimauksina tiistaina, torstaina ja perjantaina. Tiistaina ohjelmassa on pujottelua, keskiviikkona paripujottelun karsinta, torstaina joukkuekisa ja perjantaina paripujottelu. YLE TV lähettää päivän kilpailuista yhteenvedon jokaisena kisapäivänä.

EYOF:n kisatuli syttyy sunnuntai-iltana