Vilkas kisajakso meneillään. HySSin koko FIS-henkilöstö vauhdissa.

8.12.2023

Saa tässä naputella.

Rovaniemen Santa Claus Ski Team isännöi FIS-kisoja Pyhätunturilla. Kisailijoita on tullut kymmenestä maasta, naisia 40 ja miehiä muutama enemmän. Hyssin Hetta Saarinen oli torstain GS-kisassa viides ja pääsi lähelle omia FIS-pisteitään. Listapisteet 63.05 ja Pyhän ensimmäisestä kisata 66.33. Naisten kisan voitti Rukan Maisa Kivimäki, toisena GrIFK:n Kia Suni ja kolmantena Japania edustava Hina Morikura.

Jasper vaihtoi talkooliivin kisanumeroon ja tulosta tulee

Miesten kisan voitto meni HSC:n Altti Pyrrölle, kakkosena oli Rukan Urho Rechardt ja kolmantena HSC:n Teemu Laakso. HySSin Jasper Palosaari oli neljäs. Aikaeroa kärkeen jäi +0.53 ja FIS-pisteitä Palosaarelle 57.87, jotka tuovat pientä parannusta pisteisiin. HySSin Samuel Hurmerinta starttasi kisaan viimeisenä (43:s), mutta kipusi mukavasti sijalle 29. Pyhän GS-kisa oli Samuelin neljäs startti FIS-uralla ja GS-pisteet lähestyvät jo sataa (117.92).

Parhaillaan Pyhällä kisataan toista GS-kisaa. Hetta Saarinen sijoitus avauslaskun jälkeen on yhdeksäs. Ero kärkeen (Maisa Kivimäki) +1.33. Miesten kisaa johtaa Teemu Laakso. Jasper Palosaari on sijalla seitsemän ja Samuel Hurmerinta 40:s.  Viralliset tulokset lisätään tämän jutun loppuun illan kähmyssä.

Jaakko Tapanainen pääsee aloittamaan isot FIS-kisat Ruotsin Funäsdalenissa.

Seuraavaksi napsutellaan FIS-sivuilta esiin Ruotsin Funäsdalen. Kisaan on ilmoittautunut koko Suomen C-maajoukkue. Jaakko Tapanainen aloittaa kisan. Turo Torvinen laskee numerolla 16. HySSin Emil Keränen starttaa numerolla 17, Jesperi Kemppainen 23:s ja Erik Saravuo 39:s. Funäsdalen on suosittu kisapaikka. Tänään kisaamassa on 137 miestä ja 90 naista. Ruotsalaiset hankaloittavat kisojen seuraamista, eivätkä anna kisa-aikataulusta mitään tietoa. Lisätään tulokset tämän jutun loppuun illalla.

Ja sitten tuli vähän sumua! (Fotografi Rosa)

Sveitsin Zinal ei ollut Pohjolaisen sisaruksille kovin menestyksekäs kisapaikka. Tiistain Eurooppa Cupin GS-kisa oli melko tylsää seurattavaa. Parikymmentä laskijaa pääsi maaliin, mutta sitten odotettiin, odotettiin ja odotettiin. – Aikamoista odottelua koko päivä. Tuli aika kova sumu, jonka takia kisa peruttiin, viestitti Rosa kisapaikalta. Keskiviikkona oli paljon parempi keli ja kisaa oli mahdollista seurata livenä FIS-sivulta. Rosa starttasi kisaan numerolla 60. Lasku näytti verkkaiselta menolta, sijoitus 59:s ja ero kärkeen +2.92.  EC-kisan toiselle kierrokselle pääsee 60 laskijaa, mutta Rosa ei laskenut toista laskua.

Zinalin EC-kisan voitti Itävallan Nina Asther, joka pari päivää aikaisemmin oli Mayrhofin FIS-kisassa vain kahdeksan sadasosaa nopeampi kuin Rosa. Astner oli kisan kakkonen ja Rosa kolmas. Viikonloppuna naiset kohtaavat jälleen Mayrhofenissä, jossa lauantaina on Eurooppa Cupin GS-kisa ja sunnuntaina SL-kisa. Ilmoittautuneita GS-kisaan on 92, maita 24 ja SL-kisaan 114, maita 28. Seurattavaa riittää.

Eduard Hallberg hankki kolme EC-pistettä Zinalin GS-kisasta. (Kuva SSF)

Eilen 7.12. Zinalissa laskettiin miesten EC-suurpujottelu. Kisasta tuli upeaa striimausta FIS-sivuilla. Kisa käytiin korkealla, fyysisesti rankoissa oloissa.  Lähtö 2820 m, maali 2450 m, pituutta radalla 1430 m ja korkeuseroa 370. Kisan voitti Ranskan Leo Anguenot, jonka laskuajat olit 1.13.69 ja 1.19.94. Suomen Eduard Hallberg hävisi avauslaskussa ranskalaiselle +2.51 ja oli kisassa 33:s. Toisella kierroksella Edi hävisi voittajalle vain seitsemän sadasosaa ja nousi sijalle 28:s, josta porvoolainen sai kolme EC-pistettä.  Suomen Salomo Sirviö oli avauskierroksen jälkeen sijalla 63:s, aikaero kärkeen +4.36, mikä ei riittänyt toiselle kierrokselle. Jesper Pohjolainen ei pitkään viihtynyt lähetyksessä, tuloksena DNF.

Jesperin jatkosuunnitelma on mainio: 10.12. MC-pujottelu Val i´sere (FRA), 17.12. EC-pujottelu Val di Fassa (ITA), 19.12. EC-pujottelu Obereggen (AUT) ja 22.12. Madonna di Campiglio (ITA) iltakilpailu. Ihan pakko seurata jokainen kisa.

Ensiviikolla vauhtiin pääsevät myös 14- ja 16-vuotiaat juniorilaskijat. Ensimmäiset Mandatum Ski Tourin osakilpailut lasketaan Levillä 15.-17.12. Suomen FIS-kisat jatkuvat Suomulla 16.-19.12. Tärkeä alppitapahtuma on myös Joulupukkipujottelut, jotka lasketaan Vihdissä 16.-17.12.