Tunnen, kuinka vauhti kiihtyy!

21.3.2023

Mandatum Alpine Ski Tourin Himoksen osakilpailut jäivät hieman Narvikin EC-finaalien katveeseen. Himosella kuitenkin urheiltiin 128 nuoren alppihiihtäjän voimin ja kisajärjestäjiäkin oli kolmesta seurasta. Harvinaista alppiyhteistyötä harrastivat HimoSki, Vörå IF ja Vasa Skidklubb. Kisaohjelmassa oli suurpujottelu, pari pujottelua ja paripujottelu.

M14-sarjaa johtaa Himoksen jälkeenkin GrIFK:n Casper Eriksson, joka kokosi Himoksella 240 pistettä. Granin Otto Itälän pisteet Himoksella olivat 260, joten ero kärkilaskijaan kaventui 20 pistellä. Eniten pisteitä (290) M14-sarjassa keräsi Granin Patrick Maksimow, joka nousi KSC:n Niko Sutisen ohi kokonaiskisan kolmannelle sijalle.

Samuel ja Joni pokkasivat palkintoja Himoksella. Tekniikat on kunnossa Tahkon SM-kisoja varten.

HySSin Joni Reijonen on laskenut pistesijalle jokaisessa (13) osakilpailussa. Himokselta Joni kävi hakemassa 182 pistettä ja mukaan lähti myös kolme pystiä sijoituksista neljänsille sijoille. Jonin yhteispisteet 13 kisan jälkeen ovat 433 pistettä, jotka riittävät cupin kuudenteen sijaan. Kaksi osakilpailua on vielä jäljellä, mutta cupsijoituksen parantaminen vaatisi huipputuloksia Tahkolta 29.3.-1.4. Tahkolla kisataan myös Suomen mestaruuksista tekniikkalajeissa, jotka sujuvat Jonilta tällä hetkellä mainiosti.

HySSin Antti Tapiala sai Himoksella saldoonsa 72 pistettä lisää. Antti on kokonaiskisassa sijalla12. Kympin sakkiin nouseminen on täysin mahdollista, samoin SM-mitalin metsästäminen Tahkolta tai huhtikuussa vauhtilajeissa Ylläksellä.

N14-sarjassa cup-pisteitä on jaettu 34 laskijalle. Rukan Siiri Vartiovaara voittaa kokonaiscupin. Siirillä on jo kymmenen ykkössijaa, pisteitä yhteensä 1140, joista 360 pistettä tuli Himoksen kisoista. Cupin kakkossijasta kisaavat HSC:n Emily Tasala (Himokselta 285 pistettä), TaWan Aada Tapiala (205) ja PoSSin Bettina Rosendahl (235). GrIFK:n Sanni Peltola keräsi Himoksella hyvät pisteet (222). Peltola ei osallistunut Levin osakilpailuihin, joten sijoitus kokonaiskisassa on vasta yhdeksäs. Laitetaan nimi mieleen SM-kisoja varten.

N16-sarjaan Himoksella osallistui 35 laskijaa. Cupin kärkipaikkaa omiva GrIFK:n Wilma Kivelä lisäsi pistetiliään 250 pisteellä, yhteispisteet nyt 950. Cupkakkosen GrIFK:n Saara Lindgrenin vastaavat luvut ovat 180 ja 830. Cupkolmosen S-66 -seuran Cassanda kokonaispisteet ovat 810, joihin tuli lisäsaldoa Himoksella 245 pistettä. HimoSkin Ellen Aho voitti kaksi kisaa kotirinteessään. Ahon sijoitus kokonaiskisassa on yhdeksäs (pisteet 384). Levin reissu jäi Elleniltä väliin. Tekniikkalajit sujuvat, joten Tahkon SM-kisat osuvat Ellenille mojovasti.

HySSin Stella Winqwist osallistui Himoksella ensimmäistä kertaa Mandatum Alpine Ski Tourille. ES-cupissa Stella on menestynyt hyvin ja siirtyminen isommalle näyttämölle sujui joustavasti. Stellan paras sijoitus oli kakkospujottelun 27:s sija.

M16-sarja näyttää olevan jälleen JoPun Samu Timosen hallussa. Samulla on koossa 1065 pistettä. Himokselta tuli lisäystä 350 pistettä. Samun takana kisa käy kuumana: 2. Emil Westman GrIFK 715 (Himokselta 200), 3. Eero Saravuo HSC 669 (230) ja 4. Joonas Tamminen LHS 602 (168). HySSin Samuel Hurmerinta aloitti Himoksen kisat suurpujottelun kolmannella sijalla. Paripujottelusta tuli 29 cuppistettä, mutta pujottelut päättyivät keskeytykseen. Kokonaiskisassa Samuel jakaa yhdeksännen sijan yhdessä KSC:n Sisu Hemmingin ja GrIFK:n Samuel Peltolan kanssa. Kympin sakissa pysyminen ei pitäisi olla ongelma Samuelille. Suupujottelu sujui Samuelilta hyvin alkukaudesta Pyhällä ja Levillä sekä nyt Himoksella, joten eiköhän SM-suurpuikkakin tuo hyvän tuloksen hyssiläiselle.

Latvialaiset ovat jälleen Pyhällä

Ski.lv organisoi perinteiden mukaisesti Baltic-cupia Pyhätunturilla. Kisaviikko aloitetaan lasten kilpailuilla ja päätetään Latvian ja Viron NJC- ja NC-kisoilla. Hyvin järjestetyt kisat ovat suomalaisten suosiossa. Parhaillaan menossa on GS-kisa, johon osallistuu 24 naista ja 67 miestä. Hyssiläisiä hyvin mukana: Erika, Hetta, Emil, Joel, Jasper ja myöhemmin myös Jeppe. Palataan asiaan.

Ja vauhti kiihtyy! Perjantaina alkaa U10- ja U12 loppukilpailut Rovaniemen Tottorakalla. Ensi viikolla Mandatum ja SM-kisa Tahkolla sekä SM-pujottelu ja suurpujottelu Suomulla. Kärsivällisyyttä niille vanhemmille, joilla on laskija Rovaniemen kisoissa ja Tahkolla.