Team Event-joukkuekilpailu hyvä lisä Kia Ski Tourin ohjelmaan.

16.2.2022

Rukan Kia Ski Tourin kisaohjelmassa oli lauantai-iltana Team Event -joukkuekilpailu. Kisakaavioon saatiin koottua 16 joukkuetta, joista neljä oli GrIFK:n porukkaa. Helsinki SC:lla oli kaksi joukkuetta ja yhden joukkueen seuroja olivat Kuopio SC, Santa Claus Ski Team, Hyvinkään SS ja Tampereen SS. Yhdistelmäjoukkueita oli kuusi kappaletta, joista kaksi teamia oli koottu Tahkon alppikoulun Talent-ryhmästä. Joukkueen kokoonpanossa oli yksi laskija jokaisesta Kia Ski Tourin ikäluokasta (N14, M14, N16 ja M16).

HySSin joukkueessa laskivat Stella Winqvist (N14), Joni Reijonen (M14), Hetta Saarinen (N16) ja Samuel Hurmerinta (M16). GrIFK:n Red-joukkue voitti HySSin avauskierroksella 3 – 1. HySSin ainoan voiton ja pisteen taisteli Joni Reijonen. Tasapeli jäi yhden kymmenyksen päähän, jolla Hetta Saarinen hävisi Red-joukkueen Kaisu Jaakkolalle. Tasapelitilanteessa (2 – 2) jatkoon pääsi aikavertailulla, joka jouduttiin ottamaan kisan kuluessa käyttöön kaksi kertaa.

Finaalissa kohtasivat HSC 1 ja Tahko Talent 2. HSC voitti 3 – 1. Voittaneessa joukkueessa laskivat Isabel Rautio, Eero Saravuo, Joanna Laakso ja Altti Pyrrö.

Rukan Saarua-rinne sopi hyvin paripujotteluun ja Team Event kokeiluun. Rata valmiina sunnuntain kisaan. Pakkasta - 24 astetta.

Team Event oli Rukan kisaorganisaatiolle harjoitus Vuokatissa 20.-25.3.  pidettävää Euroopan nuorten olympiafestivaalia varten. Rukan alppikoulun päävalmentaja Mika Pellin johtama kisaporukka onnistui erinomaisesti kisan läpiviennissä. Kisa laskettiin noin 20 sekunnin radalla ja koko näytös oli esitetty tunnissa. Team Event -kisaformaatti on mieluinen nuorille urheilijoille, joten toivottavasti joukkuekisaa käydään jatkossa useammin Kia Ski Tourin yhteydessä.