Tahko GP:ssä laskettiin lauantaina suurpujottelua. Sunnuntaina tehtiin uutterasti lumitöitä ja laskettiin superg-kisa hyvissä olosuhteissa.

31.1.2022

Viikonloppuna laskettiin Kuopion Tahkolla Tahko GP-kisa, joka on perinteinen lasten vauhtilajikilpailu. Kilpailu kuului Etelä-Suomen Alpin ja Keskisen Suomen Alpin kisakalenteriin, joten osallistujamäärä kohosi jälleen 250 lukemiin. Positiivinen poikkeus oli tyttölaskijoiden suuri määrä. Ensimmäistä kertaa tyttöjä oli enemmän kuin poikia. Ihan kylmiltään juniorien ei tarvinnut lähteä vauhdikkaaseen kisaan. Tahkon alppikoulu ja etelän alppihiihtoseurat tutustuttivat nuoria urheilijoita vauhtilaskun saloihin kilpailua edeltävinä päivinä.

Lauantaina laskettiin Tahkon Special-rinteessä kahden kierroksen suurpujottelukisa. Sunnuntaina ohjelmassa oli superg-kisa syöksyrinteessä, jonka korkeusero on 201 metriä ja pituutta radalla on liki kilometri. – Lauantai oli pitkä kisapäivä, mutta enemmän huolta aiheutti lumimyräkkä, joka toi syöksyrinteeseen 15 senttiä uutta lunta. Käsipeleillä ja suksilla auraamalla siirrettiin muutama sata kuutiota lunta radalta syrjään. Valmentajien, huoltajien ja urheilijoiden avulla rinne saatiin laskettavaan kuntoon. Ilman tätä talkoota kisa olisi jäänyt pitämättä. Ison kiitoksen yhteistyölle antoi kilpailun johtaja, Nilsiä Skin Tuomas Huttunen, joka oli helpottunut ja tyytyväinen viikonlopun hyvin sujuneeseen urakkaan.

Lahden hiihtoseuran punatakkeja oli Tahko GP:ssa parikymmentä ja tulosta tuli

Nuorimpiin U8-sarjoihin osallistui 12 laskijaa. N8-kisan kolme parasta oli GriFK:n Peppi ja Veera Lämsä sekä TSS:n Kiira Åhlman, joka kiilasi granilaisten väliin molemmissa lajeissa. LHS:n Joakim Tamminen (M8) voitti molemmat lajit. Kärkilaskijoita olivat myös GrIFK:n Vilho Järvilahti ja HSC:n Walther Ehrnrooth.

N10-sarjassa molemmat lajivoitot menivät LHS:n Katariina Rotkolle. Toisena oli LHS:n Sofia Halme ja kolmantena HSC:n Sofia Halme. Poikien 10-sarjan voittajia olivat HSC:n Reima Lahtinen ja PeSlan Sami Huju.

Kisojen suurin sarja oli N12, johon osallistui 43 laskijaa. Voittajia olivat LHS:n Miila Kankaanmäki ja saman seuran Iris Rantalainen. Kärkinimiä olivat myös HSC:n Maisa Neste ja KSC:n Linda Tohka. M12-sarjassa laski 34 poikaa, joista nopeimmat olivat Sulo Lahtinen (HSC) ja Hermanni Lehtinen (HimoSki). Kelpo vastuksen antoivat TSS:n Kasper Huhti, HSC:n Emil Pyrrö ja SHS:n Eero Luhtanen

KSC:n Saramaria Härmä voitti ylivoimaisesti N14-sarjan suurpujottelun. Superg-kisassa Härmä voitti niukasti seuratoverinsa Senni Holopaisen, joka oli kakkossijalla myös GS-kisassa. M14-sarjan voittajia olivat LHS:n Joonas Tamminen (GS) ja KSC:n Sisu Hemming (SG). Molemmille tuli palkinto myös kolmossijasta. PeSlan Ted Uotila oli kakkossijalla molemmissa lajeissa.

KSC:n Aada Marttila (N16) voitti molemmat lajit. Kakkospaikoilla olivat PeSlan Saana Heikkinen (GS) ja Susa Huju (SG). Kolmossijat menivät JHS:n Erin Lehtoselle ja PeSlan Aino Rannalle. M16-sarjan GS-kisan voitti SCJ:n Pyry Töhönen. Superg-kisan nopein oli VaSkin Casimir Forth, jonka aika kilometrin radalla oli 42.50. Pyry Töhönen hävisi kuusi sadasosaa ja GrIFK:n Taavi Markkanen neljä sekunnin kymmenystä.

HySSin edustusjoukkue yllätettiin Tahko GP:n superg-kisan radankatselussa.

Hyvinkään Slalomseuran laskijoiden sijoitukset Tahko GP:n suupujottelussa ja superg-kisassa: Elmer Tötterman (M8) seitsemäs ja viides. Santeri Tapiala (M10) 15:s ja 14:s, Venje Tötterman (M10) oli 17:s molemmissa kisoissa ja Elia Sarrola (M10) 23. ja 22. Sarja M12 Riku Reijonen GS 16:s ja SG 11:s. Stella Winqvist(N14) GS seitsemäs ja SG DSQ. Sarja M14 Joni Reijonen GS 18:s ja SG 20:s sekä Antti Tapiala GS 20:s ja SG DNF2.

Tuloksia odotellaan ES-alpin sivuille!

Seuraavaksi juniorit kilpailevat 5-.6. tammikuuta Hyvinkään Sveitsissä, jossa ratkaistaan Etelä-Suomen Alpin mestaruudet.