Suomen joukkuelle pronssimitalit EYOF-kisojen Team Eventissä

24.3.2022

Suomen joukkue voitti pronssimitalit Euroopan nuorten olympiafestivaaleilla Vuokatissa. Suomen joukkueessa laskivat Veera Alaniska, Eduard Hallberg, Riia Pallari ja Jesperi Kemppainen. Eduard Hallberg edustaa porvoolaista S-66-seuraa, mutta käy koulua ja harjoittelee Norjan Oppdalissa.  Muut laskijat ovat lappilaisia. Alaniska edustaa Ruka Slalomia, Pallari ja Kemppainen ovat Rovaniemen SCST:n laskijoita.

Pronsimitalistit vas. Eduard Hallberg, Jesperi Kemppainen, Veera Alaniska ja Riia Pallari

Suomen joukkue voitti ensimmäisellä kierroksella Latvian 4 – 0. Toisella kierroksella Suomi ja Norja päätyivät tasapisteisiin 2 – 2. Suomi meni jatkoon aikavertailun perusteella. Itävalta pudotti Suomen joukkueen pikkufinaaliin numeroin 3 – 1. Pikkufinaalissa Suomi kukisti Saksan aikavertailun kautta. Saksa teki protestin kisan jälkeen ja vaati pikkufinaalin uusintaa. Saksan tekemä protesti hylättiin. Kilpailun voitti Itävallan joukkue joka päätyi tasapisteisiin Italian kanssa, mutta aikavertailua jouduttiin käyttämään  myös finaalissa.

Team Event-voitto meni Itävaltaan. Hopea kelpasi italialaisille.

Huomenna päätöspäivänä lasketaan paripujottelukilpailu, jossa naisten sarjassa Pallarin ja Alaniskan lisäksi Turun Slalomseuran Silja Koskinen. Miesten kisassa Suomea edustavat Hallberg, Kemppainen ja pujottelun voittaja Erik Saravuo.