SM-kilpailut jatkuivat Ylläksellä ja Levillä

12.4.2024

Sään haltijat toimittivat Ylläkselle ja Leville vaihtelun vuoksi aurinkoisen ja lämpimän kelin. Kisajärjestäjille  lämmin sää pukkasi reilusti hikeä pintaan, mutta kovalla ahertamisella Ylläksen vauhtirinne saatiin hyvää kisakuntoon. Ennen SM-kisaa laskettiin viralliset harjoitukset ja mestaruuskisan jälkeen laskettiin vielä ENL-kategorian syöksykisa. SM-kisa käytiin kahden laskun kisana.

SM-syöksyn voittajat Charlotte Henriksson ja Elian Lehto (Kuva SSF)

Naisten SM-syöksyn tuloksia: 1. Charlotte Henriksson GrIFK 2.23.67, 2. Maisa Kivimäki Ruka Slalom +0.85, 3. Silja Koskinen TuSla +2.43... 17. Hetta Saarinen HySS +10.07 (Kuva SSF).

Charlotte Henriksson vauhdissa (Kuva SSF).

SM-mitalistit Ylläksen syöksykisassa vas. Jaakko Tapanainen GrIFK, Elian Lehto SCST ja Oskar Gustafsson Slalom-66. Lehdon voittoaika 2:18.46, josta Tapanainen jäi 42 sadaosaa. Gustafssonin aikaero voittajaan oli +2.20.

Elian Lehdon pellehyppy rinteen alaosassa oli kostautua. Tapanainen johti kisaa ensimmäisen laskun jälkeen 14 sadasosalla Lehtoon. Toisella kierroksella Lehdon (kuvassa) ilmalento viimeisellä jyrkänteellä oli hallittu. (Kuva SSF)

Tuloksia Leviltä, jossa laskettiin U14- ja U14-ikäluokkien SM-suurpujottelu:

M14 (kilpailijoita 30) 1. Emil Pyrrö HSC 1:41.54, 2. Joel Tamminen LHS +0.17, 3. Robin Le Bell PeSla +0.70... 7. Riku Reijonen HySS +2.49.

N14 (27) 1. Maisa Neste HSC 1:43.45, 2. Miila Kankaanmäki LHS +0.89, 3. Emma Pajala HSC +1.15.

M16 (32) Casper Eriksson GrIFK 1:32.58, 2. Samu Timonen JoPu +0.81, 3. Emil Westman GrIFK +0.96...7. Joni Reijonen HySS +2.59...16. Antti Tapiala HySS 5.77.

N16 (23) 1. Isabel Rautio HSC 1:35.84, 2. Emily Tasala HSC +0.16, 3. Wilma Kivelä GrIFK +0.17.

Leivn SM-kisat jatkuvat viikonloppuna pujottelulla ja paripujottelulla.