Ski & Golf MM 2024 aloitettiin suurpujottelukisalla

9.5.2024

Ski & Golfin MM-kisojen avauslaji laskettiin taustalla näkyvällä Kaprunin jäätiköllä. Golfkisat pelataan Itävallassa Zell am Seen lähistöllä kahdella golfkentällä, jotka on nimetty korkeimpien vuorien mukaisesti Kitzsteinhorniksi ja Schmittenhöheksi. Kuva on golfkenttien harjoittelualueen puttigriiniltä.

Rankat kevätsateet toivat jäätikölle paljon lisää lunta, mutta suurpujottelukisa saatiin laskettua kohtalaisissa oloissa.  Alkupään laskijoille lähtöpaikasta oli kuitenkin runsaasti etua. Kisan nopein oli MC-kisoista tuttu Belgian Sam Maes, joka sai pohjapisteikseen 64 ( = kaksi kertaa pujotteluun kulunut aika). Miesten pääkisaan - All Over Men -Itävallan Fabian Gola lähtee golfkierroksille tuloksella 66 ja Italian Aldo Ballabio tuloksella 67. HySSin Tuukka Kuikkaniemi jäi Belgian pujottelutähdestä 3.27 sekuntia ja pääsee golfaamaan tuloksesta 70.  Santtu Kuikkaniemi sijoittui viidenneksi 11 sadasosaa Tuukan aikaa hitaammalla laskulla. Niukka tappio toi Santulle yhden "lisälyönnin", joten pohjatulokseksi tuli 71.

Suomen miehet onnistuivat GS-kisassa yllättävän hyvin. Kanavagolfin Jussi Heinilä oli Santun kanssa samalla sijalla. Tahkon golfseuran Teemu Partanen jatkaa kisaa tuloksesta 72. GrIFK:n Atte Martikainen oli jaetulla sijalla 15 ja jatkaa tuloksesta 76. Miesten kisaan osallistuu 105 laskijaa, joista suomalaisia on kymmenen. Kilpailussa on laskijoita 12 maasta.

Naisten kisaan osallistui kymmnenkunta laskijaa. Suomen Anniina Paatsama oli toiseksi nopein ja pääsee golfkentille tuloksesta 78. Itävallan Tina Honeff lähtee golfkierroksille yhtä "lyöntiä" paremmasta tuloksesta. Paatsaman lisäksi Suomea naisten sarjassa edustavat: Mikaela Wrede SHG, Gitta Kauppi SHG ja Olivia Kauppi HSG.

Ski & Golf-kisoissa kilpaillaan myös joukkeittain. Sam Maesin johtama belgialaisjoukkue on ykkösenä miesten joukkuekisasta hankituilla 214 pisteellään. Mixed team -joukkuekisaa johtaa Team Tahko, johon kuuluvat Kuikkaniemen veljekset, Teemu Partanen ja Keimola Golfin Anniina Paatsama. Ennen golfkierroksia Team Tahkolla on koossa 213 lyöntiä. Eroa Itävallan Team Hazelnutiin on 12 lyöntiä.   

Team Tahkossa kilpailevat vas. Teemu Partanen Tahkon Golfseura, Santtu Kuikkaniemi Hyvinkään Golf Anniina Paatsama Keimola Golf ja Tuukka Kuikkaniemi Kytäjä Golf ( © ZELL am See-Kaprun)

Suomen joukkue valmiina menestymään laajalla rintamalla ( © ZELL am See-Kaprun)

HySSin valmentajat hoitivat mäkiosuuden hienosti ja toivat edustamalleen Team Tahkolle hyvät lähtöpisteet golfkisoihin. 

Tuukka vauhdissa  Ski & Golfissa Kitzsteinhornilla (©ZELL am See-Kaprun)

Santtu ei harmitellut niukkaa tappiotaan Tuukkalle, mutta kahdella kerrottun laskuajan  tuoma lisäpiste ei tuntunut reilulta. (©ZELL am See-Kaprun)