Samu Torsti vaihtoi lajia. Ski & Golfin SM-kisa käytiin loistavissa olosuhteissa.

24.4.2023

Samaan aikaan, kun Ylläksellä laskettiin kauden viimeistä FIS-kisaa Suomessa, Samu Torsti kilpaili Vihdissä. Vihdin Ski Centeriin Torstin houkutteli Ski & Golfin SM-kilpailu, josta tuli poikkeuksellisen kovatasoinen kilpailu. Vihdin rinteet ja golfkenttä ovat ihanteellinen kisapaikka yhdistelmälajille. Kisapaikkojen välinen etäisyys on muutama sata metriä. Rinne oli huippukunnossa ja golfkenttäkin sai kilpailijoilta vuolaasti kehuja.

Kilpailu aloitettiin suurpujottelulla, jossa Samu Torsti oli nopein ajalla 18.81. Entiset maajoukkuelaskijat Victor Malmström (18.67) ja Jens Henttinen (19.27) olivat seuraavilla sijoilla. Alle 20 sekunnin laskivat myös Ski & Golfin lopulliset voittajat Nea Luukko (N), Teemu Partanen (M) ja Mika Marila (M50).

Ski & Golfin SM-mitalistit vas. Jens Henttinen , Teemu Partanen  ja Samu Torsti (Kuva Vihti Golf)

Ski & golfkisassa laskuaika kerrotaan neljällä ja tulokseen lisätään yhden golfkierroksen lyöntimäärä. Miesten sarjan voittaja Teemu Partanen pelasi kierroksen 77 lyönnillä. Kisan kakkonen Jens Henttinen käytti kierrokseen 80 lyöntiä. Samu Torstin golftulos oli 83 lyöntiä. Mitalikolmikon lopputuloksiksi ynnättiin: Partanen 156,16, Henttinen 157,08 ja Torsti 158,24.

Miesten sarjassa neljänneksi tuli HySSin ja Kytäjä Golfin Tuukka Kuikkaniemi, jonka laskuaika oli 20,08 ja golftulos 79 sekä loppulukema 159,32. Hyssiläiset Santtu Kuikkaniemi oli kisassa seitsemäs (20,49/80/ 161,69) ja Henrik Honkalehto (21.77 /79/166,08) yhdeksäs. M50 sarjan voittaja Mika Marila löi golfpalloa 80 kertaa ja loppulukema (158,68) oli Samu Torstin tasoa. Miesten yleiseen sarjaan osallistui 27 alppigolfaajaa.

Naisten sarjassa kilpailivat vas. Saana Ahonen, Nea Luukko, Mikaela Wrede ja Lotta Toivonen. (Kuva Vihti Golf)

Naisten kilpailun voitti Nea Luukko (19.75 + 100), toisena Mikaela Wrede (22.61 + 95), kolmas Saana Ahonen (20.90 + 108) ja neljäs Lotta Toivonen (21.12 + 111). Masters M70 sarjan voitti Ilkka Rove (25,23 + 96). Master M60 kärkinimi oli Juha Paatsama (24,59 + 86).

Joukkuekilpailun voittajia yhdistää opiskelu ja harjoittelu Tahkolla. Vas. Sami Merisalo, Teemu Partanen ja Tuukka Kuikkaniemi (Kuva Vihti Golf)

Yksilökisan lisäksi Vihdissä kisattiin kolmen henkilön joukkueina. Voittaneessa joukkueessa laskivat Teemu Partanen, Tuukka Kuikkaniemi ja Sami Merisalo. Joukkueen yhteinen nimittäjä on Tahko alppikoulu. Victor Malmström, Jesper Räsänen ja Kasper Hietanen olivat toiseksi nopein ja taitavin joukkue. Pronssimitalin saivat Henrik Honkalehto, Santtu Kuikkaniemi ja Pertti Palosuo. Naisten joukkue Saana Ahonen, Nea Luukko ja Lotta Toivonen oli yhdeksäs.

Vihdin Ski & Golf-kisaan osallistui 50 kilpailijaa. Laji sai mukavasti uutta ilmettä nuorten alppihiihtäjien innostuttua lajista. Laji on ehdottomasti olosuhteista riippuvainen. Tällä kertaa Vihdissä onnistuttiin harvinaisen hyvin siirtymään tiukasta kisapuvusta rentoon, lyhythihaiseen golfpaitaan.