Rosa lähti luottavaisena olympialaisiin.

1.2.2022

Älä huoli! Kyllä me pärjäämme. Jos ei tiedetä, kysytään.Rosa Pohjolainen sai Schladmingin MC-kisan jälkeen 11. tammikuuta puhelinsoiton, joka varmisti osallistumispaikan Pekingin talviolympialaisiin. – En oikein osaa kuvailla, miltä valintatieto tuntui. Valmentajat varmaankin hoitivat yhteyksiä valitsijoihin ja pitivät ovea olympialaisiin raollaan. Viimeinen MC-pujottelu meni hyvin ja se ratkaisi valinnan. Totta kai, siistiä lähteä reissuun. Jokaisen urheilijan unelma sanotaan olevan osallistuminen olympialaisiin, mutta minun unelmani on voittaa olympiamitali. Se ei ehkä toteudu tällä reissulla, mutta neljän vuoden päästä se on mahdollista, pohdiskeli Rosa.

Mitä lisäpuuhaa valintatieto toi tullessaan? – Koronajuttuja tietenkin ja terveystiedoista piti täyttää joku lomake. Kaksi koronatestiä pitää vielä käydä ennen lähtöä. Meillä oli zoom-meeting, jossa tuli paljon infoa. Täältä löytyy kaikenlaista tietoa, en ole vielä kaikkea lukenut, tunnusti Rosa ja rollasi infosivuja kännykällään. – Mitään outoa tietoa en ole vielä löytänyt. Yhteistyökumppaneiden kanssa pitää olla huolellinen. Yhteistyö on karenssissa 27.1. – 22.2., jolloin omien tukijoiden näkyvyys asusteissa ja muutenkin on kielletty.

Suurpujottelusukset painavat yhdeksän kiloa ja pujottelusukset kilon vähemmän. – Kolme paria molempiin lajeihin tulee mukaan. Kaikki kisa-asut ja välineet menevät uusiksi. Eilen tuli kaksi iso laukkua täynnä vaatteita. Itse ne pitää raahata lentokentälle. Eiköhän kisajärjestäjät ole miettineet, miten noin sata kiloa varusteita/alppihiihtäjä siirtyy kisapaikalle, arveli Rosa.

- Pitkistä lentomatkoista ei ole muuta kokemusta kuin marraskuun lento USA:n Killingtonin MC-kisaan. Olen huono nukkuja lentokoneessa, mutta kyllä minä tekemistä keksin. Luen, katson leffoja puhelimella ja teen sudokuja, missä olen ihan surkea. Aikaero vähän askarruttaa, koska sen vaikutuksesta ei ole muuta kokemusta kuin tuo USA:n reissu. Menomatkalla pitäisi saada nukutuksi, muuten ensimmäinen päivä voi olla hankala. Näin minulle on kerrottu.

Rosa teki viikonloppuna viimeistelyharjoitukset kotirinteessään Sveitsin hihtokeskuksessa

- Kiinassa en ole käynyt, enkä tiedä maasta kovinkaan paljon. Infopaketissa on paljon tietoa kisoista, joten niillä on pärjättävä ja arkijärkeä voi aina käyttää. Ei tässä olla lähdössä turistireissulle, vaan tarkoitus on laskea hyvät kisat. Olosuhteet, rinne ja koko touhu on useimmille uutta. Tämä voi tuoda tasoitusta meille, joille sopeutuminen uuteen toistuu melkein jokaisessa MC-kisassa.  Sokkona mennään ja nyt saavat kokeneemmatkin kokea saman kohtalon, summasi Rosa.

- Aloitan kisat 7. helmikuuta suurpujottelulla. Loukkaantumisen jälkeen en päässyt laskemaan GS-radoille, joten GS on jäänyt vähän taka-alalle. En odota GS-kisasta paljoakaan, toivottavasti se lasketaan samassa rinteessä kuin pujottelu, jolloin rinne ja olosuhteet tulevat tutuiksi.  Pujottelukisa on 9. helmikuuta, jolloin lasken hyvin ja teen mainion tuloksen.

Pitkän pohdinnan jälkeen Rosa paljastaa tavoittelemansa mainion tuloksen. - TOP10 -sijoitus tyydyttää.

Haastattelu tehty 28.1.2022