Puuha Park - vauhtikisat ja U14- sekä U16-ikäluokkien SM-kisaviikko alkoi Tahkolla

28.3.2022

Takatalven tarjoama lumimyräkkä oli maanantaina vastassa, kun Tahkolla aloitettiin nuorten SM-kisaviikon ensimmäiset syöksyharjoitukset. Kisaviikolle on ilmoittautunut 181 laskijaa. Alle 12-vuotiaita Puuha Park vauhtilajeihin osallistuu 47 laskijaa. N14-sarjassa on 36 laskijaa ja M14-ikäluokassa kilpailee 34 poikaa. N16-ikäluokassa tyttöjä on reilusti enemmän (38) kuin poikia, joita on vain 26.

Kolamiehelle riitti hommia. Syöksyrinteen pituus on yli kilometrin ja turvallinen leveys reilu 10 metriä. Tuiskulumen alta löytyy kova laskupinta. 

Tiistai on syöksyharjoitus ja -kisapäivä. Keskiviikkona ovat vuorossa superg- ja alppicombikisat. Torstaina on GS-kisa ja viimeiset kisapäivät pujotellaan. Perjantaina on pitkä kisapäivä, ensin pujotellaan ja iltapäivällä karsitaan paripujotteluun, joka on päätöslaji. Luvassa on pakkaspäiviä ilman lumisateita, joten eiköhän tällä ohjelmalla saada kisat vietyä läpi.

HySSin kokonpano Tahkon kisaviikolla on : Hetta Saarinen (N16), Samuel Hurmerinta (M16), Joni Reijonen (M14), Antti Tapiala (M14) ja Stella Winqvist (N14). Riku Reijonen on HySSin ainoa Puuha Park vauhtikisoissa.

 

Talkoolaiset olivat hyvässä vauhdissa - kuumana käyvät lanat tarvitsivat elpymistauon