Levin pujottelu avaa naisten alppihiihdon maailmancupin

18.11.2022

Naisten maailmancupin avauskisa Söldenissä jouduttiin perumaan ja samoin kävi myös Italiaan, Sveitsiin ja Itävaltaan suunnitelluille MC-kisoille. Peruutusten vuoksi Levin MC-kisa saa kauden 2023 avauskisan tittelin. Kisapaikalla on aistittavissa alkukauteen kuuluvaa kiehtovaa jännitystä. Olosuhteista ei tarvitse olla huolissaan. Levi Black-kisarinne on huippukunnossa keväällä säilötyn lumen ja ammattitaitoisen rinnetyön ansiosta.

Suomen MC-laskijat vasemmalta Riikka Honkanen, Erika Pykäläinen, Riia Pallari ja Charlotte Henriksson

Neljänteen MC-pujotteluunsa Levillä valmistautuvaa Erika Pykäläistä avauskisa hieman arveluttaa. – Hyvillä mielin lähden kisaan, mutta vähän on epäselvää, mihin vauhtini kisapäivänä riittää. Hyvin tällä Levillä on päästy harjoittelemaan ja Blackissäkin on treenattu ainakin seitsemän kertaa. Jokaisessa harjoituksessa on ehditty laskea 5–6 kilpailunomaista laskua. Hyvin on saatu jalat hapoille, vakuutti Erika, jonka harjoituskausi on luonnistunut hyvin. Kilpailukauden Erika aloitti jo elokuussa Uusi Seelannissa

Harjoitusleiri toisella puolella maapalloa oli Pykäläiselle hyvä kokemus ja uutta puhtia harjoitteluun on tullut myös uuden valmentajan mukana. – Johanna (Tikkanen) on tuonut hommaan ammattimaisuutta. Laskemisen ja varsinkin kuvioiden analysointia on tehty enemmän. Alppihiihtoa ajatellaan nykyaikaisemmin ja välineistökin on ollut uudenlaisen huomion kohteena.

Erika osaa edustaa tyylikkäästi

Johanna Tikkasen (29) urheilijapolku kulki Yhdysvalloissa yliopistourheilun kautta. Viimeisen alppikisansa Tikkanen laski keväällä 2016. Toisena valmentajana naisten maajoukkueessa toimii kroatialainen Davor Lazeta.  

Erika Pykäläinen voitti kovatasoisen pujottelukisan viime tammikuussa Itävallassa ja sai kisasta hyvät pisteet 23.35. Toista yhtä hyvää pistesaalista Erika ei saanut, joten lähtöpisteet tähän kauteen ovat 30.07 ja ranking 141. Pujottelun MC-pisteitä Erikalla ei ole, joten starttinumero lienee 70 paikkeilla. – Ei tullut hyvää FIS-pisteparannusta kauden päätteeksi. Täällä Levillä sillä ei ole ratkaisevaa merkitystä, koska rinne pysyy hyvässä kunnossa viimeisillekin starttaajille. Omalla hyvällä laskulla pärjää. Päivän vireystila ratkaisee, päätti Erika Pykäläinen, joka viime vuonna jäi toisen kierroksen paikasta neljän kymmenyksen päähän.