Levin hyvät olosuhteet houkuttavat kisaamaan. Viikonlopun FIS-kisoihin on ilmoittautunut yli 250 urheilijaa.

17.11.2023

Lauantain FIS-kisan naisten sarjaan on ilmoittautunut 99 kilpailijaa. Edustettuna on 16 maata. Suurin joukkue tulee Norjasta (32 urheilijaa) ja ruotsalaisiakin (23) on enemmän kuin suomalaisia, joita on kisaamassa 22. Ranskasta on ilmoittautunut tasaisen vahva seitsemän laskijan joukkue, jossa on viisi alle 30 FIS-pisteen laskijaa.

Parhaimmat pujottelupisteet (17.68) naisten sarjassa on Norjan Andrine Maarstöelillä, jonka FIS-ranking on 47:s. Toiseksi parhaimmat SL-pisteet (17.71) ovat Norjan Bianca Bakke Westhoffilla, joka oli Levin MC-kisassa sunnnuntaina 17:s. MC-kisasta saadut hyvät pisteet (15.69) eivät vielä näy FIS-pistetilastossa. Kolmanneksi parhaimmat FIS-pisteet (20.65) ovat Rosa Pohjolaisella, jonka sijoitus FIS-rankingissa on 68:s. Alle 30 pisteen laskijoita naisten kisassa on 13.

Levin MC-kisan suomalaislaskijoista FIS-pujottelun listoilta puuttuvat Nella Korpio ja Erika Pykäläinen, joka keskittyy alkuviikon suurpujottelukisoihin. MC-kisassa maaliin päässyt Riia Pallari on pistelistalla sijalla 16. Charlotte Henriksson on listalla 36:s. Suomulla kisakautensa aloittanut HySSin Hetta Saarinen starttaa jälkiporukoissa. Ennen Hettaa radalle on startannut 80 laskijaa. Hettan jälkeenkin laskijoita on parikymmentä, joista suurin osa on vielä ilman FIS-pistenoteerausta.


   

Levin MC-kisassa miesten maajoukkuelaskijat kannustivat innokkaasti Suomen naislaskijoita.  

Tähän saakka olen pitänyt FIS-kisan maksimiosallistujamääränä 140 laskijaa. Viikonlopun FIS-pujotteluihin saadaan mahtumaan 168 miestä. Suomen miesten B- ja C-maajoukkueet ovat kokonaisudessaan paikalla. MC-kisan aikaisissa juttutuokioissa jokaisella oli kova hinku kisoihin. Kaikki ovat selvinneet harjoittelukaudesta ehjinä ja terveystilanne on erittäin hyvä.

Lauantain ja sunnuntain kisojen parhaimmat pujottelupisteet ovat HySSin Jesper Pojolaisella. Jepen SL-pisteet ovat 20.08 ja FIS-ranking 70. Puolentoista pistettä Jepen takana ovat Sveitsin Lanz Hächler ja Italian Flavio Vitale. Viidentenä arvontalistalla on Suomen Eduard Hallberg. Pisteillään 23.00 porvoolainen Hallberg on FIS-rankingissa sijalla 102. Muiden suomalaisten maajoukkuelaskijoiden sijoitukset Levin kisan pistelistalla ovat: Salomo Sirviö 16:s, FIS-pisteet 24.67 ja ranking 150. Jesperi Kemppainen 20:s, 25.66 ja 177. Turo Torvinen 22:s, 25.87 ja 182. Jaakko Tapanainen 23:s, 26.35 ja 187. Erik Saravuo 24:s, 26.63 ja 196. Emil Keränen 29:s , 27.92 ja 221.  C-joukkueen laskijat ovat hyvin lähellä toisiaan ja haastavat tiukasti B-joukkueen Pohjolaisen, Hallbergin ja Sirviön kilpailussa tulevista edustuspaikoista.

Miesten kisan starttilistan loppupäässä on kymmenen ensikertalaisen paikat. Kolme sijaa aikaisemmin starttaa HySSin Samuel Hurmerinta. Samuel sai Suomun avauksessa FIS-pisteikseen 176.05 ja rankingiksi 3378. Lähtönumero on poikeuksellisen iso ja maaliinpääseminenkin olisi hyvä tulos.


       

Samuel Hurmerinta talkoili Levin MC-kisassa. Levi Black tuli tutuksi kantapään kautta. Seuraavaksi kisaan numerolla 156.

HySSin Jasper Palosaari aloittaa kolmannen FIS-kisakautensa todennäköisesti numerolla 81.  Jappen harjoituskausi on sujunut hyvin. Tosin jäätikköleirillä Hintertuxissa  tuli "pummipäiviä" turhan paljon. Tahkon alppikoulussa treenaava Palosaari tuli Levin talkoisiin Suomun kautta ja samaan paikkaan on tarkoitus palata harjoittelemaan Levin FIS-kisojen jälkeen. Jasper on Suomen pujottelurankingissä sijalla 20 pisteillään 56.74.  Palosaaren nimi löytyy Suomen listalta myös sijalta yhdeksän. Joel on etunimi ja huhujen mukaan alppikisat ovat takana ja suksien myynti edessä. 

Kilpailunjohtaja Jaana Karhila toivoo, että kisat päästään alkamaan lauantaina klo 9.00. Kesto on taatusti pimeästä pimeään.