Levin EC-kisat sujuivat kehutuissa olosuhteissa. EC-pisteitä Hallbergille, Pohjolaiselle ja Tapanaiselle.

13.3.2023

Levin EC-pujottelut päästiin laskemaan kehutuissa olosuhteissa. Parhaimpaan suomalaistulokseen ylsi S-66-seuran Eduard Hallberg, joka oli ensimmäisessä pujottelukisassa 12:s. Varsinkin Hallbergin toinen lasku kohautti. Kierroksen toiseksi nopein lasku (eroa kärkeen +0.34) nosti Hallbergin tulosta 14 sijaa.

Eduard Halberg oli 12:s Levin avauspujottelussa, mistä 22 lisäpistettä EC-saldoon. (Kuva SSF)

Jesper Pohjolaisen ensimmäinen kisalasku riitti 33. sijaan ja toisen kierroksen käännetty starttijärjestys jäi kahdeksan sadasosan päähän. Toisen laskun väliajat lupailivat vielä EC-pistesijaa, mutta loppuun asti ei lasku pysynyt kasassa. – Lasku lähti ihan hyvin, pikkuhiljaa se mureni. Vähän ennen maalia laskin ulos ja laskin maalilinjan yli. Tästä tuli tuo DSQ-merkintä. Toisen kisan ensimmäinen lasku oli varma veto (sijoitus 26:s) ja sain hyvän lähtöpaikan toiselle kierrokselle. Toiseen laskuun olen tyytyväinen. Alku oli sopivan nopea ja jyrkännekin tuli hyvin, kommentoi tekosiaan Jesper Pohjolainen, jonka toinen lasku oli kisan 9. nopein. Loppusijoitus oli 20:s, josta Jesper sai 11 EC-pistettä.

Jaakko Tapanaisen ensimmäinen EC-kisa Levillä päättyi sijalle 44.  Toisessa kisassa Tapanainen ja Pohjolainen olivat avauslaskun jälkeen hyvillä, peräkkäisillä sijaluvuilla. Jeppe 26:s ja Jaakko 27:s. Tapanaisen toisen laskun ensimmäinen väliaika oli porukan nopeimpia, mutta loppu ei sujunut toivotusti. Toinen lasku oli 32. nopein, mutta riitti pitämään Tapanaisen pistellä. Kolme EC-pistettä ovat Tapanaisen ensimmäiset EC-pisteet tällä kaudella. Hyvä tulos Jaakolle, joka on tällä kaudella ollut kallellaan vauhtilajien suuntaan.

Levin ensimmäisen EC-pujottelu kärkikolmikko oli 1. Tanguy Nef SUI, 2. Joaquim Salarich ESP ja Steven Amiez FRA. Toinen kisa päättyi järjestykseen 1. Salarich, 2. Nef ja 3. Norjan Halvor Hilde Gunleiksrud, joka tällä tuloksella voittaa EC-pujottelucupin, vaikka yksi on vielä jäljellä. Amiez on 103 pistettä perässä ja Nef 107 pistettä jäljessä. Kakkospaikkaan voivat yltää vielä Simon Rueland AUT (-107), Sandro Simonet (-117) ja Joaquim Salarich (-127). Finaalikisa on Norjan Narvikissa 14.3. ja koko kärkiporukka on kisassa mukana.

Eduard Hallberg on EC-pujottelun kokonaiscupissa 45:s, pisteitä 33. Jesper Pohjolainen on 63:s, pisteitä 13 ja Jaakko Tapanainen 77:s, pisteitä 3. Toiselle kierrokselle pisteitä tavoittelemaan ylsivät Levillä Emil Keränen (paras sijoitus 35:s) ja Erik Saravuo (39:s). Ilman hyväksyttyä tulosta jäivät Oskari Sulkakoski, Salomo Sirviö, Jesperi Kemppainen, Joel Palosaari ja Turo Torvinen.

EC-finaalikisat alkoivat tänään Narvikissa naisten suurpujottelulla. HySSin Erika Pykäläinen oli kisassa 23. Kisan voitti Michaela Heider AUT, 2. Elisabeth Kappauer AUT ja 3. Melanie Meillard  SUI. Huomenna (14.3.) pujotellaan, mukana Suomesta ovat Erika Pykäläinen ja Nella Korpio.

Vielä tänään Narvikissa miesten GS-kisa. Suomen edustajat Salomo Sirviö, Eduard Hallberg ja Elian Lehto. Huomenna miesten pujottelussa Hallberg, Sirviö ja Jesper Pohjolainen.

Joni Reijonen (M14) pujotteli aluemestaruuteen Swinghillissä.  ES-cupin tuloksia ei valitettavasti löydy ES-alpin sivuilta, mutta jos kärsivällisyys riittää, kokeile grifkalpine.fi/tapahtumat/puuhapark-es-cup-2023. Seuraavaksi seurataan Mandatum Alpine Ski Touria Himoksella 16.19.03.