Kisatuloksia maailmalta

24.2.2022

HySSin Rosa Pohjolainen sijoittui 11. sijalle kovatasoisessa Eurooppa Cupin kisassa Saksan Bad Wiesseessä. Kisan voitti Itävallan Franziska Gritsch, jolle Rosa hävisi +1.33 sekuntia. Voittajalle FIS-pisteitä 15.00 ja Rosalle 26.97. HySSiläisen pujottelupisteet ovat uudella FIS-listalla 18.77, joten pisteparannusta ei tällä kertaa tullut.  EC-pistesaldo kasvoi 24 pisteellä ja kokonaissaldo on nyt 167, joka oikeuttaa EC:n kokonaiskisassa sijalle 41.

Rosan pujottelu sujuu sopivasti nuorten MM-kisojen lähestyessä

Bad Wiesseen EC-pujottelussa Riikka Honkanen oli 20:s ja Nella Korpio 28:s. Honkasella on koottuna 32 EC-pistettä, joilla hän on kokonaiskilpailussa sijalla 118. Sitkeää paluuta isompiin kisoihin tekevä Korpio on hankkinut 10 EC-pistettä, joilla saa rankingin 159. Rosan, Riikan ja Nellan kaikki EC-pisteet ovat tulleet pujottelukisoista. Erika Pykäläinen on hankkinut kaikki 46 EC-pistettään suurpujotteluista. Bad Wiesseen ensimmäisessä pujottelussa Erika laski ulos, joten kokonaisranking pysyi lukemassa 105.

Bad Wiesseen toinen EC-pujottelu on huomenna (25.2). Toivotaan hyvää menestystä kaikille suomalaisille maajoukkuelaskijoille. Ja Erikalle vielä erikseen, koska hänellä on pohjalla hyvä FIS-pistekisa (23.35) tammikuulta Itävallan Gaalista. Toinen samanlainen pistekisa nostaisi rankingia huomattavasti.

Erikan suurpuikka kulkee! Uunituoreen listan FIS-pisteet 24.38 ja ranking 104.

FIS-tulospalvelu kertoo hyviä uutisia USA:sta Mount Werneriltä Steamboatista, missä hyvinkääläinen Julia Toiviainen voitti opiskelijoiden UNI-kisoissa suurpujottelun. Voitosta tuli FIS-pisteitä 23.00, mikä nostanee Toiviaisen GS:n FIS-rankingissa 100 parhaimman joukkoon. Rovaniemen SCST:a edustava Toiviainen on laskenut tämän vuoden puolella 10 UNI-kategorian kisaa, joista on tullut kaksi voittoa, kaksi kakkossijaa ja kerran kolmas sija. Nor-Am Cupissa (vrt. Eurooppa Cup) Julialla on koossa 85 pistettä ja ranking 54.

Julia Toiviainen kerää pisteitä opinahjolleen Westminster Collegelle

HySSin Joel ja Jasper Palosaari jatkoivat kisakiertuetta Ruotsissa osallistumalla Tärnabyssä kahteen GS-kisaan. Joel teki poikkeuksellisen tarkkoja laskuja, molemmissa kisoissa aikaero kilpailujen voittajaan Kuopion SC:n Salomon Sirviöön oli +3.07. Ensimmäisessä kisassa Joelin laskut riittivät kuudenteen sijaan. Toisessa kisassa kolmen sekunnin tappio kärkeen toi kymmenen sijan. Joelin GS-pisteet uunituoreella FIS-listalla ovat 48.61 ja ranking 767. Luvut pysyvät samoina Tärnabyn kisojen jälkeen.

Jasper Palosaari keskeytti ensimmäisessä kisassa ja oli sijalla 46 toisena kisapäivänä. Kisaan osallistui 95 miestä, joista suomalaisia oli 17. Ensimmäistä kautta FIS-kisoja laskevalla Jasperilla GS-pisteet ovat 91.51 ja ranking 2519. Pujottelu on sujunut paremmin, FIS-pisteet 78.95 ja ranking 1858.