Kaksi FIS-kisavoittoa HySSin laskijoille. Joel Palosaari ykkönen Suomulla. Jesper Pohjolainen nopein Gstaadissa Sveitsissä.

28.1.2022

Joel Palosaari otti ensimmäisen FIS-kisavoittonsa torstaina Suomulla. GS-voitosta tuli FIS-pisteitä 48.05 ja uudet FIS-listapisteet ovat nyt 48.61. FIS-ranking  paranee noin 150 sijaa ja asettunee arviolta 720 paikkeille. Suomen GS-rankingissa Joel lähestyy top 10 -sijaa.

Suomen Lapin FIS-kisaputki avautui onnistuneesti Suomulla. Kisassa oli 56 mieslaskijaa, joista puolet Ruotsista. Kansainvälisyyttä kisaan lisäsivät Japanin, Tanskan, Viron ja Venäjän laskijat. Kovassa seurassa HySSin Jasper Palosaari oli 18:s. FIS-pisteet lipsahtivat sadan huonommalle puolelle (100.31).

Voittajan on helppo hymyillä! Joel Palosaaren ensimmäinen FIS-kisavoitto tuli Suomun GS-kisasta.

Davosin vauhtikisaviikon jälkeen Suomen maajoukkuelaskijat palasivat pujotteluradoille Sveitsin Gstaadissa. Jesper Pohjolainen voitti kansainväisen pujottelun, josta lohkesi hyvät FIS-pisteet 30.15. Jepellä on pohjalla ennätyspisteet 26.28 FIS-kisavoitosta marraskuussa Sveitsin Diavolezza, joten uudet listapisteet asettuvat lukemaan 28.61. Samalla varmistuu paikka Suomen kakkospujottelijan tontilla. Suomen Jaakko Tapanainen oli kisassa 18:s. Turo Torvinen ja Salomo Sirviö keskeyttivät ensimmäisellä kierroksella. Maajoukkueen Elian Lehto valitsi pujottelun sijaan vauhtilajit Itävallan Saalbachissa, jossa laskettin SG- ja DH- (=syöksylasku) Eurooppacup-kisoja. Lehdon sijoitukset SG 50:s ja DH 52:n.

Näissä maisemissa viihtyy! Varsinkin, kun laskut sujuvat. Jesper Pohjolainen uudessa "kotimaassaan".

Palosaaren veljekset ovat siirtyneet jo Sallaan, jossa viikonvaihteessa lasketaan kaksi FIS-pujottelua. Jesper Pohjolainen majailee Sveitsissä valmentajansa Osi Inglinin kotona. Seuraava kisa on Itävallan Kirchbergissä viikonloppuna. Vuorossa 2 X GS.