Jesper Pohjolainen neljäs SM-syöksyssä Ylläksellä

4.4.2022

Alppihiihdon SM-kisaviikko Ylläksellä aloitettiin syöksylaskulla. Miesten syöksykisan voitti GrIFK:n Jaakko Tapanainen, hopealle laski SCST:n Elian Lehto ja pronsille KSC:n Salomo Sirviö. HySSin Jesper Pohjolainen jäi pronssisijasta 26 sadasosaa. Kisassa laskettiin poikkeuksellisesti kaksi laskua. Loppuajat nousivat yli kahden minuutin ja takasivat hyvät FIS-pisteet kärkipään laskijoille. Kultamitalisti Tapanaisen sai FIS-pisteitä 51.14. Jeppe jäi voittajasta  +1.54 ja sai pisteitä 64.87.  HySSin Emil Keränen oli kisassa kymmenes, aikaero kärkeen +3.99,  josta FIS-pisteitä 86.72.

Ylläksen vauhtirinteen loppuosassa oli hyppyri, johon tultiin kovaa ja lennetiin pitkälle. Jeppe näyttää mallia.

Aurinko paistoi Ylläksellä kirkkaasta. Silmät sirrillään mitalistit vasemmalta Elian Lehto SCST, Jaakko Tapanainen GrIFK ja Salomo Sirviö KSC.

Naisten kisaan osallistui vain 15 laskijaa. Kultamitalin vei GrIFK:n Charlotte Henriksson, hopean SCST:n Riia Pallari ja pronssin Aada Kanto PoSS. Kisan voittajalla FIS-pisteitä 208.25. HySSin Erika Pykäläinen ei osallistunut kisaan. Rosa Pohjolainen paranteli kotonaan Vuokatin EUOF-kisassa loukkaantunutta jalkaansa.

Naisten SM-syöksyn mitalikolmikko vas. Riia Pallari SCST, Charlotte Henriksson GrIFK ja Aada Kanto PoSS.

Ylläksen SM-syöksy oli Janne Leskisen juhlakilpailu. Kovakuntoinen Leskinen - tänä vuonna 50 v - halusi testata kuntoaan tutulla tunturilla. Kylmiltään Leskinen ei kisaan osallistunut. FIS-kilpailut ja edustustehtävät päättyivät vuonna 1998, mutta Leskinen on ylläpitänyt laskutaitoaan harjoittelemalla Tahkolla masters-laskijoiden kanssa. Viime vuosina ohjelmassa on ollut myös Inferno Rennen - maailman suurin syöksykisa Sveitsin Murrenissa, missä radan pituus on pisimmillän ollut 15 kilometriä.

Janne Leskisen kisatulokset on löydettävissä FIS:n sivuilla (fis-ski.com). Leskinen tunnetaan myös urastaan SSF:n toimitusjohtajana, Lahden MM-kisojen pääsihteerinä ja kansainvälisestä tehtävistä FIS:n alppilajien johtoryhmässä.

Janne Leskinen nautti vauhdikkaista kisoista Ylläksellä. Sijoitus 40 laskijan syöksykisassa 16:s.