Jasper Palosaari aloitti hyvin EYOF-kisat

24.1.2023

Euroopan Nuorten Olympia Festivaalien alppilajit Italian Tarvisiossa aloitettiin miesten pujottelulla. Kisaan osallistui 100 laskijaa, edustettuna oli 40 maata. Hyvinkään Slalomseuran Jasper Palosaari starttasi kisaan numerolla 32. – Rata oli yllättävän pehmeässä kunnossa jo minun vuorollani. Keskinkertaisen laskun sain aikaiseksi, sijoitus oli 27:s. Aikaero kärkeen venähti yli kolmeen ja puoleen sekuntiin, mutta sain silti hyvän lähtöpaikan toiselle kierrokselle. Toisella kierroksella oli 10. nopein ja sijoitus nousi kuudella pykälällä. Eroa nopeimpaan jäi vain 82 sadasosaa. Kisarinne oli ihan hyvä perusrinne, loppuosa melko jyrkkää tulemista, kertasi kisaansa Jasper Palosaari.

Kisasta jäi hyvä fiilis. Ensimmäinen lasku olisi voinut olla hieman parempi.

Kisan voitti Ranskan Emile Baur, toisena Ruotsin Gustav Wissting ja kolmantena Itävallan Moritz Zudrell. Voittaja Baurn ja kolmanneksi sijoittuneen Zudrellin FIS-pisteet ovat 40 pisteen tasolla. Wisstingin pujottelupisteet ovat 28.06 ja FIS-ranking 189, jotka ovat ykköslukemia 2005-syntyneiden miesten FIS-tilastossa. Jasper Palosaari on 2005-ikäluokan ykkösnimi Suomen tilastossa ja hän oli paras suomalainen myös EYOF-pujottelussa. Norjassa opiskeleva granilainen Felix Maksimow oli 33:s ja Ruka Slalomin Rene Linnatsalo 35:s. HSC:n Altti Pyrrö sai kisasta merkinnän DNF2.

-  Hyvä fiilis jäi kisasta, vaikka eka lasku ei ollut parasta tekemistä. Pari päivää on nyt huilia kisoista, perjantaina on GS-kisa. Huomenna mennään katsomaan tyttöjen pujottelukisaa. Muita lajeja on hankala seurata, ovat sen verran kaukana. Osa lajeista on jopa Slovenian puolella. Siisti kokemus toistaiseksi, totesi Jasper Palosaari ensimmäisestä edustustehtävästään.

Keskiviikon pujottelukisassa Suomea edustavat: Kaisu Jaakkola (GrIFK), Aada Kanto (PoSS), Aada Marttila (KSC) ja Isabel Söderström (GrIFK).

Riikka Honkanen voitti FIS-pujottelun Italian Pozza di Fassassa

Vilkkaan alppikisapäivän varjossa Slalom-Seuran Riikka Honkanen voitti kansainvälisen FIS-pujottelun Italian Pozza di Fassassa. Honkanen sai kisasta parhaat mahdolliset FIS-pisteet 23.00. Riikan listapisteet ovat tällä hetkellä 25.69, joten parannusta on tiedossa. HySSin Erika Pykäläinen keskeytti avauslaskunsa. Miesten kisan voitti Italian Gianlorenzo Di Paolo. Suomen Salomo Sirviö oli 15:s ja Oskari Sulkakoski 19:s. Kisat jatkuvat keskiviikkona NC-kategorian pujottelulla, jossa voittajan hyville laskuille on luvassa 20.00 FIS-pisteet.